9 Eylül 2011 CUMA

Resmî Gazete

Sayý : 28049

YÖNETMELÝK

Anadolu Üniversitesinden:

ANADOLU ÜNÝVERSÝTESÝ ÖN LÝSANS VE LÝSANS EÐÝTÝM-ÖÐRETÝM

VE SINAV YÖNETMELÝÐÝ

BÝRÝNCÝ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanýmlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliðin amacý ve kapsamý; Anadolu Üniversitesine baðlý Sivil Havacýlýk Yüksekokulu Pilotaj Bölümü ile açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan Açýköðretim, Ýktisat ve Ýþletme Fakülteleri dýþýnda, fakültelerin, yüksekokullarýn ve Devlet konservatuvarýnýn ön lisans ve lisans programlarýnda uygulanacak eðitim-öðretim ve sýnavlara iliþkin hükümleri düzenlemektir.

Dayanak

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayýlý Yükseköðretim Kanununun 14 üncü ve 44 üncü maddesine dayanýlarak hazýrlanmýþtýr.

Tanýmlar

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Birim: Anadolu Üniversitesine baðlý fakülte, yüksekokul veya devlet konservatuvarýný,

b) Birim Kurulu: Anadolu Üniversitesine baðlý fakülte, yüksekokul veya devlet konservatuvarý kurulunu,

c) Birim Yönetimi: Anadolu Üniversitesine baðlý fakültelerde dekanlýk, yüksekokullarda veya devlet konservatuvarýnda müdürlük,

ç) Birim Yönetim Kurulu: Anadolu Üniversitesine baðlý fakülte, yüksekokul veya devlet konservatuvarý yönetim kurulunu,

d) ECTS/AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredilerini,

e) Kredili Sistem: Baþarý notunun nispi olarak deðerlendirildiði sistemi,

f) Mutlak Sistem: Baþarý notunun 100 üzerinden deðerlendirildiði sistemi,

g) Senato: Anadolu Üniversitesi Senatosunu,

ð) Üniversite: Anadolu Üniversitesini

ifade eder.

ÝKÝNCÝ BÖLÜM

Eðitim-Öðretime Ýliþkin Esaslar

Öðretim yýlý

MADDE 4 (1) Bir öðretim yýlý, her biri en az yetmiþ öðretim günü olmak üzere güz ve bahar yarýyýllarýndan oluþur. Akademik takvim, Senato tarafýndan belirlenir. Birim yönetim kurulunun teklifi ve Üniversite Yönetim Kurulunun kararý ile yaz okulu açýlabilir. Yaz okulu en az otuzbeþ öðretim gününden oluþur. Yaz okulunda açýlan derslerin haftalýk ders saatleri güz veya bahar dönemindeki ders saatlerinin iki katýdýr. Yaz okulunda açýlabilecek dersler ve uygulama koþullarý, ilgili birim yönetim kurulu kararý ve Senatonun onayý ile belirlenir. Yaz okuluna katýlýp katýlmamak öðrencinin isteðine baðlýdýr.

Öðretim esaslarý

MADDE 5 (1) Üniversitede öðretim, ders geçme esasýna dayalýdýr ve kredili sisteme göre yürütülür.

(2) Dersler; teorik dersler, atölye, laboratuvar, pratik çalýþma ve benzeri uygulamalar ve uygulamalý derslerden oluþur. Dersler, yarýyýl esasýna göre düzenlenir. Ancak gerekli görülmesi halinde bazý dersler Senato kararý ile yýllýk olarak açýlabilir.

(3) Birim yönetim kurulu kararý ile uygulamalý dersler Üniversitede veya Üniversite dýþýnda yapýlabilir. Bu derslerin planlanmasýna iliþkin esaslar, ilgili birim yönetim kurulunca kararlaþtýrýlýr ve Senato onayýndan sonra birim yönetimi tarafýndan yürütülür.

(4) Ön lisans ve lisans programlarýnda mezuniyet için gerekli olan kredinin %25i, dersin eþdeðer olmasý koþuluyla Senato kararýyla Üniversitenin açýk ve uzaktan öðretim programlarýndan alýnabilir. Ancak, bu þekilde verilen dersler için öðrencilerden ek katký payý/öðretim ücreti talep edilmez.

(5) Birinci ve ikinci öðretim programlarýndaki bir dersin, hem örgün öðretim yoluyla hem de uzaktan eðitim yoluyla verilmesine Senato tarafýndan karar verilmesi halinde; dersi uzaktan öðretim yoluyla alan öðrencilerden, 2547 sayýlý Kanunun 46 ncý maddesinin birinci fýkrasýnýn (c) bendine göre belirlenen kredi baþýna öðrenci katký payý veya öðrenim ücreti alýnýr.

Öðretim süresi

MADDE 6 (1) Ön lisans ve lisans düzeyinde öðrenim yapan öðrencilere bu öðrenimlerini tamamlamak için tanýnan azami süreler iki yýllýk ön lisans programlarý için dört; dört yýllýk lisans programlarý için yedi; Eczacýlýk Fakültesi için dokuz yýldýr. 2547 sayýlý Kanunun 44 üncü maddesi hükümlerine göre, öðrenimini azami süreler içerisinde baþarý ile tamamlayarak mezun olamayanlarýn, ilgili döneme ait öðrenci katký payýný veya öðrenim ücretlerini ödemek koþulu ile öðrenimlerine devam için kayýt yaptýrmalarý gerekir. Bu durumda olanlarýn, ders ve sýnavlara katýlma hariç, öðrencilere tanýnan diðer haklardan yararlandýrýlmadan öðrencilik statüleri devam eder.

(2) Kayýt yenilenmeyen dönemler azami öðrenim süresinden sayýlýr.

Dersler

MADDE 7 (1) Dersler ve bunlarýn haftalýk teorik ve uygulama saatleri ve kredi deðerleri ile derslerin yarýyýllara veya yýllara göre daðýlýmý, ilgili birim kurulu kararý ve Senatonun onayý ile belirlenir. Derslerin kredileri, öðrencilerin ders yükü dikkate alýnarak belirlenen AKTS kredileridir.

Kayýt ve kayýt yenileme

MADDE 8 (1) Öðrencilerin, her yarýyýl baþýnda Üniversite Yönetim Kurulu tarafýndan belirlenen esaslara göre birim yönetim kurulunca belirlenen süreler ve esaslar çerçevesinde kayýtlarýný yenilemeleri gerekir.

(2) Kayýt için istenen belgelerin aslý veya Üniversite tarafýndan onaylý örneði kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydýna iliþkin olarak ise adayýn beyanýna dayanýlarak iþlem yapýlýr. Kayýt ve kayýt yenileme sýrasýnda belirlenen esaslara uymayan ve katký payýný/öðrenim ücretini ödemeyen öðrencinin kaydý yapýlmaz veya yenilenmez.

(3) Öðretim dili tamamen veya en az %30 yabancý dil olan programlardaki öðrenciler yabancý dilini yeterli hale getirmeden önlisans ve lisans programlarýna devam edemez.

Danýþman ve ders kaydý

MADDE 9 (1) Birimlerde her öðrenci için kayýtlý olduðu bölüm baþkanlýðýnca bir akademik danýþman belirlenir. Öðrenciler, akademik danýþmanlarýnýn yardýmý ve onayý ile her yarýyýl, o yarýyýlda izleyeceði derslere kayýt yaptýrýr.

(2) Güz ve bahar yarýyýllarýnda bir öðrenci en çok 45, yaz okulunda açýlan derslerden ise en çok 18 AKTS kredi deðerlik derse kayýt yaptýrabilir. Ancak yaz okulu sonu itibariyle mezun olma durumundaki öðrenciler, 22.5 AKTS kredilik derse kayýt yaptýrabilir.

(3) Bu Yönetmeliðin 8 inci maddesi hükümlerinde belirtilen sýnýrlar içinde kalmak ve akademik danýþmanýn onayýný almak koþuluyla, öðrenciler ilgili dönemin ilk haftasý olan ekle-sil haftasý içinde ders deðiþtirebilir, ders býrakabilir veya yeni derslere kaydolabilir.

(4) Senatoca belirlenen esaslara göre, öðrenciler ekle-sil haftasýndan sonraki üç hafta içinde, danýþmanlarýnýn onayý ile dersten çekilebilir.

Devam zorunluluðu

MADDE 10 (1) Teorik ve uygulama derslerinde devam zorunluluðu %70tir. Uygulamalara devam esaslarý ilgili birim yönetim kurulunca belirlenir. Bir dersten devam koþulunu yerine getirmeyen ve/veya uygulamalardan baþarýlý olamayan öðrenciler, o dersin dönem sonu sýnavýna giremez. Ancak, Üniversite Yönetim Kurulunca Üniversiteyi veya Türkiyeyi temsilen görevlendirilen öðrenciler bu süreler içerisinde izinli sayýlýr.

Uygulamalý dersler ve stajlar

MADDE 11 (1) Uygulamalý derslerin ve stajlarýn hangi programlarda uygulanacaðý, ilgili birimin kararý ve Senatonun onayý ile belirlenir.

(2) Stajlar; öðrencinin tercih edeceði ilgili kamu kurum ve kuruluþlarý ile özel kuruluþlarda yapýlabilir. Stajlara iliþkin esaslar her yarýyýl baþýnda ilgili birimce belirlenen staj komisyonu tarafýndan, uygulamalý derslerle ilgili esaslar ise ilgili birim yönetim kurulu kararý ile belirlenir.

Kredi ve not transferi

MADDE 12 (1) Öðrenciler, daha önce öðrenim gördükleri yükseköðretim kurumlarýnda baþarý notu en az CC ve YT notu olan dersler için kredi ve not transferi talebinde bulunabilir. Bu öðrenciler, hazýrlýk sýnýfý dahil, Üniversiteye kesin kayýt yaptýrýlan ilk dönemin ilk haftasý sonuna kadar, bir dilekçe ile birlikte kredi ve not transferine esas oluþturabilecek belgeleri, ilgili birime vermek zorundadýr. Kredi ve not transferi talepleri; ilgili birim yönetim kurulu tarafýndan incelenerek, Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen esaslara göre öðrencinin bütün öðrenimini kapsayacak þekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara baðlanýr.

Not durum belgesi

MADDE 13 (1) Öðrencilerin mutlak sistemde almýþ ve baþarmýþ olduklarý dersler için, bu dersleri aldýklarý dönemlerde belirlenen esaslara göre ayrý bir not ortalamasý hesaplanýr ve bu not ortalamasý kredili sisteme geçildikten sonra hesaplanan dönem ve genel ortalamalarýyla birlikte öðrencilerin not durum belgesinde (transkriptinde) gösterilir. Not durum belgelerinde öðrencilerin hangi sistemde olursa olsun aldýklarý tüm dersler ve notlar yer alýr.

Muafiyet

MADDE 14 (1) Lisans programlarýna dikey geçiþle kayýt yaptýracak öðrencilerin, ön lisans eðitimleri sýrasýnda alýp baþarmýþ olduklarý eþdeðer kabul edilen derslere muafiyet verilerek bu derslerin kredilerine göre programdan alýnmasý gereken dersler belirlenir. Öðrencilerin ön lisans programýnda almýþ olduðu derslere MU notu verilir. MU notu genel not ortalamasýna katýlmaz.

(2) Genel not ortalamasý, mezuniyet koþulunu saðlamasý kaydýyla lisans programýnda alýnmýþ olunan derslere göre belirlenir. Muaf olmadýðý ilave dersleri için geçecek süre, öðrencinin azami öðrenim süresinden sayýlýr.

Yabancý dil hazýrlýk

MADDE 15 (1) Yabancý dille öðretim yapýlan programlarda ve zorunlu yabancý dil hazýrlýk sýnýfý bulunan programlarda öðrencilerin lisans programýna baþlayabilmeleri için Üniversite tarafýndan yapýlan yabancý dil sýnavýný baþarmalarý veya yabancý dil hazýrlýk sýnýfýna devam ederek baþarýlý olmalarý gerekir. Bu öðrencilere; 26/8/2011 tarihli ve 28037 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan, Anadolu Üniversitesi Yabancý Diller Yüksekokulu Yabancý Dil Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði hükümleri uygulanýr. Öðretim dili en az % 30 yabancý dil veya tamamen yabancý dil olan programlarýn yabancý dil hazýrlýk sýnýfýnda baþarýsýz olan öðrenciler; 4/12/2008 tarihli ve 27074 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan, Yükseköðretim Kurumlarýnda Yabancý Dil Öðretimi ve Yabancý Dille Öðretim Yapýlmasýnda Uyulacak Esaslara Ýliþkin Yönetmelik Hükümleri çerçevesinde Türkçe eðitim yapan yükseköðretim programlarýna Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM) tarafýndan yerleþtirilebilir. Dikey geçiþ yapan öðrenciler 2547 sayýlý Kanunun 44 üncü maddesi hükümlerine göre öðrenimlerine devam ederler.

Diðer üniversitelerden ders alma

MADDE 16 (1) Öðrencilerin Üniversitede öðrenim görürken baþka yükseköðretim kurumlarýndan ders almalarý ve bu dersler ile notlarýnýn transferi, Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen esaslara göre ilgili birim yönetim kurulu kararý ile yapýlýr.

(2) Yurtiçindeki ve yurtdýþýndaki diðer yükseköðretim kurumlarýnda alýnan notlarýn dönüþtürülmesine iliþkin esaslar Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Sýnavlar ve Deðerlendirmeye Ýliþkin Esaslar

Sýnavlar ve deðerlendirme

MADDE 17 (1) Her ders için en az bir ara sýnavý ve dönem sonu sýnavý yapýlýr. Sýnavlar yazýlý olarak yapýlýr. Ancak gereken hallerde ilgili birim yönetim kurulunca, sýnavýn sözlü veya pratik çalýþma olarak yapýlmasýna karar verebilir.

(2) Sýnav tarihleri, ilgili birim yönetim kurulunca belirlenir ve o dönemin sýnavlarýndan en az onbeþ gün önce öðrencilere duyurulur. Yýllýk derslerin dönem sonu sýnavý, yýlsonunda yapýlýr.

(3) Bir dersin dönem sonu sýnavýna girebilmek için devam koþulunu yerine getirmek gerekir.

(4) Öðrencinin baþarýsý dönem içi notlarý ile dönem sonu sýnav notunun birlikte deðerlendirilmesi ile belirlenir. Dönem içi notlarý, en az biri ara sýnavý notu olmak üzere, ödevlere, uygulamalara, pratik çalýþmalara verilen notlardan oluþur.

(5) Ara ve dönem sonu sýnavlarýndan herhangi birine Senatoca belirlenen haklý ve geçerli mazeretleri nedeniyle katýlamayan öðrenciler için ilgili birim yönetim kurulu kararý ile mazeret sýnavý açýlýr.

(6) Mazeret sýnavýna girmek isteyen öðrencilerin, o ders ya da dersler için akademik takvimde ilan edilen sýnav tarihinden en az beþ iþ günü önce mazeretini gösterir belgenin ekli olduðu bir dilekçe ile ilgili öðretim birimi yönetimine baþvurmalarý gerekir.

Baþarý deðerlendirilmesi

MADDE 18 (1) Dönem içi ve dönem sonu sýnav, ödev, uygulama ve benzeri deðerlendirmelerin türü ile aðýrlýklarý, dersi veren öðretim elemaný tarafýndan dönemin ilk iki haftasý içinde öðrenci biliþim sistemi veri tabanýna girilerek dersin web tanýtým sayfasýnda öðrencilere duyurulur.

(2) Dönem içi deðerlendirmelerin baþarý notuna katkýsý % 30dan az, % 60tan fazla olamaz. Son deðerlendirme, o dersi alan tüm öðrencilerin genel baþarý düzeyi de göz önüne alýnarak, dersi veren öðretim elemanýnca harf notlarýndan birisi ile belirlenir. Baþarý düzeyine iliþkin harf notlarý ve katsayýlar aþaðýda belirtilmiþtir;

a) Baþarý Notu              Katsayý

            AA                      4.0

             AB                      3.7

             BA                      3.3

             BB                       3.0

             BC                       2.7

             CB                       2.3

             CC                       2.0

             CD                      1.7

             DC                      1.3

            DD                      1.0

             FF                       0.0

b) Ayrýca; DZ (devamsýz), katsayýsý olmayan ve not ortalamalarýna katýlmayan YT (yeterli), YZ (yetersiz), EK (eksik), MU (muaf), KL (kaldýrýldý), DV (devam ediyor), SD (sorumlu deðil) ve ÇK ( çekildi) harf notlu deðerlendirmeler de yapýlabilir.

1) YT (yeterli) ve YZ (yetersiz) notlarý; ilgili öðretim birimi kurulunun kararý ve Senatonun onayýyla not ortalamalarýna katýlmasý uygun görülmeyen derslerde baþarýnýn gösterilmesi için kullanýlýr. Böyle bir derste yeterli baþarý gösteren öðrenciye YT, gösteremeyen öðrenciye YZ notu verilir.

2) EK (eksik) notu; hastalýk veya baþkaca geçerli bir nedenle, dersin gereklerini zamanýnda tamamlayamayan öðrenciye verilir. Bu notu alan öðrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin baþlamasýndan önce tamamlamak zorundadýr. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öðrenciye, yeni bir not verilir. Öðrencinin eksiðini tamamlamamasý halinde, EK notu o ders için hangi harf notlarýnýn kullanýldýðýna baðlý olarak FF veya YZ notuna dönüþtürülür. EK notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar not durum belgelerinde gösterilir, daha sonra gösterilmez.

3) MU (muaf) notu; dikey geçiþ ve yatay geçiþ ile gelen öðrencilerin önceki yükseköðretim kurumunda alýp baþarmýþ olduðu ve ilgili birim yönetim kurulunca muaf tutulmasý uygun görülen dersler için verilir.

4) KL (kaldýrýldý) notu; programdan kaldýrýlmasý ve karþýlýðý gösterilmemesi nedeniyle öðrencilerin sorumlu tutulmayacaðý dersler için verilir.

5) DV (devam ediyor) notu; bir dönemden uzun süreli bir dersin henüz tamamlanmadýðý dönemin sonunda, derse devam etmekte olan öðrencilere verilir.

6) DZ (devamsýz) notu; devam koþulunu saðlayamayan öðrencilere verilir. Bu öðrenciler dönem sonu deðerlendirilmesine alýnmazlar. DZ notu, FF veya YZ notu ile eþdeðerdir.

7) SD (sorumlu deðil) notu; mezuniyet için gerekli seçmeli veya mesleki seçmeli ders kredisini tamamladýktan sonra, fazladan seçmeli veya mesleki seçmeli ders alan öðrenciler, daha önce çekilmiþ olduklarý ders sayýsýna bakýlmadan bu derslerden ilgili dönemin sonuna kadar çekilebilir. Bu dersler için SD notu kullanýlýr.

8) ÇK (çekildi) notu; öðrencinin ekle-sil haftasýndan sonraki üç hafta içinde, danýþmanýn onayý ile çekilmesine izin verilen bir ders için kullanýlýr.

c) Öðrencinin bir dersten baþarýlý sayýlmasý için bu dersten YT, DD veya üstünde bir not almasý gerekir.

Not ortalamalarý

MADDE 19 (1) Birimlerde her dönem sonunda, öðrencilerin baþarý durumu dönem not ortalamasý ve genel not ortalamasý ile belirlenir. Kaydolunan ve not ortalamalarýna katýlan her dersin kredi deðeri ile o dersten alýnan notun katsayýsý çarpýlarak bulunan deðerlerin toplamýnýn, bu derslerin toplam kredi deðerine bölünmesi ile bir not ortalamasý bulunur. Bu iþlem bir dönem içinde alýnan dersler için yapýlýrsa dönem not ortalamasý, o zamana kadar alýnmýþ bütün dersler için yapýlarsa genel not ortalamasý elde edilir. Üniversiteye devam ederken program deðiþtiren öðrencilerin genel not ortalamasýna, devam etmekte olduklarý programa kayýtlý olduklarý sürede almýþ olduklarý bütün dersler ile önceden almýþ olduklarý derslerden sadece ilgili birim yönetim kurulu kararýyla yeni programlarýna uygun bulunan derslerden aldýklarý notlar hesaba katýlýr. Genel not ortalamasý hesaplanýrken, tekrar edilen ders bulunmasý halinde bu dersten alýnan en son not; seçimlik bir ders yerine baþka bir dersin tekrarlanmasý durumunda ise en son alýnan dersin notu göz önünde tutulur. Not ortalamalarý virgülden sonra iki basamaklý olarak gösterilir.

(2) Öðrencinin genel not ortalamasýnýn her dönemin sonunda en az 2.00 olmasý gerekir. Yaz okulundan ders almasý halinde genel not ortalamasý, yaz okulu sonuçlarý da göz önüne alýnarak hesaplanýr.

(3) Güz dönemi veya akademik yýlsonunda 2.00 genel not ortalamasýný saðlayamayan öðrenciye, yazýlý olarak akademik yetersizlik uyarýsý yapýlýr. Akademik yetersizlik uyarýsý alan öðrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki genel not ortalamasýnýn en az 2.00 olmasý gerekir. Öðrencinin kayýt yenilediði ilk dönemde, açýlmasý halinde yaz okuluyla birlikte, öncelikle FF, YZ ve DZ notu olan dersleri almak koþuluyla CCnin altýnda not aldýðý derslerden istediklerini tekrar ederek genel not ortalamasýný en az 2.00a yükseltmesi gerekir.

(4) Zorunlu bir dersten FF, YZ veya DZ notu olan öðrenci, bu dersi, dersin verildiði ilk dönemde tekrar almak zorundadýr. Seçimlik bir dersten FF, YZ veya DZ notlarýndan birini alan öðrenci, bu dersi tekrarlar veya danýþmanýnýn onayýyla, bu ders yerine baþka bir seçimlik dersi alabilir.

(5) Öðrencinin, tekrar etmekle zorunlu olduðu dönemlerde kayýt yenilememesi halinde, kayýt yenilediði ilk dönemde genel not ortalamasýný en az 2.00a yükseltmesi gerekir.

(6) Programdan çýkarýlan zorunlu derslerin yerine hangi derslerin tekrarlanacaðý ilgili öðretim birimi kurulu kararý ve Senato onayýyla belirlenir.

Sýnavlara itiraz

MADDE 20 (1) Sýnavlara itiraz; sadece maddi hata nedeniyle, sýnav sonuçlarýnýn Üniversitenin web sayfasýnda ilanýný izleyen beþ iþgünü içerisinde ilgili birim yönetimine yazýlý olarak yapýlýr. Ýtirazlar, ilgili birim yönetim kurulunca yapýlan incelemeden sonra karara baðlanýr.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeþitli ve Son Hükümler

Yüksek onur ve onur öðrencisi

MADDE 21 (1) Genel not ortalamasý 3.50 veya üzeri olanlar yüksek onur öðrencisi, genel not ortalamasý 3.00 ile 3.49 arasýnda olanlar onur öðrencisi olarak mezun olur. Ancak, disiplin cezasý alan öðrenciler belirtilen genel not ortalamasýný saðlasalar bile yüksek onur öðrencisi veya onur öðrencisi olarak mezun olamaz.

(2) En az 20 ECTS kredi deðerlik ders alýp dönem not ortalamasý 3.50 veya üzeri olanlar yüksek onur öðrencisi, dönem not ortalamasý 3.00 ile 3.49 arasýnda olanlar onur öðrencisi sayýlýr. Ancak, disiplin cezasý alan öðrenciler belirtilen not ortalamalarýný saðlasalar bile onur öðrencisi veya yüksek onur öðrencisi sayýlmaz.

Kayýt silme

MADDE 22 (1) Öðrencinin, Üniversiteden kaydýnýn silinmesi için yazýlý istekte bulunmasý halinde ilgili birim ile iliþiði kesilir.

Diplomalar ve belgeler

MADDE 23 (1) Kayýtlý olduðu ön lisans programýnda en az 120 ECTS; lisans programýnda en az 240 ECTS; Eczacýlýk Fakültesinde ise en az 300 ECTS kredilik dersi baþarýyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, genel not ortalamasý en az 2.00 olan ve diðer yükümlülüklerini yerine getiren öðrenciye, kayýtlý olduðu programýn lisans veya ön lisans diplomasý, diploma eki ve not durum belgesi (transkript) verilir.

(2) Mezuniyet dereceleri diplomaya yazýlmaz.

(3) Lisans programýna kayýtlý, ilk dört yarýyýllýk programý baþarýyla tamamlayan, en az 2.00 genel not ortalamasýný saðlayan ve diðer yükümlülüklerini yerine getiren bir öðrenciye isteði halinde kaydýnýn silinmesi koþuluyla, Üniversitenin ön lisans diplomasý verilir.

Yürürlükten kaldýrýlan yönetmelik

MADDE 24 (1) 19/8/1994 tarihli ve 22026 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Anadolu Üniversitesi Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

Yürürlük

MADDE 25 (1) Bu Yönetmelik, 2011-2012 eðitim-öðretim yýlý baþýnda yürürlüðe girer.

Yürütme

MADDE 26 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür.