26 Ekim 2010 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 27741

YÖNETMELİK

Trakya Üniversitesinden:

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM, ÖĞRETİM

VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 11/8/2003 tarihli ve 25196 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Trakya Üniversitesi Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 17 – Öğretimde öngörülen sınavlar; ara sınavlar, yarıyıl/yıl sonu sınavları, mazeret sınavları, Sağlık Bilimleri Fakültesi için bütünleme sınavı, tek ders sınavları ve ek sınavlardır. Sınavlar; yazılı, sözlü, yazılı-sözlü veya uygulamalı ya da yazılı-sözlü-uygulamalı olarak yapılabilir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 19 – Yarıyıl/yıl sonu sınavları, sona eren yarıyıl/yıl içinde öğretimi tamamlanan derslerden öğrencinin başarı durumunu belirlemek üzere yapılan sınavlardır. Yarıyıl/yıl sonu sınav programları, ilgili fakülte veya yüksekokul yönetim kurulu tarafından belirlenir ve ilgili dekanlık veya yüksekokul müdürlüğü tarafından sınavlardan en az iki hafta önce ilan edilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girebilmek için; derse kayıt olmak ve derse devam şartını yerine getirmiş olmak gerekir. Ancak ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen bir mazeret nedeni ile yarıyıl/yıl sonu sınavlarına katılamayan öğrenciler, sınavların bitiminden itibaren bir hafta sonra yapılacak mazeret sınavlarına katılırlar. Sağlık nedeni ile Üniversiteden veya diğer sağlık kurumlarından alınmış olan sağlık raporları Yönetim Kuruluna iletilir. Sağlık Bilimleri Fakültesinde yarıyıl/yıl sonu sınavlarının mazereti yoktur.

             Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı kazanıp da bu sınavlara mazeretli veya mazeretsiz giremeyen öğrenciler ile girip de başarısız duruma düşen öğrenciler bütünleme sınavına girerler. Sağlık Bilimleri Fakültesi bütünleme sınavları yarıyıl/yıl sonu sınavlarının bitiminden itibaren en az onbeş gün sonra yapılır. Sağlık Bilimleri Fakültesi bütünleme sınavlarının mazereti yoktur.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile (c) bendinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “b) Başarı notu; yukarıda belirlenen notlar esas alınarak, bağıl değerlendirme yöntemi uygulanarak hesaplanır. Bağıl değerlendirme yöntemi uygulama esasları Üniversite Senatosu tarafından belirlenir. Sağlık Bilimleri Fakültesinde bağıl değerlendirme yöntemi uygulanmaz, mutlak değerlendirme yöntemi uygulanarak yukarıdaki (a) bendine göre hesaplanan yarıyıl/yıl sonu notu dikkate alınarak bu fıkranın (c) bendindeki tablo gereği tespit edilen harf notu başarı notu olarak kabul edilir. Bağıl değerlendirme yöntemi ve mutlak değerlendirme yöntemi kullanılarak elde edilen harfli notlar, katsayılar ve başarı durumları için bu fıkranın (c) bendindeki  tablo ve esaslar uygulanır.”

             “Bağıl değerlendirme ve mutlak değerlendirme yönteminde harfli notların katsayıları aşağıdaki tabloya göre belirlenir:”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

             “GEÇİCİ MADDE 2 – Sağlık Bilimleri Fakültesinde bağıl değerlendirme yöntemi uygulanarak oluşmuş olan notlar ve başarı durumları aynen korunarak kabul edilir ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başından itibaren mutlak değerlendirme yöntemi bütün öğrencilere uygulanır.”

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Trakya Üniversitesi Rektörü yürütür.