11 Temmuz 2010 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 27638

YÖNETMELİK

Balıkesir Üniversitesinden:

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 25/8/2008 tarihli ve 26978 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Balıkesir Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 19 uncu maddesine aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiştir.

             “(4) Diğer üniversitelerden yaz okulu döneminde alınan derslerin kredileri ne olursa olsun Üniversitenin eğitim-öğretim planındaki kredileri işlenir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesine aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

             “(2) Dönem sonu sınavına giremeyip mazeret sınavına girecek olan öğrenciler bağıl değerlendirme dışı kalır, dönem sonu mazeret sınavı notu mutlak sistem notu olarak girilir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Bu öğrencilerden, normal öğrenim süresi içerisinde süre uzatmadan bulunduğu yıla kadar, en az alması gereken ders kredisini almış ve başarmış olmak kaydıyla o eğitim-öğretim yılı sonu genel not ortalaması 3,00-3,49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; 3,50-4,00 arasında olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi sayılırlar.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(3) Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki genel not ortalamasının en az 2,00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenci, takip eden iki dönem  içerisinde son iki dönemdeki CD, DC ve DD olan dersleri isteğe bağlı olarak alabilir.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 28 – (1) Sınav sonuçları, ham not/sayısal başarı notu olarak ve en çok on gün içerisinde ilan edilir. Ham notlara itiraz; ilgili fakülte veya yüksekokul yönetimine, sınav sonuçlarının ilanını izleyen beş işgünü içerisinde yazılı olarak yapılır. Bağıl notlar ilan edildikten sonra itiraz edilemez. İtirazlar, ilgili yönetim kurulunca yapılacak incelemeden sonra karara bağlanır.”

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullara yatay geçişler; 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ve Senato tarafından belirlenen ilkeler çerçevesinde yapılır.”

             MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Balıkesir Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

25/8/2008

26978

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'lerin

Tarihi

Sayısı

1.

13/1/2010

27461

2.

21/1/2010

27469