25 Haziran 2010 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27622

TEBLİĞLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi      : 17/6/2010

             Karar No             : 2010/30

             İşyeri                   : Sanica Isı Sanayi A.Ş.

                                            Kavaklı Mah. İstanbul Cad. No: 16

                                            Beylikdüzü/İSTANBUL

             Tespiti İsteyen   : Sanica Isı Sanayi A.Ş. vekili Av. Gamze ETE

             İnceleme             : Sanica Isı Sanayi A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; şirketin Kavaklı Mah. İstanbul Cad. No: 16 Beylikdüzü/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren merkez (fabrika) işyerinde yapılan radyatör üretimi işinin asıl iş niteliğinde olduğu, şirkete ait Kavaklı Mah. İnciröbeği Sok. 273 Ada 3 Parsel Beylikdüzü/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren kombi işyeri, fabrikada üretilen radyatörlerin teşhir ve satışının yapıldığı Fevzipaşa Mah. Rüzgarlı Sok. Altındağ/ANKARA adresinde Ankara Bölge Müdürlüğü ile Reşatbey Mah. Prof. Dr. Nusret Fişek Cad. Boydan Apt. No: 6 Seyhan/ADANA adresinde faaliyet gösteren Adana Bölge Müdürlüğü işyerlerinin şirket merkezinden yönetildiği, bu nedenle şirkete ait işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü” nün 13 sıra numaralı “Metal” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar : Sanica Isı Sanayi A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 13 sıra numaralı “Metal” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi      : 17/6/2010

             Karar No             : 2010/31

             İşyeri                   : Ersa Sakız Şekerleme ve Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

                                            Subaşı Köyü Oklalı Yol Arası Cad. No: 2

                                            Çatalca/İSTANBUL

             B.M. Dosya No   : 495644.34

             Tespiti İsteyen   : Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme             : Ersa Sakız Şekerleme ve Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; işyerinde çeşitli ciklet, kokolin tablet, şeker kaplamalı kokolinli draje, draje şeker, aromalı ağız spreyi, kokolin kaplamalı pirinç patlağı ve çeşitli şeker üretimi işlerinin yapılması nedeniyle, işyerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü” nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar : Ersa Sakız Şekerleme ve Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi      : 17/6/2010

             Karar No             : 2010/32

             İşyeri                   : Misbis Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                            Selimpaşa Sanayi Bölgesi Araptepe Mevkii

                                            5007. Sok. No: 10 Silivri/İSTANBUL

             B.M. Dosya No   : 435319.34

             Tespiti İsteyen   : Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme             : Misbis Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; şirketin Selimpaşa Sanayi Bölgesi Araptepe Mevkii 5007. Sok. No: 10 Silivri/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren ve tek dosya numarasında işlem gören yönetim merkezi (yönetimin fabrika içerisinde ve üretimin bir parçası niteliğinde gerçekleşmesi nedeniyle) ve fabrika işyerinde çikolata, kokolin, goflet, krema, bisküvi, galeta ve draje üretimi işlerinin yapıldığı ve “İşkolları Tüzüğü” nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar : Misbis Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi      : 17/6/2010

             Karar No             : 2010/33

             İşyeri                   : Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                            İnkılap Mah. Alemdağ Cad. Site Yolu Sok. No: 2

                                            Ümraniye/İSTANBUL

             Tespiti İsteyen   : Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme             : Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; şirkete ait Çepni Mah. Bağdat Cad. No: 15 Suadiye-KOCAELİ ve Organize Sanayi Bölgesi 13. Cad. No: 2 Tarsus/MERSİN adreslerinde faaliyet gösteren fabrika işyerlerinde patates cipsi, mısır cipsi ve mısır çerezi üretimi işlerinin yapıldığı ve asıl iş niteliğinde olduğu, Alemdağ Cad. İnkılap Mah. Site Yolu Sok. No: 2 Ümraniye/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren büro işlerinin takip edildiği yönetim merkezi işyeri ile Cendere Mevkii Kemerburgaz Yolu Ramazanoğulları İş Merkezi Ayazağa-Seyrantepe/İSTANBUL, Fincancılar Çarşısı 98/2 Sok. No: 7 Pınarbaşı/İZMİR, Bahçekapı Mah. Serpmeler Mevkii Adalararası Sok. No: 4 Etimesgut/ANKARA, Dudullu Org. San. Böl. Erikli Pınar Mevkii No: 19 Y. Dudullu/İSTANBUL, Isparta Yolu Üzeri 1. Km. Konak Mah. Pınarlı/ANTALYA, Sarıhamzalı Köyü Turhan Cemal Beriker Bulvarı No: 660 Seyhan/ADANA, Samanlı Mah. Kocaali Cad. No: 85 Yıldırım/BURSA, Köyaltı Mevkii Çınar Cad. No: 15 Güneşli/İSTANBUL, Kayseri Org. San. 3. Cad. No: 6/1 Melikgazi/KAYSERİ, Merkez Mah. Atatürk Cad. No: 172 Alibeyköy-Eyüp/İSTANBUL ve Fatih Mah. Yakacık Cad. Türker Depoları No: 23 Samandıra/Kartal-İSTANBUL adreslerinde mamul ürün depo işyerlerinin bulunduğu ve şirkete ait işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü” nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar : Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi      : 17/6/2010

             Karar No             : 2010/34

             İşyeri                   : Has Gıda San. Tic. A.Ş.

                                            Köybaşı Cd. Kızılbağlar Sk. No: 2

                                            Yeniköy/İSTANBUL (Merkez)

             Tespiti İsteyen   : Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme             : Has Gıda San. Tic. A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Cihangir Mevkii Petrol Ofisi Cad. Avcılar/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren fabrika işyerinde faaliyet konusunun dondurma, sütlü buz ve meyveli buz üretimi olduğu, şirketin Köybaşı Cd. Kızılbağlar Sk. No: 2 Yeniköy/İSTANBUL adresinde bulunan yönetim merkezinde insan kaynakları, üretim, finans ve mali denetim, satış ve pazarlama bölümlerince yürütülen işlerin asıl işe yardımcı iş olduğu, bu nedenle işyerlerinde yapılan işin “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar : Has Gıda San. Tic. A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.