27 Haziran 2010 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 27624

YÖNETMELİK

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden:

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 29/5/2008 tarihli ve 26890 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ö) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “ö) Uzmanlık alan dersi: Lisansüstü öğrencilerine enstitü yönetim kurulu tarafından atanan tez danışmanınca, alanındaki güncel gelişmeleri aktarmak üzere ve öğrenci sayısına bakılmadan, yüksek lisans ve doktora programı öğrencileri için açılan haftalık 5’er saatlik teorik dersi,”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(3) Enstitü tarafından yüksek lisans tez danışmanı olarak atanan öğretim üyeleri, danışmanlığını yaptıkları öğrencilere, alanlarındaki güncel gelişmeleri aktarmak üzere uzmanlık alan dersi adı altında öğrenci sayısına bakılmadan yüksek lisans programı öğrencileri için haftada beş saatlik teorik ders açabilirler. Bu dersin yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavı yapılmaz ve bu ders ilgili öğrencilere kredi sağlamaz. Bu dersler öğretim üyelerinin izinli ve görevli olduğu günler dışındaki yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam edebilir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(5) Enstitü tarafından doktora tez danışmanı olarak atanan öğretim üyeleri, danışmanlığını yaptıkları öğrencilere, alanlarındaki güncel gelişmeleri aktarmak üzere uzmanlık alan dersi adı altında öğrenci sayısına bakılmadan doktora programı öğrencileri için haftada beş saatlik teorik ders açabilirler. Bu dersin yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavı yapılmaz ve bu ders ilgili öğrencilere kredi sağlamaz. Bu dersler öğretim üyelerinin izinli ve görevli olduğu günler dışındaki yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam edebilir.”

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

29/5/2008

26890