30 Temmuz 2010 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27657

YÖNETMELİK

İzmir Ekonomi Üniversitesinden:

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ALIM-SATIM YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 29/4/2002 tarihli ve 24740 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İzmir Ekonomi Üniversitesi Alım-Satım Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinden sonra gelen bent (ç) bendi olarak, (f) bendi ise aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “f) Teminat; alım-satım yöntemlerinden ihalenin seçilmesi durumunda ihaleye katılımlarda, isteklilerden, ihalenin kesinleşmesinden sonra yükleniciden yaklaşık bedel üzerinden belirtilen oranlarda veya maktuen alınan işin önemsenmesini ve güvenirliliğini sağlayacak maddi değerdir. Teminatlara ilişkin esaslar şunlardır:

             1) Her ne sebeple olursa olsun Üniversitece alınan teminatlar üzerine istekliler veya yükleniciler tarafından ihtiyati tedbir konulamaz, haciz yapılamaz.

             2) Alım ve ihalelerde alınabilecek teminatlar; tedavülde olan Türk Parası, teminat vermeye yetkili limiti müsait bankalardan alınacak banka teminat mektupları, Rektörlük tarafından ihalenin özelliğine göre kabul edilebilecek dövizlerdir.

             3) Kabul edilebilir teminatlar; geçici, kesin ve avans olmak üzere üç çeşittir. Bunlardan; ihaleye gireceklerden işin yaklaşık bedeli belli olan işlerde %5 ila %10 oranında, yaklaşık bedeli belli olmayan işlerde ise Üniversitenin takdir edeceği miktar oranında geçici teminat olarak alınır. Geçici teminatların limit dışı ve en az üç aylık olması gerekir. Kesin teminat; ihale bedeli üzerinden şartnameye uygun olarak alınır ve bu teminat tutarı hiçbir şekil ve şartta geçici teminat miktarının altında olamaz. Kesin teminatın süresiz olması gerekir. 50.000 (ellibin Türk Lirası)  TL ve üstünde olan kesin teminatlar için limit içi ve süresiz; 50.000 (ellibin Türk Lirası)  TL’nin altında olan teminatlar için ise limit dışı ve süresiz olan teminat mektupları kabul edilir. Ayrıca;  verilecek avans tutarında banka teminat mektubu alınır. Avans teminat mektuplarının altı aydan az olmamak koşulu ile süreli olması gerekir.

             4) Geçici ve kesin teminatlar verildikten sonra, yüklenicinin talebi halinde, onay merciinin onayı alınmak kaydıyla, bu Yönetmelikte öngörülen aynı değerdeki diğer teminatların biri ile değiştirilebilir.

             5) İhalenin yapılmasından sonra, geçici ihale kararı yetkili merci tarafından karara bağlanıncaya kadar, ihaleye katılanların geçici teminatları iade edilmez.

             6) Yetkili merciinin onayından sonra en fazla üç isteklinin geçici teminatları, derece sırasına göre, içlerinden birisi ile sözleşme yapılıncaya kadar tutulur. Diğerleri talep halinde iade edilir. Sözleşme imzalandıktan ve gerekli kesin teminat alındıktan sonra tüm geçici teminatlar iade edilir.

             7) Taahhüdün sözleşme şartlarına uygun şekilde yerine getirildiğinin anlaşılmasından ve yüklenicinin bu işten dolayı Üniversiteye hiçbir yükümlülüğünün kalmadığının tespitinden sonra teminatlar iade edilir.

             8) Yapım işlerinde ise; geçici kabul tutanağının onaylanması, varsa geçici kabulde görülen kusurların giderilmesi ve bu kusurlardan doğan zarar bedelinin kesin teminatın yarısından fazla olmaması şartı ile yarısı, kesin kabul işlemleri tamamlandıktan sonra da kalanı yükleniciye geri verilir.”                    

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü yürütür.