28 Ekim 2010 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 27743

YÖNETMELİK

İstanbul Arel Üniversitesinden:

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS

EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 29/7/2010 tarihli ve 27656 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Arel Üniversitesi Çift Anadal ve Yandal Lisans Eğitim ve Öğretim Programları Yönetmeliğinin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 8 – (1) İkinci anadal programı en az 33 krediden oluşur.

             (2) İkinci anadal öğrencileri bir yarıyılda en fazla 12 kredi yükü karşılığı ders alabilir.

             (3) Çift anadal öğrencisi, alması gerekli zorunlu ve seçimlik dersleri tamamlamasına karşın gerekli asgari krediyi toplayamıyorsa, öğrencinin çift anadal yükümlülüklerinin ötesinde aldığı diğer derslerin kredileri, eksik kredi karşılığı sayılabilir.

             (4) Çift anadal öğrencilerinin bireysel ders programlarında, anadalların zorunlu derslerinin çakışmaması için gerekli planlama yapılır. Ancak zorunlu olarak çakışma olması halinde birinci anadal derslerinin öncelikle alınması zorunludur.

             (5) Birinci öğretimde çift anadal yapan öğrenciler, çakışma durumunda; varsa ikinci öğretim derslerini, ikinci öğretimde çift anadal yapan öğrenciler varsa birinci öğretim derslerini alabilir.

             (6) Anadal programında izinli sayılan öğrenci, otomatik olarak çift anadal programında da izinli sayılır. Çift anadal programında dersin açılmaması veya ders çakışması gibi nedenlerle ders alamayacak olan öğrencilere çift anadal programı veren bölümün ve çift anadal programının bağlı olduğu dekanlığın/yüksekokulun onayı ile dönem izni verilebilir.”

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

29/7/2010

27656