Tarım ve Köyişleri
Bakanlığından:
SIĞIR ETİ
İTHALATINDA KONTROL BELGESİ ALINABİLMESİ
İÇİN
ARANACAK ŞARTLAR HAKKINDA TEBLİĞDE
DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA
DAİR TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO:
2010/56)
MADDE 1 – 23/9/2010 tarihli ve 27708
sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sığır Eti İthalatında
Kontrol Belgesi Alınabilmesi İçin Aranacak Şartlar Hakkında Tebliğin 5 inci
maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (i) bendi aşağıdaki şekilde
değiştirilmiştir.
“b) Sığır eti, Et ve Balık
Kurumu Genel Müdürlüğü ile 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı,
Gıda ve Yem Kanununa göre kurulmuş olan özel ve resmi kombinalar,
Bakanlığımızdan üretim izin belgesi almış et/et ürünleri işleme tesisleri,
soğuk hava deposu olan et satış yerleri ile yemek fabrikalarına sahip
kişi/kuruluşlar veya bu işletmeler adına ithalat yapacak firmalar
tarafından ithal edilir.
i) Bakanlığımızca belirlenecek
şartlara göre etlerin elde edildiği sığırların BSE'den
(deli dana) ari olduğuna dair test belgesi fiili
ithalat sırasında ibraz edilecektir. Ancak daha önce BSE vakası görülmeyen
ve Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatının (OIE) sınıflandırmasına göre ihmal
edilebilir ve kontrol edilebilir statüde yer alan ülkelerden yapılacak
ithalatta bu belge aranmaz.”
MADDE 2 – Bu Tebliğ hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri
Bakanı yürütür.
|