14 Ocak 2011 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 27815

YÖNETMELİK

Çankaya Üniversitesinden:

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 1/10/2010 tarihli ve 27716 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çankaya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

             “Başarı yetersizliği

             GEÇİCİ MADDE 2 – (1) 2010-2011 eğitim-öğretim yılından önce Üniversiteye kayıtlı olan öğrencilerin akademik yetersizlik durumlarıyla ilgili olarak, aşağıda belirtilen hükümler uygulanır:

             a) İlk iki yarıyılını tamamladıktan sonra, takip eden yarıyıllardaki not ortalamaları iki yarıyıl üst üste 1.70'in altında kalan öğrenciler, genel not ortalamaları da 1.70'in altında ise, akademik yetersizlik durumuna düşerler. Bu öğrenciler, genel not ortalamalarını  l.70’e yükseltinceye kadar öncelikle (FF), (FD), (FG), (DD), (DC) notu aldıkları dersleri tekrarlamak zorundadır. Ders tekrarı ile genel not ortalamalarını 1.70 veya üzerine getiren öğrenciler, normal statüde eğitimlerine devam eder.

             b) Akademik yetersizlik durumundaki öğrencilerin bir yarıyıldaki kredi yükü en fazla 15 olabilir.

             c) Bu öğrenciler, ders yüklerinin uygun olması ve ders saatlerinin çakışmaması halinde, danışmanlarının onayı ile programda bulunan diğer derslerden de alabilir. Akademik yetersizlikte geçen süre toplam öğrenim süresinden sayılır ve genel not ortalamalarını 1.70’e yükseltinceye kadar sınıfları sabit kalır.

             ç) Öğrencilerin güz dönemi başındaki akademik yetersizlik durumları, yaz öğretimi bitimi sonundaki genel not ortalamalarına göre belirlenir. Yaz öğretimi bir yarıyıl olmadığından, yaz öğretiminde alınan derslerin ortalaması yarıyıl not ortalaması olarak kullanılmaz. Ancak öğrencinin genel not ortalamasına dahil edilir.

             d) Kayıtlı olduğu programın toplam minimum kredi gereğinin en az % 75’ini tamamlamış olan son sınıf öğrencileri ile Üniversiteye yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler ve normal öğrenim süresinin son iki yarıyılında bulunan öğrencilere bu madde hükümleri uygulanmaz.

             e) Akademik yetersizlik durumunda iken, diğer bir Üniversiteden özel öğrenci statüsü ile alınmış dersler, eşdeğerlikleri kabul edilmiş olsa bile, Üniversitede kredili ders olarak sayılmaz.

             f) Yaz öğretimine katılmak isteyen akademik yetersizlik durumundaki öğrenciler için, normal dönemdeki akademik yetersizlik uygulamalarına devam edilir.”

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik 2010-2011 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Çankaya Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

1/10/2010

27716