25 Temmuz 2010 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 27652

YÖNETMELİK

Kocaeli Üniversitesinden:

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 8/8/2008 tarihli ve 26961 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 16 – (1) Laboratuvar çalışması, tartışma, seminer, saha ve klinik çalışmaları gibi pratik dersler ile teorik derslere devam zorunludur ve yoklama yapılır. Pratik derslerin %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak katılmayan öğrenci o ders veya derslerin hiçbir sınavına alınmaz ve (F1) notu alır. Pratik derslerin %20’sinden fazlasına devam etmeyen öğrenci mazereti Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilmediği takdirde o ders veya derslerin hiçbir sınavına alınmaz ve (F4) notu alır. Devamsızlık %20’yi geçmediği takdirde öğrenci, devam etmediği pratik çalışmaları, bölümle ilgili anabilim dalının imkanları ölçüsünde öğretim üyesinin gösterdiği gün ve saatte telafi etmek zorundadır. Telafi çalışmalarını yapmayan öğrenci o ders veya derslerin hiçbir sınavına alınmaz ve (F1) notu alır. Teorik derslerin %25’inden fazlasına mazeretsiz olarak devam etmeyen öğrenci o ders veya derslerin hiçbir sınavına alınmaz ve (F1) notu alır. Teorik derslerin %25’inden fazlasına devam etmeyen ve mazereti Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilen öğrenci (F4) notu alır ve o ders veya derslerden yıl/yarıyıl sonunda mazeret sınavına alınır.

             (2) Yukarıda belirtilen devam ile ilgili kurallar teorik-pratik çalışmalar ve dersler için geçerlidir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(1) Bir dersteki başarı durumu; genel sınav veya bütünleme sınavı, laboratuvar, pratik ve benzeri uygulamalı çalışmalar ile ara sınav not ortalamasının birlikte değerlendirilmesi ile belirlenir. Sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir. Öğrencilerin o eğitim yılında başarılı sayılmaları için en az 60 başarı notuna ulaşmaları gerekir. Yıl sonu başarı notu; yıl içi not ortalamasının % 40’ı ile yıl sonu sınav notunun % 60’ının toplanması sonucunda elde edilen nottur. Öğrencilerin başarılı olabilmeleri için, genel veya bütünleme sınavlarından en az 60 puan almaları gerekir.”

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kocaeli Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

8/8/2008

26961