14 Temmuz 2010 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 27641

YÖNETMELİK

             Gümüşhane Üniversitesinden:

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANA DAL LİSANS VE

YAN DAL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 3/8/2009 tarihli ve 27308 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gümüşhane Üniversitesi Çift Ana Dal ve Yan Dal Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

             “(2) Aynı anda birden fazla çift ana dal diploma ve yan dal programına kayıt yapılamaz. Ancak, aynı anda çift ana dal diploma ile yan dal programına kayıt yapılabilir.”

             “(3) Lisans öğrencileri, ikinci ana dal diploma programına, ana dal diploma programının en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılın başında, yan dal programına ise ana dal lisans programının en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilirler. Öğrencinin çift ana dal lisans programına başvuru yapabilmesi için genel not ortalamasının en az 3.20, yan dal programına başvurabilmesi için genel not ortalamasının en az 2.80 olması gerekir. Ayrıca, her iki programa başvurabilmek için ana dal lisans programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’de yer almak ve başvuruda bulunduğu döneme kadar ana dal lisans programında aldığı tüm dersleri başarmış olması şartı aranır.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

             “MADDE 7 – (1) Ana dal lisans programından mezuniyet hakkını elde eden, fakat çift ana dal  lisans diploma programını bitiremeyen öğrencilerin en fazla iki yarıyıl, yan dal programlarını bitiremeyen öğrencilerin ise en fazla bir yarıyıl çift ana dal ve yan dal diploma programlarının bulunduğu fakültenin yönetim kurulu kararıyla  öğrenim süresi uzatılabilir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesine aşağıdaki üçüncü fıkra eklenmiştir.         “(3) Çift ana dal programında hem birinci hem ikinci ana dala ait bitirme çalışmaları ile farklı türdeki pratik çalışmaların yapılması zorunludur. Staj ve pratik çalışmaların eşdeğerliğine ve ikinci ana dalda hangilerinin yapılması gerektiğine, bu konuda oluşturulan komisyon karar verir.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

             “(3) Öğrencinin çift ana dal programından mezun olabilmesi için, ana dal programındaki genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.72 olması gerekir. Tüm çift ana dal öğrenimi süresince öğrencinin ana dal program genel not ortalaması bir defaya mahsus olmak üzere 4.00 üzerinden 2.50’ye kadar düşebilir. Ana dal programı genel  not ortalaması ikinci kez 4.00 üzerinden 2.72’nin altına düşen öğrencinin çift ana dal diploma programından kaydı silinir. Yan dal programında ise, ana dal programındaki genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.30’un altına düşen öğrencinin kaydı silinir.”

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gümüşhane Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

3/8/2009

27308