11 Eylül 2011 PAZAR

Resmî Gazete

Sayý : 28051

YÖNETMELÝK

Pamukkale Üniversitesinden:

PAMUKKALE ÜNÝVERSÝTESÝ TIP FAKÜLTESÝ EÐÝTÝM-ÖÐRETÝM VE SINAV YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 18/4/2010 tarihli ve 27556 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Pamukkale Üniversitesi Týp Fakültesi Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliðinin 4 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (c), (ç) ve (e) bentleri aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

c) Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Kredisi: Eðitim programýnca belirlenen hedeflere ulaþmak için bir dersin haftalýk teorik ve/veya uygulama ders saati ile öðrencinin ders dýþý faaliyetlerinden oluþan iþ yüküne göre tanýmlanan ders kredisini,

“ç) Çalýþma kýlavuzu: Týp Fakültesi mezuniyet öncesi týp eðitimi kurullarý ve eðitim sorumlularý çalýþma kýlavuzunu,

e) Dönem: Týp Fakültesinin her bir eðitim-öðretim yýlýný,

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 6 ncý maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 6 (1) Öðrenciler öðrenimlerine baþlayabilmek, sürdürebilmek ve diploma alabilmek için bu Yönetmeliðin 26 ncý maddesindeki mali yükümlülükleri yerine getirmek suretiyle akademik takvimde belirtilen tarihler arasýnda katký payýný ödeyerek kayýtlarýný yenilemek zorundadýr. Bu süre içinde kayýtlarýný yenilemeyen ancak, Fakülte Yönetim Kurulu tarafýndan kabul edilen mazereti olanlarýn kaydý Fakülte Yönetim Kurulunun belirlediði esaslar çerçevesinde yapýlýr. Fakülte Yönetim Kurulu tarafýndan kabul edilen mazereti olmadan süresi içinde kaydýný yenilemeyen öðrenci o öðretim yýlýnda öðretimine devam edemez, kayýt yenilemediði dönemlerde öðrencilik haklarýndan yararlanamaz.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 8 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 8 (1) Öðrencinin Fakülte Yönetim Kurulu kararýyla kaydýnýn silineceði haller þunlardýr:

a) Üniversiteden çýkarma cezasý almýþ olmak,

b) Kendi isteði ile kayýt silme dilekçesi vermiþ olmak,

c) Yatay geçiþ ile baþka bir üniversiteye geçmek,

ç) Açýk öðretim programlarý hariç olmak üzere, baþka bir yükseköðretim kurumunda örgün öðretim yaptýran bir programa kayýtlý olmak,

d) Öðrencinin bedensel ve ruhsal rahatsýzlýklarý nedeniyle öðrenimine devam edemeyeceðinin saðlýk kuruluþlarýndan alýnacak saðlýk raporuyla belirlenmiþ olmak.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 9 uncu maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Üniversitelerin týp fakültelerinden Týp Fakültesine yatay geçiþler, 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Yükseköðretim Kurumlarýnda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasýnda Geçiþ, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arasý Kredi Transferi Yapýlmasý Esaslarýna Ýliþkin Yönetmelik hükümlerine ve Senato tarafýndan belirlenen esaslara uygun olarak Fakülte Yönetim Kurulu tarafýndan yapýlýr. Belirlenen esaslara uygun olarak yatay geçiþlere ve intibak programýna MÖEKin önerisi ile Fakülte Yönetim Kurulunca karar verilir.

MADDE 5 Ayný Yönetmeliðin 11 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 11 (1) Týp Fakültesinde bir yýl süreli zorunlu Ýngilizce hazýrlýk programý uygulanýr. Hazýrlýk sýnýfý öðrenim süresine dahil deðildir.

(2) 2547 sayýlý Kanunun 44 üncü maddesi uyarýnca, týp doktorluðu eðitim-öðretim programýnýn son bir yýlý aile hekimliði dönemi olmak üzere toplam altý yýl olan normal öðrenim süresine ilaveten, öðrencilere üç yýl ek süre tanýnýr. Azami eðitim süresi dokuz yýldýr.

(3) 2547 sayýlý Kanunun 44 üncü maddesi uyarýnca lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren týp fakültesi programýnýn süresi azami dokuz yýl olup, bu süre içerisinde öðrenimlerini baþarý ile tamamlayarak mezun olamayanlar 2547 sayýlý Kanunun 44 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (c) bendi ile 46 ncý maddesi hükümlerine göre öðrenimlerine devam edebilirler.

MADDE 6 Ayný Yönetmeliðin 26 ncý maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 26 (1) Öðrenciler, öðrenimlerine baþlayabilmek ve devam edebilmek için ilgili mevzuatla belirlenen mali yükümlülükleri yerine getirmek zorundadýr.

(2) Öðrenci katký payýnýn hesaplanmasýnda derslerin/dönemlerin/bloklarýn/uygulama dilimlerinin AKTS kredileri esas alýnýr.

(3) Katký payýný süresi içerisinde ödemeyen öðrencinin ders kaydý yapýlmaz. Dönem I, II, III için ilgili dönemin; dönem IV, V için blok bazýnda dönemin; dönem VI için uygulama dilimi bazýnda dönemin kaydý yenilenmez ve o dönem içinde öðrencilik haklarýndan yararlanamaz. Bu öðrencilerden derslere ve/veya sýnavlara girenlerin devam durumlarý dikkate alýnmaz, sýnav evraký deðerlendirilmez ve sýnav sonuçlarý geçersiz sayýlýr.

(4) Týp Fakültesi öðrencilerinin mali yükümlülüklerine ve katký payý ödeme þekline iliþkin diðer esaslar 2547 sayýlý Kanunun 46 ncý maddesi ve ilgili diðer mevzuat hükümlerine göre Senato tarafýndan belirlenir.

MADDE 7 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 8 Bu Yönetmelik hükümlerini Pamukkale Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

18/4/2010

27556