9 Eylül 2011 CUMA

Resmî Gazete

Sayý : 28049

YÖNETMELÝK

Anadolu Üniversitesinden:

ANADOLU ÜNÝVERSÝTESÝ AÇIKÖÐRETÝM, ÝKTÝSAT, ÝÞLETME FAKÜLTELERÝ

ÖÐRETÝM VE SINAV YÖNETMELÝÐÝ

BÝRÝNCÝ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanýmlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik; Anadolu Üniversitesi merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan Açýköðretim, Ýktisat, Ýþletme Fakültelerindeki, dönemlik-kredili sisteme dayalý yürütülen öðretim ve sýnavlara iliþkin esaslarý belirlemektir.

Dayanak

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayýlý Yükseköðretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanýlarak hazýrlanmýþtýr.

Tanýmlar

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelikte;

a) BDS (Baðýl Deðerlendirme Sistemi): Derse kayýtlý tüm öðrencilerin puanlarýnýn ortalamasýnýn temel alýndýðý deðerlendirmeyi,

b) Birim Kurulu: Anadolu Üniversitesine baðlý merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakülte kurullarýný,

c) Birim Yönetim Kurulu: Anadolu Üniversitesine baðlý merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakülte yönetim kurullarýný,

ç) Dekan: Açýköðretim, Ýktisat, Ýþletme Fakültesi Dekanlarýný,

d) ECTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredilerini,

e) Fakülte: Açýköðretim, Ýktisat, Ýþletme Fakültelerini,

f) Merkezi Açýköðretim: Ülke çapýnda kitlesel eðitime yönelik olarak yürütülen ve Anadolu Üniversitesi Senatosunca kabul edilmiþ programlardaki öðretimi,

g) Rektör: Anadolu Üniversitesi Rektörünü,

ð) Senato: Anadolu Üniversitesi Senatosunu,

h) Uzaktan Eðitim: Ülke çapýnda, bilgi ve iletiþim teknolojilerine dayalý olarak öðretim faaliyetlerinin planlandýðý ve yürütüldüðü ve Anadolu Üniversitesi Senatosunca kabul edilmiþ programlardaki öðretimi

ifade eder.

ÝKÝNCÝ BÖLÜM

Öðretim Esaslarý

Öðretim yýlý

MADDE 4 (1) Merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakültelerde dersler dönemlik kredili, ders geçme esasýna göre aþaðýdaki kurallar çerçevesinde yürütülür.

a) Bir öðretim yýlý, her biri en az 70 öðretim günü olmak üzere güz ve bahar yarýyýllarýndan oluþur. Akademik takvim, Senato tarafýndan belirlenir.

b) Dersler; teorik derslerden, atölye, laboratuvar, pratik çalýþma, staj ve benzeri uygulamalardan oluþur ve merkezi açýköðretim, uzaktan eðitim yöntemleriyle veya yüz yüze yapýlabilir. Hangi derslerin hangi yarýyýlda açýlacaðý ve yýl veya yarýyýl esasýna göre düzenleneceði ilgili Birim Kurulu kararý ve Senato onayý ile belirlenir.

c) Ýlgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenecek dersler için uygun bulunan yer ve zamanlarda Akademik Danýþmanlýk ve Uygulama Hizmetleri (yüz-yüze, eþ zamanlý veya eþ zamansýz internete dayalý olarak ve video konferansla) düzenlenebilir.

ç) Bölüm veya programlarda okutulacak dersler, kredi deðerleri ve haftalýk saatleri, varsa ön koþullarý ile derslerin yarýyýllara veya yýllara göre daðýlýmý, laboratuvar, pratik çalýþma, staj ve benzeri uygulama dersleri, hangi derslerin yüz yüze verileceði, yüz yüze verilecek derslerde devam koþullarý, örgün öðretim öðrencilerinin alacaðý eþdeðer dersler ilgili Birim Kurulu kararý ve Senatonun onayý ile belirlenir. Derslerin kredileri öðrencilerin ders yükü dikkate alýnarak belirlenen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) kredileridir.

Uzaktan eðitimin kapsamý

MADDE 5 (1) Öðrencilere bir yarýyýlda 30 ECTS krediyi geçmeyecek þekilde ders atamasý fakülte tarafýndan yapýlýr. Öðrenciler, fakülte tarafýndan atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 ECTS krediyi geçmeyecek þekilde üst yarýyýldan ders ekleyebilir. Ders eksiltme bir üst yarýyýlýn derslerinden baþlayarak yapýlýr. Ders eksiltme ve ekleme iþlemleri kayýt yenileme tarihleri içerisinde o yarýyýl için yapýlýr ve sonradan itiraz edilemez.

(2) Programa ilk kez kayýt yaptýran öðrenciler kayýt yaptýrdýðý öðretim yýlýna ait yarýyýllarýn tüm derslerini almak zorunda olup, üst yarýyýllardan ders alamaz.

(3) Öðrenciler, sýnavlara belirlenen tarihlerde oturumlu olarak katýlýr. Lisans programlarýnda birinci yarýyýlýn tüm derslerinden baþarýlý olamayan öðrenciler 5. ve 7. yarýyýllardan; ikinci yarýyýlýn tüm derslerinden baþarýlý olamayan öðrenciler 6. ve 8. yarýyýllardan; üçüncü yarýyýlýn tüm derslerinden baþarýlý olamayan öðrenciler 7. yarýyýldan; dördüncü yarýyýlýn tüm derslerinden baþarýlý olamayan öðrenciler 8. yarýyýldan ders alamaz.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Öðrenci Kayýt ve Kayýt Yenilemeye Ýliþkin Esaslar

Kayýt ve kayýt yenileme

MADDE 6 (1) Kayýt ve kayýt yenileme tarihi, süresi, þekli, kayýtta istenecek belgeler ve kayýt koþullarý Üniversite Yönetim Kurulunun belirleyeceði genel ilkeler çerçevesinde, ilgili Birim Yönetim Kurullarýnca ortak olarak belirlenir. Öðrencilerin kayýtlarýný yaptýrabilmeleri için belirlenen bu koþullara uymalarý, ilgili mevzuat ve Birim Yönetim Kurulunca belirlenen bedelleri süresi içerisinde ödemeleri gerekir.

(2) Programa yeni kayýtta, kayýt koþullarýný yerine getirmeyen ve kayýtlarýný süresi içerisinde yaptýrmayanlar kayýt hakkýný kaybeder.

(3) Merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakültelere yeni kayýt yaptýracaklarýn varsa bu sistemdeki önceki kayýtlarýný sildirmeleri gerekmektedir. Önceki kayýtlarýný sildirmeden, yeni kayýt yaptýranlarýn eski kayýtlarý hangi yarýyýlda veya sýnýfta olursa olsun silinerek, yeni kayýtlarý geçerli olur. Bu öðrenciler eski kayýtlarý için hiçbir hak iddia edemez.

(4) Merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakültelerin kontenjan sýnýrlamasý olan bölüm veya programlarýndan birine yerleþtirilmiþ bir adayýn yerleþtirildiði bölüm veya programa kaydýnýn yapýlabilmesi için örgün öðretimdeki kaydýný sildirmesi gerekir.

(5) Meslek Yüksekokulu ile Açýköðretim Ön Lisans Programlarýndan mezun olanlardan, kendi alanlarýndaki kontenjan sýnýrlamasý olmayan lisans programýna devam etmek isteyenler, lisans programýna kaydedilir. Meslek Yüksekokulu ile Açýköðretim Ön lisans Programlarýndan mezun olanlardan, farklý alanlardaki kontenjan sýnýrlamasý olmayan lisans programýna devam etmek isteyenlere, fark dersler verilerek lisans programýna kaydedilir. Verilecek olan fark dersler ilgili Birim Kurulu kararý ve Senato onayý ile belirlenir. Öðrencilerin ön lisans programýnda almýþ olduðu ve lisans programýnda eþdeðer kabul edilen derslere (MU) muaf notu verilir. MU notu genel not ortalamasýna katýlmaz. Muaf olmadýðý ilave dersler için geçecek süre öðrencinin azami öðrenim süresinden sayýlýr.

(6) Genel not ortalamasý mezuniyet koþullarýný saðlamasý kaydýyla lisans programýnda almýþ olduðu derslere göre belirlenir.

(7) Merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakültelere kayýtlý öðrenciler, öðretime devam etmek istedikleri dönemin baþýnda, kayýt yenileme tarihlerinde, kayýtlarýný yenilemek zorundadýrlar. Kayýtlarýný yenilemeyen öðrenciler, o dönemde sýnavlara giremezler ve öðrencilik haklarýndan yararlanamazlar.

Ders kaydý

MADDE 7 (1) Anadolu Üniversitesi örgün öðretim programlarýna kayýtlý öðrenciler eþdeðer olmak koþulu ile merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakültelerde yer alan derslere Senatonun belirlediði esaslara göre ilan edilen kayýt tarihlerinde ders kaydý yaptýrabilir.

(2) Örgün öðrenciler toplam kredisinin %25 ini geçmemek koþuluyla açýk ve uzaktan eðitim yapan fakültelerden ders alabilir. Ders kayýtlarýný yaptýran öðrenciler bu Yönetmelik kapsamýnda öðrenimini sürdürür. Öðrenci kayýt yenileme bedelini kendi birimine öder.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Sýnavlar, Sýnav Kurallarý, Sýnavlarýn Deðerlendirilmesi ve Duyurulmasý, Notlar,

Ders Tekrarý

Sýnavlar

MADDE 8 (1) Bir dönemde her ders için en az bir ara sýnav ve dönem sonu sýnavý gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapýlýr. Sýnavlar klasik veya test olarak yapýlabilir. Ara ve dönem sonu sýnavlarýnýn tarihleri ilgili Birim Yönetim Kurullarýnca ortak olarak belirlenir. Ayrýca, ilgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenen programlarda ve derslerde yazýlý veya sözlü olarak kýsa sýnav, ödev, pratik çalýþma gibi deðerlendirmeler yapýlabilir.

Sýnav kurallarý

MADDE 9 (1) Öðrenciler, sýnavlara girebilmek için fakülte tarafýndan belirlenen belgeleri yanlarýnda bulundurmak ve görevlilerce istendiðinde göstermek zorundadýrlar. Sýnava girebilmek için fakülte tarafýndan belirlenen belgelerden biri dahi eksik olan öðrenciler sýnavlara giremezler. Bu belgeleri sýnavlarda yanlarýnda bulundurmayan öðrencilerin sýnavlarý, sýnav görevlilerince düzenlenen bireysel sýnav iptal tutanaðýna göre Dekanlýk tarafýndan geçersiz sayýlýr. Sýnavlarda uygulanacak kurallar, öðrencilerin yanlarýnda bulundurmasý veya bulundurmamasý gereken araç ve donaným, ilgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenir.

(2) Öðrenciler, Sýnava Giriþ Belgesinde gösterilen sýnav ili, bina, salon, sýra, sýnav tarihi ve saatinde sýnavlara girmek zorundadýrlar. Sýnava Giriþ Belgesinde gösterilen il, bina, salon, sýra ve tarihte sýnava girmeyip, bir baþka il, bina, salon, sýra ve tarihte sýnava giren öðrencilerin sýnavlarý Dekanlýk tarafýndan geçersiz sayýlýr.

(3) Sýnav kurallarýný, düzenini ve iþleyiþini bozan, sýnavýn yapýlmasýný uzun veya kýsa süre engelleyen, sýnav görevlilerine hakaret eden, fiili saldýrýda bulunan ve tehdit edenlerle sýnav huzurunu bozacak kadar yüksek sesle konuþan, sýnav salonunu kendilerine duyurulan süreden önce terk eden, sýnav görevlilerinin sýnavla ilgili düzenlemelerine uymayan öðrencilerin, sýnav görevlilerince düzenlenen bireysel sýnav iptal tutanaðýna göre o oturumdaki sýnavlarý Dekanlýk tarafýndan geçersiz sayýlýr.

(4) Sýnav sýrasýnda kopya çeken, çekmeye giriþen, kopya veren, alan, kopya çekilmesine yardým edenlerin, sýnav görevlilerince düzenlenen bireysel sýnav iptal tutanaklarý, üniversite temsilcilerinin raporlarý veya sýnavlarý gerçekleþtiren merkezin bilgisayar taramasý sonucu verdiði raporlara dayanýlarak Dekanlýk tarafýndan geçersiz sayýlýr.

(5) Öðrenciler, sýnavlarda kendilerine verilen cevap kâðýtlarýný usule uygun olarak yanýtlamak zorundadýrlar. Bir derse ait cevaplar, cevap kaðýdýnda bir baþka derse ait sütuna iþaretlendiði takdirde Dekanlýkça düzeltme yapýlmaz. Sýnav sonunda toplanan soru kitapçýklarý Sýnav Merkezinde tek tek incelenir ve soru kitapçýðýnýn tek sayfasý eksik çýksa öðrencinin o oturumdaki sýnavý geçersiz sayýlýr.

Sýnavlarýn geçersiz olmasý

MADDE 10 (1) Sýnavlarý geçersiz sayýlan öðrenciler bu ders veya derslerden sýfýr almýþ kabul edilir. Kopya nedeniyle sýnavlarý geçersiz sayýlan öðrenciler, kopya olayýnýn gerçekleþtiði sýnav dönemini izleyen ilk sýnav döneminde hiç bir dersin sýnavýna giremez.

Sýnavlarýn deðerlendirilmesi ve duyurulmasý

MADDE 11 (1) Her ne sebeple olursa olsun, sýnavlara katýlmayan öðrenciler için mazeret sýnavý yapýlmaz. Ancak, ara sýnava katýlmayan öðrenciler, ara sýnav notunu sýfýr (0) kabul ederek, isterlerse dönem sonu sýnavýna katýlabilirler.

(2) Açýklanan sýnav sonuçlarý ve baþarý notlarý kesin olup itiraz edilemez. Sýnav öðrenci cevap kaðýtlarý ve salon sýnav tutanaklarý iki yýl saklanýr.

(3) Sýnavlarda baþarýnýn deðerlendirilmesinde BDS kullanýlýr. BDS esaslarý Üniversite Senatosunca belirlenir. Baþarý notu, dönem içi notlarý ile dönem sonu sýnav notunun katkýlarýyla hesaplanýr. Dönem içi notlarý; ara sýnav, kýsa sýnav, sözlü sýnavý, ödev ve uygulamalý çalýþmalara verilen notlardan oluþur.

(4) Her ders için dönem içi ve dönem sonu deðerlendirmelerinin türü ve baþarý notuna katký oranlarý ilgili Birim Yönetim Kurulunca belirlenir. Bir dersin baþarý notu; öðrencinin o dersin dönem içi etkinliklerinden (ara sýnav ve varsa diðer eðitim-öðretim etkinlikleri) aldýðý puanlarýn yüzdesi ve dönem sonu sýnav puanýnýn yüzdesinin toplanmasý ile elde edilen puandýr.

(5) Baþarý notu, Senatoca belirlenmiþ olan esaslara göre harf notuna çevrilir. Harf notlarý ve katsayýlarý þunlardýr:

Harf Notu           Katsayýsý

AA                          4.0

AB                          3.7

BA                          3.3

BB                           3.0

BC                           2.7

CB                           2.3

CC                           2.0

CD                          1.7

DC                          1.3

DD                          1.0

FF                           0.0

(6) Ders bazýnda baþarý notuna, alt sýnýr uygulanýp uygulanmayacaðý, baþarý notunun sýnýf ortalamasýna katýlýp katýlmayacaðý ilgili Birim Yönetim Kurulu kararý ve Senatonun onayýyla belirlenir. Baþarý notuna alt sýnýr uygulanan derslerde, baþarý notu alt sýnýrýn altýnda olan devamlý öðrencilere FF harf notu verilir.

(7) Ayrýca, DZ (Devamsýz), katsayýsý olmayan ve not ortalamalarýna katýlmayan YT (Yeterli), YZ (Yetersiz), EK (Eksik), MU (Muaf), KL (Kaldýrýldý), SD (Sorumlu Deðil) ve DV (Devam Ediyor) harf notlu deðerlendirmeler de yapýlabilir:

a) YT (Yeterli) ve YZ (Yetersiz) notlarý, ilgili Birim Yönetim Kurulunun kararý ve Senatonun onayýyla not ortalamalarýna katýlmasý uygun görülmeyen derslerde baþarýnýn gösterilmesi için kullanýlýr. Böyle bir derste yeterli baþarý gösteren öðrenciye YT, gösteremeyen öðrenciye YZ notu verilir.

b) EK (Eksik) notu, dersin gereklerini zamanýnda tamamlayamayan öðrenciye verilir. Bu notu alan öðrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin baþlamasýndan önce tamamlamak zorundadýr. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öðrenciye, yeni bir not verilir. Öðrencinin eksiðini tamamlamamasý halinde, EK notu o ders için hangi harf notlarýnýn kullanýldýðýna baðlý olarak FF veya YZ notuna dönüþtürülür. EK notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar not bildirimi belgelerinde gösterilir, daha sonra gösterilmez.

c) MU (Muaf) notu, dikey ve yatay geçiþ ile gelen öðrencilerin önceki Yükseköðretim Kurumunda alýp baþarmýþ olduðu ve ilgili Birimin Yönetim Kurulunca muaf tutulmasý uygun görülen dersler için verilir.

ç) KL (Kaldýrýldý) notu, programdan kaldýrýlmasý ve karþýlýðý gösterilmemesi nedeniyle öðrencilerin sorumlu tutulmayacaðý dersler için verilir.

d) SD (Sorumlu Deðil) notu, yapýlan ders intibaký sonucu öðrencinin sorumlu olmayacaðý dersler için verilir.

e) DV (Devam Ediyor) notu, bir dönemden uzun süreli bir dersin henüz tamamlanmadýðý dönemin sonunda, derse devam etmekte olan öðrencilere verilir.

f) DZ (Devamsýz) notu, devam koþulunu saðlayamayan öðrencilere verilir. Bu öðrenciler dönem sonu deðerlendirilmesine alýnmazlar. DZ notu, FF veya YZ notu ile eþdeðerdir.

Not ortalamalarý ve ders tekrarý

MADDE 12 (1) Her dönem sonunda öðrencilerin baþarý durumu, Dönem Not Ortalamasý ve Genel Not Ortalamasý ile belirlenir. Bu amaçla, kayýt olunan ve not ortalamalarýna katýlan her dersin kredisiyle o dersten baðýl deðerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayýsý çarpýlarak bulunan deðerlerin toplamýnýn, bu derslerin kredilerinin toplamýna bölünmesi ile bir not ortalamasý bulunur. Bu iþlem bir dönem içinde alýnan dersler için yapýlýrsa Dönem Not Ortalamasý, o zamana kadar alýnmýþ bütün dersler için yapýlýrsa Genel Not Ortalamasý elde edilir. Genel Not Ortalamasý hesaplanýrken, tekrar edilen ders bulunmasý halinde bu dersten alýnan en son not dikkate alýnýr. Not ortalamalarý virgülden sonra iki basamaklý olarak gösterilir.

(2) Güz dönemi veya akademik yýlsonunda 2,00 Genel Not Ortalamasýný saðlayamayan öðrenciye akademik yetersizlik uyarýsý yapýlýr. Akademik yetersizlik uyarýsý alan öðrencinin, bir sonraki dönemin sonundaki Genel Not Ortalamasýnýn en az 2,00 olmasý gerekir. Bu koþulu yerine getiremeyen öðrenci, kayýt yenilediði takip eden ilk dönem, son iki dönemde CCnin altýnda not aldýðý dersleri tekrar etmek suretiyle Genel Not Ortalamasýný en az 2,00ye yükseltmek zorundadýr.

(3) Ders tekrarýna kalan bir öðrencinin, tekrar ettiði dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasýný saðlamasý halinde ders tekrarý sona ermiþ olur. Ancak zorunlu bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öðrenci bu dersi, dersin ilk verildiði dönemde tekrar almak zorundadýr.

(4) Dönemlik-kredili sisteme geçirilen bölüm ve programlarda öðrencilerin daha önce yýllýk sistemde aldýklarý ders ve notlarýn intibaklarý Üniversite Yönetim Kurulunca kabul edilen Not Dönüþüm Tablosuna (Tablo I/a) göre yapýlarak not durum belgesinde (transkript) gösterilir ve Genel Not Ortalamasý hesabýna dâhil edilir. Yýllýk sistemde 50nin altýndaki baþarý notlarý FF harf notu ile gösterilir.

(5) Programdan çýkarýlan zorunlu derslerin yerine hangi derslerin tekrarlanacaðý ilgili Birim Kurulu kararý ve Senato onayý ile belirlenir.

(6) Bir öðrencinin kaydolduðu programý baþarýyla bitirebilmesi için Genel Not Ortalamasýnýn en az 2,00 ve aldýðý her dersin notunun da en az DD veya YT olmasý gerekir.

BEÞÝNCÝ BÖLÜM

Öðretim Süresi, Ders Transferi, Geçiþ, Diploma ve Belgeler

Öðretim süresi

MADDE 13 (1) Öðrenciler, kayýt yaptýrdýklarý dönemden baþlamak üzere ön lisans için dört, lisans için yedi yýl süreyle öðrencilik haklarýndan yararlanabilirler. Öðrenciler, kayýt yenilemedikleri dönemde öðrencilik haklarýndan yararlanamaz. Kayýt yenilemedikleri dönemler azami öðretim süresine sayýlýr.

Ders transferi

MADDE 14 (1) Merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakültelerin öðrencileri, kaydedildikleri ve bulunduklarý dönem, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadýr. Öðrenciler, Yükseköðretim Kurumlarýndan (merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemi ile öðretim yapan fakülteler dâhil) daha önce aldýklarý ve baþardýklarý dersler için ders transferi talebinde bulunamaz.

Geçiþler

MADDE 15 (1) Merkezi açýköðretim ve uzaktan eðitim sistemine göre öðretim yapan fakültelere kayýtlý olan öðrenciler, her ne sebeple olursa olsun; bu fakültelerin bölüm ve programlarý arasýnda geçiþ yapamaz.

Diplomalar ve belgeler

MADDE 16 (1) Kayýtlý olduðu ön lisans programýnda en az 120 ECTS kredilik, lisans programýnda en az 240 ECTS kredilik ders alýp, tüm dersleri baþarýyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalamasý en az 2,00 olan ve diðer yükümlülükleri yerine getiren öðrenciye, kayýtlý olduðu programýn ön lisans veya lisans diplomasý ile öðrencinin sahip olduðu derece ve derecenin düzeyi, içeriði ve iþlevi hakkýnda ayrýntýlý bilgi veren Diploma Eki verilir.

(2) Lisans programýnýn ilk dört yarýyýlýndan en az 120 ECTS kredilik ders alarak baþarýlý olan ve 2,00 Genel Not Ortalamasýný saðlayarak, diðer yükümlülükleri yerine getiren öðrenciler programdan kaydýný sildirmek koþuluyla ön lisans diplomasý alabilir.

(3) Mezuniyet dereceleri diplomaya yazýlmaz. Öðrenciye mezuniyetine kadar almýþ olduðu derslerdeki baþarý durumunu gösteren not durum belgesi (transkript) verilir.

(4) Lisans ve ön lisans diplomalarýna fotoðraf yapýþtýrýlmaz.

(5) En az 20 ECTS kredilik ders alýp Dönem Not Ortalamasý 3,50 veya üzeri olanlar Yüksek Onur Öðrencisi, not ortalamasý 3,00 ile 3,49 arasýnda olanlar Onur Öðrencisi sayýlýr. Ancak disiplin cezasý alan öðrenciler belirtilen not ortalamalarýný saðlasalar bile Yüksek Onur Öðrencisi veya Onur Öðrencisi sayýlmaz.

(6) Genel Not Ortalamasý 3,50 veya üzeri olanlar Yüksek Onur Öðrencisi, Genel Not Ortalamasý” 3,00 ile 3,49 arasýnda olanlar Onur Öðrencisi olarak mezun olur. Ancak, disiplin cezasý alan öðrenciler belirtilen Genel Not Ortalamasýný saðlasalar bile Yüksek Onur Öðrencisi veya Onur Öðrencisi olarak mezun olamaz.

ALTINCI BÖLÜM

Çeþitli ve Son Hükümler

Yürürlükten kaldýrýlan yönetmelik

MADDE 17 (1) 19/6/2009 tarihli ve 27263 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eðitim Ön Lisans ve Lisans Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

(2) 5/2/2001 tarihli ve 24309 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Fakültesi Ýngilizce Öðretmenliði Programý Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

(3) 1/7/2001 tarihli ve 24449 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Sistemine Göre Öðretim Yapan Fakültelerin Kredili Sisteme Dayalý Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

Yürürlük

MADDE 18 (1) Bu Yönetmelik 2011-2012 öðretim yýlý baþýnda yürürlüðe girer.

Yürütme

MADDE 19 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Anadolu Üniversitesi Rektörü yürütür.