18 Temmuz 2010 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 27645

YÖNETMELİK

Afyon Kocatepe Üniversitesinden:

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 7/8/2007 tarihli ve 26606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “d) Öğrenciler başarısız oldukları dersleri zorunlu bir ders ise tekrar alır. Ayrıca, öğrenciler genel not ortalamalarını yükseltmek amacıyla, başarmış oldukları bazı dersleri de tekrarlayabilir ve/veya yeni dersler alabilir. Not yükseltmek amacıyla tekrar alınan derslerde en son alınan not geçerlidir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(3) Lisansüstü programlarda en fazla; doktoralı öğretim görevlisi iki, yardımcı doçent dört, doçent altı, profesör sekiz danışmanlık yürütebilir. Doktora programlarında toplam sayıyı aşmamak şartıyla en fazla; profesör dört, doçent üç, en az bir yüksek lisans tezini yönetip tamamlayan veya doktor unvanını aldıktan sonra en az üç yıl görev yapmış olan yardımcı doçent bir doktora öğrencisine danışman olarak atanabilir. Tezsiz yüksek lisans programlarındaki öğrenci danışmanlıkları bu sınırlamanın dışında olup, konu ile ilgili sınırlama EYK tarafından belirlenir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(3) Öğrenci, ikinci yarıyılın sonuna kadar dönem projesi önerisini danışmanın onayıyla enstitüye sunar. Üçüncü yarıyılda dönem projesine kayıt yaptırır. Üçüncü yarıyılın sonuna kadar enstitüye bilimsel araştırma şartlarına uygun olarak hazırlanmış ve danışmanı tarafından onaylanmış dönem projesini yazılı bir rapor olarak sunar. Dönem projesini üçüncü yarıyılda bitiremediği takdirde altıncı yarıyılın sonuna kadar herhangi bir tarihte teslim edebilir. EABD başkanlığının önerisiyle EYK, tezsiz yüksek lisans programı sonunda yeterlik sınavının yapılıp yapılmayacağına karar verir.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Doktora programını tamamlama süresi; yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için en az altı, en fazla sekiz yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için en az sekiz, en fazla on yarıyıldır. Doktora programını belirtilen en az süre içinde tamamlayabilmek için, tez önerisi kabulünden altı ay sonra altı ay ara ile yapılacak en az iki tez izleme komitesi ara toplantısından başarılı olunması gerekir.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 31 – (1) Doktora öğrencilerine danışman atanması, bu Yönetmeliğin 20 nci maddesine göre yapılır. Ancak doktora tez danışmanının, en geç üçüncü yarıyılın başına kadar atanması zorunludur.”

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(2) Sanatta yeterlik programı; toplam 21 krediden az olmamak ve 90 ECTS’i tamamlamak koşuluyla, en az yedi ders ve uygulamalar ile tez veya sergi, proje, resital-konser, temsil gibi sanatsal çalışmalardan oluşur. Lisansüstü dersler; danışmanın önerisi ve EYK onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden de seçilebilir. Öğrenci, danışmanı atandıktan sonra uzmanlık alan dersine kayıt yaptırmak zorundadır. Uzmanlık alan dersi, yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam eder. İkinci danışman bulunması durumunda uzmanlık alan dersi sadece birinci danışman tarafından açılır.”

             MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 39 – (1) Sanatta yeterlik programında, her öğrenci için, çalışmalarının yürütülmesinde danışmanlık yapacak bir öğretim üyesi, bu Yönetmeliğin 20 nci maddesinde belirtilen ilkelere göre atanır. Ancak sanatta yeterlik tez danışmanının, en geç dördüncü yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur.”

             MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(5) Sanatta yeterlik çalışması hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci; en geç altı ay içinde gerekli olan ve önerilen düzeltmeleri yaparak, tezini veya sergisini veya projesini aynı jüri önünde yeniden savunur.”

             MADDE 9 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 10 – Bu Yönetmelik hükümlerini Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

7/8/2007

26606

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1

26/5/2008

26887

2

22/4/2009

27208