12 Ocak 2011 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 27813

YÖNETMELİK

Düzce Üniversitesinden:

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 21/1/2008 tarihli ve 26763 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Düzce Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “a) Bir lisans diplomasına sahip olmaları ve ALES’den başvurdukları programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmaları gerekir. YÖK tarafından ALES 55 taban puanına karşılık gösterilen GMAT (Graduate Management Admission Test) veya GRE (Graduate Record Examinations) sınav sonuçları da kabul edilir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 8 – (1) Yabancı uyruklu öğrencilerin lisansüstü programlarına kabulü bu Yönetmelik hükümlerine ve Senato tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılır.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “(4) Özel öğrenci statüsü her yarıyılda  en çok üç ders almak koşuluyla, en fazla iki yarıyıldır. Öğrencinin asıl öğrenci statüsüne geçmesi halinde, intibakı Enstitü anabilim dalının teklifi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile yapılır. Özel öğrencilik statüsünde alınan derslerin zorunlu ders yükünün en fazla %50’si asıl öğrenci statüsünde geçerli sayılabilir.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe Geçici 1 inci maddeden önce gelmek üzere aşağıdaki 45 inci madde eklenmiş ve daha sonra gelen 45 inci ve 46 ncı maddelerin numaraları “46” ve “47” olarak değiştirilmiştir.

             “Hüküm bulunmayan haller

             MADDE 45 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, ilgili diğer mevzuat hükümleri ile ilgili enstitü kurullarının Senato tarafından onaylanmış kararları uygulanır.”

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin üçüncü fıkrası ile 34 üncü maddesinin beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 7 – Bu Yönetmelik hükümlerini Düzce Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

21/1/2008

26763