30 Temmuz 2010 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27657

YÖNETMELİK

Hacettepe Üniversitesinden:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 9/9/2002 tarihli ve 24871 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Hacettepe Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 11 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (5) numaralı alt bendinden sonra gelmek üzere (6) numaralı alt bent eklenmiştir.

             “6) Azami öğrenim süresi sonunda ek sınav, ek süre ile sınırsız sınav haklarını kullanma durumuna gelen/kullanan öğrenciler başarısız oldukları derslerinin yanında not yükseltmek amacıyla daha önce alıp başarılı oldukları/sayıldıkları dersleri alamazlar.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “b) Fakülte/yüksekokula ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, daha önce öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumlarında aldığı ve başarılı olduğu derslerden muaf olmak için kayıt yaptırdığı öğretim yılının/yarıyılın başlamasından itibaren en geç bir sonraki yarıyıl başına kadar ilgili yönetim kuruluna başvurabilir. Öğrencinin muaf sayıldığı derslerden aldığı notlar, bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesinde belirtilen M (Muaf) notuna dönüştürülerek transkriptinde ayrı bir bölüm halinde gösterilir ve akademik ortalamalara dahil edilmez.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki (c) bendi eklenmiştir.

             “c) M (Muaf) notu; herhangi bir üniversiteden ya da yükseköğretim kurumundan ayrılıp Hacettepe Üniversitesine ilk kez kaydolan veya dikey/yatay geçişle kabul edilen öğrencilerin ilgili programa intibaklarında, önceden izledikleri programda almış oldukları ve ilgili yönetim kurulu kararı ile başarılı sayıldıkları dersler için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca kaydedilen nottur.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Akademik ortalama hesaplanmasında bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Yandal, çift anadal dersleri ile öğretim programında yer almasına rağmen G, H ve M notları alınan dersler akademik ortalama hesabında dikkate alınmaz. Öğrencinin mazereti nedeniyle genel sınavına girmediği derslerin notu ( H-notu ) mazeretin bitiminden sonra o ders/derslerin genel sınavına girdikleri yarıyılın akademik ortalama hesabında dikkate alınır. Öğrencinin tekrar ettiği dersler olması halinde o derslerden aldığı en son not akademik ortalamalarına katılır.”

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür.