24 Temmuz 2010 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 27651

TEBLİĞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         : 20/7/2010

             Karar No               : 2010/42

             İşyeri                     :  Pelit Çikolata ve Gıda Sanayi A.Ş.

                                               Sanayi Mah. 1678. Sok. No: 19

                                               Evren Oto San. Sit. Karşısı

                                               Esenyurt/İSTANBUL (Merkez) 

             Tespiti İsteyen     :  Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme               :  Pelit Çikolata ve Gıda Sanayi A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Sanayi Mah. 1678. Sok. No: 19 Evren Oto San. Sit. Karşısı Esenyurt/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren yönetim merkezinde, şirketin büro işlerinin takip edildiği, aynı adreste faaliyet gösteren fabrika işyerinde ise Kuvertür, dolgulu, madlen, baton, çikolatin tablet, kaplamalık, damla çikolata, dondurma sosu, çikolata kaplı draje, pralin ve kakaolu fındık kreması üretiminin yapıldığı ve asıl iş niteliğinde olduğu, Macun Mah. Anadolu Bulv. 2. Cad. ATB İş Merkezi E Blok No: 104 Yenimahalle/ANKARA ve Işıkkent Karacaoğlan Mah. 172. Sok. İzeltaş Galeria F Blok No:10/28 Bornova/İZMİR adreslerinde bulunan bölge müdürlükleri ile mamul ürün depo işyerlerinde yapılan işlerin asıl işe yardımcı işler olduğu, bu nedenle işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü” nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Pelit Çikolata ve Gıda Sanayi A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/43

             İşyeri                     :  Melodi Çikolata ve Gıda Sanayi Ltd. Şti.

                                                Örnek Mah. Doğan Araslı Cad. No:47

                                                Esenyurt/İSTANBUL (Merkez)

             B.M. Dosya No     :  445201.34-747432.34-980657.34-159502.06-

                                                251393.35

             Tespiti İsteyen     :  Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme               :  Melodi Çikolata ve Gıda Sanayi Ltd. Şti.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Örnek Mah. Doğan Araslı Cad. No:47 Esenyurt/İSTANBUL adresinde yönetim merkezi bulunan şirketin, Namık Kemal Mah. Doğan Araslı Cad. 133. Sok. No: 4 Esenyurt/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren fabrika işyerinde; çikolata, kokolin, krema ve draje vb. üretiminin yapıldığı, Ethem Efendi Cad. Demirligüç Sit. No: 95/A Erenköy-Kadıköy/İSTANBUL, Öz Ankara Gıda Topt. Sit. Sosyal Tesisler Binası No: 5 Yenimahalle/ ANKARA ile Kazım Dirik Mah. ADB Plaza 296/1 Sok. No: 26 Bornova/İZMİR adreslerinde bulunan mamül ürün deposu ile merkez işyerinde yapılan işlerin asıl işe yardımcı işler olduğu ve işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Melodi Çikolata ve Gıda Sanayi Ltd. Şti. işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü” nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :   20/7/2010

             Karar No               :   2010/44

             İşyeri                     :   Turyağ Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş.

                                                               OSB 2. Cad. 16/18

                                                               Merkez/BALIKESİR

             B.M. Dosya No     :   69135.10

             Tespiti İsteyen     :   Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme               :   Turyağ Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şirketin yönetiminin fabrika içerisinde ve üretimin bir parçası niteliğinde gerçekleşmesi nedeniyle tek dosya numarasından işlem gördüğü, fabrika işyerinde, ham ayçiçek yağı ve her türlü nebati yağ üretimi, margarin yağı ve biodizel işlerinin yapıldığı ve işyerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü” nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Turyağ Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş. işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/45

             İşyeri                     :  Kale Nobel Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                               İDTM A/2 Blok Kat: 6 No: 229

                                               Yeşilköy/İSTANBUL (Merkez)

             Tespiti İsteyen     :  Petrol-İş Sendikası ve Selüloz-İş Sendikası

             İnceleme               :  Kale Nobel Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; İDTM A/2 Blok Kat: 6 No: 229 Yeşilköy/İSTANBUL adresinde faaliyet gösteren merkez işyerinde büro işlerinin yürütüldüğü, Muratlı Sapağı Büyükkarıştıran Mevkii E-5 Karayolu Üzeri Lüleburgaz/KIRKLARELİ adresinde faaliyet gösteren fabrika işyerinde; dışarıdan hazır olarak alınan rulo bobin (kağıt, karton, film, alüminyum folyo) üzerine baskı ve kesim işleminin yapılarak çeşitli ambalaj malzemelerinin üretilmesi işlerinin asıl iş, merkez işyerinde yapılan işlerin ise asıl işe yardımcı işler olması nedeniyle, işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 10 sıra numaralı “Basın ve Yayın” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Kale Nobel Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 10 sıra numaralı “Basın ve Yayın” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/46

             İşyeri                     :  Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği

                                               Şerefiye Mah. Şehit Ruhsar Sok. No: 1

                                               DÜZCE

             Tespiti İsteyen     :  Düzce İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü

             İnceleme               :  Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde Bakanlığımızca yapılan incelemede; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununa göre görev ve sorumlulukları belirlendiği ve bünyesinde; Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü bölümleri ile Akçakoca, Gölyaka ve Kaynaşlı İlçe Özel İdaresi Müdürlüklerinin bulunduğu ve adıgeçen İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde çalışan işçilerin nitelikleri ve görevlerine bakıldığında, asıl işin ulaşıma yönelik yol ve asfaltlama, içme suyu isale ve şebeke hatları, sondaj ve kanalizasyon şebekesi yapımı gibi inşaat işlerinin yapıldığı, sekreterlik tarafından yapılan diğer işlerin ise asıl işe yardımcı işlerden olması nedeniyle, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 15 sıra numaralı “İnşaat” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 15 sıra numaralı “İnşaat” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/47

             İşyeri                     :  Astosan Süt ve Gıda Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                               Sarıköy Sanayi Bölgesi

                                               Gönen/BALIKESİR (Merkez)

             B.M. Dosya No     :  32473.10-263963.35-72285.10

             Tespiti İsteyen     :  Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme               :  Astosan Süt ve Gıda Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Sarıköy Sanayi Bölgesi Gönen/BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren şirketin sevk ve idaresinin yapıldığı yönetim merkezi ile aynı adreste faaliyet gösteren fabrika işyeri, Zeytinlik-Gölcük Karayolu 2. Km. Ödemiş/İZMİR ve Organize Sanayi Bölgesi Savaştepe Yolu 114 Ada 7 Parsel Merkez/BALIKESİR adreslerinde faaliyet gösteren fabrika işyerlerinde gıda üretiminde katkı maddesi olarak kullanılan peynir altı suyu tozu ile peynir altı suyu konsantresi üretiminin yapıldığı, şirkete ait işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Astosan Süt ve Gıda Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/48

             İşyeri                     :  Teksüt Süt Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                               Denizkent Karayolu 3. Km.

                                               Gönen/BALIKESİR

             B.M. Dosya No     :  2955.10

             Tespiti İsteyen     :  Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme               :  Teksüt Süt Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Şirketin yönetiminin fabrika içerisinde, üretimin bir parçası niteliğinde gerçekleştiği ve tek dosya numarasından işlem gördüğü, fabrika işyerinde, peynir, yoğurt, ayran ve tereyağ üretiminin yapıldığı ve işyerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Teksüt Süt Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/49

             İşyeri                     :  Gebze Üretim Taşeronluk Taahhüt Hizm. Unlu

                                               Mam. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.

                                               Hacı Halil Mah. İsmet Paşa Cad. 1209 Sk.

                                               Saray İş Merkezi Kat: 3 Gebze/KOCAELİ (Merkez)

             Tespiti İsteyen     :  Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme               :  Gebze Üretim Taşeronluk Taahhüt Hizm. Unlu Mam. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; şirketin Hacı Halil Mah. İsmet Paşa Cad. 1209 Sk. Saray İş Merkezi Kat: 3 Gebze/KOCAELİ adresinde faaliyet gösteren yönetim merkezinde büro işlerinin yürütüldüğü, Güzeller Org. San. Böl. İnönü Mah. Ebulfeyz Elçibey Sok. No:11 Gebze/KOCAELİ adresinde bulunan Çizmeci Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapmış olduğu hizmet sözleşmesine istinaden alt işveren sıfatıyla işyerinde, ağırlıklı olarak mamül ürünlerin paketlenmesi, temizlik ve depo sevkiyat işlerinin yapıldığı, bu nedenle, işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 28 sıra numaralı “Genel İşler” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Gebze Üretim Taşeronluk Taahhüt Hizm. Unlu Mam. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 28 sıra numaralı “Genel İşler” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/50

             İşyeri                     :  Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.

                                               Basın Ekspres Yolu Polat İş Merkezi

                                               C Blok No: 2/6

                                               Güneşli/İSTANBUL (Merkez)

             Tespiti İsteyen     :  Öz İplik-İş Sendikası

             İnceleme               :  Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Basın Ekspres Yolu Polat İş Merkezi C Blok No: 2/6 Güneşli/İSTANBUL’da Genel Müdürlüğü bulunan şirket tarafından, Organize Sanayi Bölgesi 9. Cad. No: 2 KÜTAHYA ve Organize Sanayi Bölgesi Kahverengi Cad. No: 9 Nilüfer/BURSA adreslerinde faaliyet gösteren fabrika işyerlerinde, şirketin esas faaliyetinin ana müşterisi olan TOFAŞ “Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş.” den gelen siparişler doğrultusunda otomobil koltuklarının bir bütün olarak üretildiği ve eş zamanlı olarak TOFAŞ’taki üretim bandında ilerleyen araçlara takıldığı, şirketin Genel Müdürlük (Merkez) işyerinde yapılan büro işlerinin ise asıl işe yardımcı işler olması nedeniyle işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 13 sıra numaralı “Metal” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü” nün 13 sıra numaralı “Metal” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/51

             İşyeri                     :  Orda Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                                Bursa Serbest Bölgesi Hisar Mah. Liman Yolu

                                                Gemlik-BURSA

             B.M. Dosya No     :  110422.16

             Tespiti İsteyen     :  Türk Metal Sendikası

             İnceleme               :  Orda Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; işyerinde, metal malzemeden; yağ, yakıt ve su boruları ile yakıt hortumları üretimi işlerinin yapıldığı, bu nedenle işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 13 sıra numaralı “Metal” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Orda Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 13 sıra numaralı “Metal” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/52

             İşyeri                     :  İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.

                                               Organize Sanayi Bölgesi 8. Cad. No: 60

                                               KAYSERİ

             B.M. Dosya No     :  8130.38, 24633.54  

             Tespiti İsteyen     :  İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.

             İnceleme               :  İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Organize Sanayi Bölgesi 8. Cad. No: 60 KAYSERİ adresinde faaliyet gösteren işyeri ile Kozluk Mah. D-100 Yan Yol Cad. No: 17 Erenler/SAKARYA adresinde faaliyet gösteren şube işyerinde; hazır yatak, ev tekstili ve elyaf üretiminin yapılması nedeniyle işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 06 sıra numaralı “Dokuma” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş. işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 06 sıra numaralı “Dokuma” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/07/2010

             Karar No               :  2010/53

             İşyeri                     :  Yılport Konteyner Terminali ve Liman

                                               İşletmeleri A.Ş.

                                               İçmeler Mevkii Dilovası-Gebze/KOCAELİ

             B.M. Dosya No     :  26192.41

             Tespiti İsteyen     :  Liman-İş Sendikası

             İnceleme               :  Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; eski unvanı Sedef Gemi Endüstrisi A.Ş. olan şirket tarafından 1993 yılı Kasım ayına kadar gemi inşa faaliyetlerinin yapıldığı, ancak sektör daralması nedeniyle tersaneyi limana dönüştürüp liman işletmeciliğine başlanılan işyerinde; liman tesislerine gelen gemilerden genel kargo, kuru yük, sıvı yük, konteyner tahmil tahliye hizmetleri, liman hizmetleri ve antrepo işletmeciliği işlerinin yapılması nedeniyle “İşkolları Tüzüğü” nün 22 sıra numaralı “Ardiye ve Antrepoculuk” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri A.Ş. işyerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 22 sıra numaralı “Ardiye ve Antrepoculuk” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

—— • ——

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞKOLU TESPİT KARARI

             Karar Tarihi         :  20/7/2010

             Karar No               :  2010/54

             İşyeri                     :  Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi A.Ş.

                                               Memiş Mah. Çayırlar Mevkii

                                               Burhaniye/BALIKESİR

             Tespiti İsteyen     :  Tek Gıda-İş Sendikası

             İnceleme               :  Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi A.Ş.’de Bakanlığımızca yapılan incelemede; Memiş Mah. Çayırlar Mevkii Burhaniye/BALIKESİR adresinde faaliyet gösteren şirketin sevk ve idaresinin yapıldığı yönetim merkezi ile aynı adreste faaliyet gösteren fabrika işyeri ve Davutköy Yenice/ÇANAKKALE adresinde faaliyet gösteren fabrika işyerlerinde domates, biber salçası, meyve-sebze ve hazır yemek konservesi, reçel, marmelat, ketçap, mayonez, zeytin, zeytinyağı, türktipi turşu, muhtelif çorba ve sos üretiminin yapıldığı, şirkete ait işyerlerinde yapılan işlerin “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkolunda yer aldığı tespit edilmiştir.

             Karar: Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi A.Ş. ve bağlı işyerlerinde yapılan işlerin niteliği itibariyle “İşkolları Tüzüğü”nün 04 sıra numaralı “Gıda Sanayii” işkoluna girdiğine ve yapılan bu tespitin Resmî Gazete’de yayımlanmasına 2821 sayılı Sendikalar Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.