26 Eylül 2011 PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28066

YÖNETMELİK

Zonguldak Karaelmas Üniversitesinden:

ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 5/10/2000 tarihli ve 24191 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesi madde başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Eğitim Öğretim Süresi

MADDE 8 – Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim her biri bir ders yılını kapsayan altı dönemden oluşur. Tıp eğitimi programının normal süresi altı yıl, azami süresi dokuz yıldır. Bu süre içerisinde mezun olamayanlar 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payını ödemek koşuluyla öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda ders ve sınavlara katılma hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10 – Bir ders yılı 28 hafta-140 iş günüdür. Her öğretim yılı Nisan ayı sonuna kadar bir sonraki öğretim yılının eğitim-öğretim plan ve programları ve akademik takvimi hazırlanarak Fakülte Kurulu ve Senatonun onayına sunulur.

Ders kredilerinin hesaplanmasında, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde 7 nci düzey (yüksek lisans) için belirlenen ve program bazında öngörülen bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılmasına dayalı öğrenci iş yükü esas alınır. Öğrenci iş yükü, ders saatlerinin yanı sıra laboratuvar, atölye, klinik çalışması, ödev, uygulama, proje, sunum, sınava hazırlık, sınav, staj, iş yeri eğitimi gibi eğitim öğretim etkinliklerinde harcanan bütün zamanı ifade eder. 1 kredi (1 kredi, 1 AKTS’dir) 30 saat öğrenci iş yüküne karşılık gelir. 6 yıllık 7 nci düzey (yüksek lisans) eğitim-öğretim programları 360 kredilik dersleri kapsar.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 16 – Tıp Doktorluğu Öğretim Dönemi Programında yer alan aşağıdaki dersler ön şartsızdır.

a) Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi,

b) Türk Dili,

c) Yabancı Dil,

ç) Serbest Seçmeli Dersler,

d) Mesleki Seçmeli Dersler.

Bu derslerden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil tüm öğrenciler için zorunludur. İsteğe bağlı seçilen dersler eğitim yılı içinde tekrar değiştirilemez.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Ön Şartsız derslerden Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk dili, yabancı dil derslerinin üçüncü dönem sonuna kadar başarılmış olması zorunludur.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 19 – VI ncı sınıf, oniki ay süreli aile hekimliği-internlik dönemini kapsar. Bu dönemde başarı; öğrencinin stajlara devamı ile her anabilim dalında yapılan klinik, poliklinik, laboratuvar ve saha çalışmaları, bizzat yaptırılan tıbbi müdahaleler, yazdığı hasta müşahadeleri ve epikrizleri, hastalara davranış, nöbetler, katıldığı seminer ve toplantılardaki katkıları dikkate alınarak ilgili birimin yöneticisince düzenlenen yeterlik belgesi ile değerlendirilir ve sonuç bu Yönetmeliğin 28 inci maddesindeki notlara çevrilir.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü fıkrası ise yürürlükten kaldırılmıştır.

“Bir dönem içinde mazeretli toplam sürenin 20 nci maddedeki devamsızlık sınırlarını aşması durumunda, öğrencinin başvurusuna gerek kalmadan, o dönem için öğrenci, Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla mazeretli izinli sayılır. Bu süre eğitim-öğretim süresinden sayılmaz.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 31 – Sağlık nedeni hariç, öğrenciye belgeleyeceği önemli ve haklı nedenleri bulunması veya eğitim-öğretimine katkıda bulunacak burs, staj ve araştırma imkanları doğması halinde, eğitim-öğretim süresince Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla, bir defaya mahsus olmak üzere, bir yıl süre ile izin verilebilir. Kullanılan izin süresi, azami öğrenim süresinden sayılmaz. Bu tür izinler ile ilgili başvuruların kayıt yenileme süresi sonuna kadar yapılması gerekir.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 32 – Öğrencinin;

a) Sağlık nedeniyle hekimlik mesleği icra edemeyeceğine Sağlık Kurulu Raporuna dayanılarak Fakülte Yönetim Kurulu’nca karar verilmiş olması,

b) Hakkında açılan disiplin soruşturması sonunda yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olması,

c) Kendi isteği ile kaydını alması,

durumlarında ilgili yönetim kurulu kararıyla Üniversite ile ilişiği kesilir.”

MADDE 9 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10 – Bu Yönetmelik hükümlerini Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü yürütür.