Tarım ve Köyişleri
Bakanlığından:
TÜRK GIDA KODEKSİ GIDA MADDELERİNDE MİKOTOKSİNLERİN
SEVİYESİNİN RESMİ KONTROLÜ İÇİN NUMUNE ALMA, NUMUNE
HAZIRLAMA VE ANALİZ METODU KRİTERLERİ TEBLİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2010/29)
MADDE 1 – 26/4/2007 tarihli ve
26504 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinde
Mikotoksinlerin Seviyesinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune
Hazırlama ve Analiz Metodu Kriterleri Tebliğinin Ek-4’ü ekteki şekilde
değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Aynı Tebliğ’in EK-5’inde
yer alan 1 inci paragraf aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Bu
metot, baharatlarda, Okratoksin A, Aflatoksin B1 ve toplam aflatoksinlerin maksimum
seviyelerinin resmi kontrolü için uygulanan numune alma metodudur.”
MADDE 3 – Aynı Tebliğ’in EK-7’si
ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 4 – Aynı Tebliğ’in
EK-10’undan sonra gelmek üzere “Bitkisel Yağlar İçin Numune Alma Metotları”
başlıklı EK-11, ekteki şekilde ilave edilmiştir.
MADDE 5 – Aynı Tebliğ’in “EK-11”in
ek numarası, “EK-12” olarak
değiştirilmiştir.
MADDE 6 – Bu Tebliğ yayımı
tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 7 – Bu Tebliğ hükümlerini
Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.
Eki için tıklayınız.
|