31 Aralık 2010 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27802

YÖNETMELİK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden:

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 16/9/2009 tarihli ve 27351 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve (c) bendinin birinci paragrafı ile (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “a) Tezli yüksek lisans programlarına kabul edilebilmek için adayların; bir lisans diplomasına sahip olmaları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’e katılmış olmaları ve bu sınavdan başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almaları gerekir. Ancak güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara öğrenci kabulünde ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz. Adayların başarı değerlendirmesi;

             1) ALES’in % 50’si, lisans not ortalamasının % 40’ı ve varsa ÜDS’nin % 10’u alınarak yapılır.

             2) Güzel sanatlar ve konservatuvar alanlarında yüksek lisans programlarında adayların başarı değerlendirmesi; varsa ÜDS’nin % 10’u, lisans not ortalamasının % 40’ı, mülakat ve yetenek sınavlarının % 50’si alınarak yapılır.

             3) Bu yüzdelerin toplamından en az 55 puan alanlar başarı sıralamasına dahil edilir.”                          “c) Doktora programlarına başvurabilmek için adayların, bir yüksek lisans diplomasına, hazırlık sınıfları hariç en az on yarıyıl süreli tıp, diş hekimliği ve veteriner fakülteleri diplomasına, eczacılık, fen - edebiyat, fen, edebiyat ve dil tarih coğrafya fakülteleri mezunlarının ise yüksek lisans derecesine veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara göre bir laboratuvar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olmaları ve ALES’den başvurdukları programın puan türünden en az 70 standart puan almaları gerekir. Adayların başarı değerlendirmesinde; ALES’in % 50’si, lisans not ortalamasının % 15’i, yüksek lisans not ortalamasının % 10’u ve ÜDS’den 60 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puan alınması koşulu ile % 25’i alınarak yapılır. Bu yüzdelerin toplamından en az 70 puan alanlar başarı sıralamasına dahil edilir. Ancak;

             1) Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara öğrenci kabulünde ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz. Güzel sanatlar ve konservatuvar alanlarında doktora programlarında adayların başarı değerlendirmesi; ÜDS’den 60 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puan alınması koşulu ile yabancı dil puanının % 25’i, lisans not ortalamasının % 15’i, yüksek lisans not ortalamasının % 10’u, mülakat ve yetenek sınavlarının % 50’si alınarak yapılır. Bu yüzdelerin toplamından en az 70 puan alanlar başarı sıralamasına dahil edilir.”

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

16/9/2009

27351

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1

20/1/2010

27468

2

29/7/2010

27656