21 Ekim 2010 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 27736

YÖNETMELİK

Atılım Üniversitesinden:

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT-KABUL ÖNLİSANS VE

LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM SINAV YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 13/8/2000 tarihli ve 24139 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atılım Üniversitesi Öğrenci Kayıt-Kabul Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 13 – Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadırlar. Öğrencilerin devam durumları, ilgili öğretim elemanı tarafından izlenir. Öğrencilerin teorik ve uygulamalı derslere % 80 oranında devamları zorunludur. Disiplin cezası ile uzaklaştırılma ve sağlık raporları dahil, hangi gerekçe ile olursa olsun, bir derste, söz konusu devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci, o dersten başarısız sayılır.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 20 – Genel not ortalaması 2.00’ın altında olan önlisans ve lisans öğrencileri başarısız sayılır. Başarısız öğrencilerin öğrenimlerini devam ettirebilmeleri için, kayıtlı bulundukları dönem sonu itibari ile genel not ortalamalarının en az 1.70 olması gerekir. Kayıtlı bulundukları dönem sonunda not ortalaması 1.70’den daha düşük olan öğrencilerin daha önce almadıkları bir dersi alabilmesi için genel not ortalamalarını en az 1.70’e çıkarmaları gerekir. Bu kural bölümde ilk iki dönemini okuyan ve birinci sınıfın birinci dönem sonu not ortalaması 1.70’in altında olan öğrencilere uygulanmaz. Ancak, kayıtlı bulundukları dönem sonu itibari ile genel not ortalamaları 1.60-1.69 arasında olan öğrenciler, öğrenimleri süresince bir defaya mahsus olmak ve dönem ders yükü ile sınırlı olmak üzere başarısız oldukları derslere ek olarak yeni ders alabilirler.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 22 – Bir dersten (FF), (FD), (W) veya (U) notu alan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk dönemde almak zorundadırlar. Bu dersler seçmeli veya sonradan programdan çıkarılan dersler ise, öğrenciler, bunların yerine danışmanlarınca uygun görülen dersleri alırlar. Genel not ortalamalarını yükseltmek isteyen öğrenciler, bir dönemde alınması gereken derslere ek olarak daha önce geçer not aldıkları dersleri tekrarlayabilirler. Tekrarlanan derste, önceki not ne olursa olsun alınan son not geçerlidir.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Atılım Üniversitesi Rektörü yürütür.