23 Temmuz 2010 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27650

TEBLİĞ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİNDE MİKOTOKSİNLERİN

SEVİYESİNİN RESMİ KONTROLÜ İÇİN NUMUNE ALMA, NUMUNE

HAZIRLAMA VE ANALİZ METODU KRİTERLERİ TEBLİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: 2010/29)

             MADDE 1 – 26/4/2007 tarihli ve 26504 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde Mikotoksinlerin Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliğinin Ek-4’ü ekteki şekilde değiştirilmiştir.

             MADDE 2 – Aynı Tebliğ’in EK-5’inde yer alan 1 inci paragraf aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Bu metot, baharatlarda, Okratoksin A, Aflatoksin B1 ve toplam aflatoksinlerin maksimum seviyelerinin resmi kontrolü için uygulanan numune alma metodudur.”

             MADDE 3 – Aynı Tebliğ’in EK-7’si ekteki şekilde değiştirilmiştir.

             MADDE 4 – Aynı Tebliğ’in EK-10’undan sonra gelmek üzere “Bitkisel Yağlar İçin Numune Alma Metotları” başlıklı EK-11, ekteki şekilde ilave edilmiştir.

             MADDE 5 – Aynı Tebliğ’in “EK-11”in ek numarası,  “EK-12” olarak değiştirilmiştir.

             MADDE 6 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 7 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

 

Eki için tıklayınız.