28 Eylül 2011 ÇARÞAMBA

Resmî Gazete

Sayý : 28068

YÖNETMELÝK

Yüzüncü Yýl Üniversitesinden:

YÜZÜNCÜ YIL ÜNÝVERSÝTESÝ VETERÝNER FAKÜLTESÝ ÖNLÝSANS

VE LÝSANS ÖÐRETÝM YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 19/9/2007 tarihli ve 26648 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Yüzüncü Yýl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Önlisans ve Lisans Öðretim Yönetmeliðinin 17 nci maddesi aþaðýdaki  þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 17 (1) Akademik yýl Senatonun belirlediði gün baþlar ve izleyen öðretim yýlýnýn baþlangýcýnda biter. Bir akademik yýl güz (birinci yarýyýl) ve bahar (ikinci yarýyýl) yarýyýllarýndan oluþur. Ýlk dokuz yarýyýlda ders programý en az ondört haftayý kapsayacak þekilde düzenlenir. Dersler ve ara sýnavlar yarýyýl içinde, yarýyýl sonu (final) sýnavlarý ise ilgili yarýyýl derslerinin bitimini izleyen bir haftalýk aranýn ardýndan iki haftalýk sürede yapýlýr. Birinci yarýyýl sonundaki bütünleme sýnavlarý yarýyýl sýnavlarýnýn bitiminden bir hafta sonra baþlar ve iki hafta içerisinde tamamlanýr. Resmi tatiller ve ara sýnavlar nedeniyle yapýlamayan dersler ondördüncü haftanýn sonuna eklenen mesai günlerinde yapýlýr.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 19 uncu maddesinin beþinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(5) Veteriner Hekimliði Uzmanlýk Öðretimi, Yüzüncü Yýl Üniversitesi Veteriner Fakültesi lisans öðrencileri fakülte öðretiminin X uncu yarýyýlýnda gruplara ayrýlarak spesifik konularda eðitim alýrlar. X uncu yarýyýlda yapýlan bu öðretimin uygulama ilkeleri; fakülte yönetim kurulunca belirlenen ve Senatoca onaylanan kararlar çerçevesinde yürütülür.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 21 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (a) bendi ve üçüncü fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(a) Öðrenciler bir yarýyýlda devamsýzlýk nedeniyle baþarýsýz olduklarý dersi öncelikle almak koþuluyla en çok 35 ECTS kredisi alabilirler. Derslerin devam þartýný yerine getirmiþ, fakat baþarýsýz olan öðrenciler, bu derslerle ilgili olarak bir dönemde fazladan 15 ECTS kredisi alabilirler. Bu durumdaki öðrencilerin bir yarýyýlda alabileceði toplam ECTS kredisi 45i aþamaz.

(3) Devamsýzlýktan kalýnan derslerde baþarý durumu D ile belirtilir. Daha önceki yarýyýllarda kayýt yaptýrýlan devamsýz D olunan ve baþarý notu FF olan dersler; açýldýklarý ilk yarýyýlda tekrarlanýr. Tekrarlanan bu derslere de devam zorunludur. Eðer bu dersler seçmeli ders ise veya ders planlarýndan kaldýrýlan dersler ise, öðrencinin fakülte yönetim kurulunun belirlediði baþka bir eþdeðer dersi almasýna izin verilir. Programdan kaldýrýlan ve yerine yeni bir ders konulmayan herhangi bir dersten baþarýsýz olan öðrenci, o dersten muaf sayýlýr. Öðrencinin; DD, DC ve FD alýnan derslerde ise ilgili dersin ara sýnavlarýna, final ve gerekli ise bütünleme sýnavlarýna girmesi gerekir. Öðrenci, GANOsunu yükseltmek amacý ile ve tekrar kayýt, devam, sýnav ve benzeri zorunluluklarý yerine getirmek þartý ile  muaf olduðu dersler de dahil dilediði dersleri tekrar alabilir.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 24 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (c) bendi ile  ikinci  fýkrasýnýn (b) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(c) Belirlenen ilkelere göre yarýyýl içi not ortalamasý hesaplanýr. Bir dersin yarýyýl içi not ortalamasýnýn yarýyýl sonu ham baþarý notuna etkisi % 40, yarýyýl sonu ve bütünleme sýnavýnýn etkisi de % 60dýr. Bir dersin yarýyýl sonu sýnavýna ve bütünleme sýnavýna mazeretsiz olarak girmeyen öðrenciler baþarýsýz kabul edilir ve dönem sonu baþarý notu olarak doðrudan FF notu verilir.

b) Mazeret sýnav hakký, mazereti nedeniyle ara sýnavlara giremeyen öðrencilere tanýnýr. Genel sýnav, bütünleme sýnavý, tek ders sýnavý, ek sýnav ve sýnýrsýz sýnavlar için mazeret sýnav hakký verilmez. Ara sýnavlara girme hakký olduðu halde bu sýnavlara giremeyen öðrencilerden haklý ve geçerli mazeretleri Fakülte Yönetim Kurulu tarafýndan kabul edilenler, ara sýnav haklarýný ayný yarýyýl içinde Dekanlýk tarafýndan ilân edilen gün, yer ve saatte kullanýrlar. Mazeret sýnavlarý için ikinci bir mazeret sýnav hakký verilmez.

MADDE 5 Ayný Yönetmeliðin 33 üncü maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Bir öðrencinin Fakülteden mezun olabilmesi için, Fakültenin eðitim-öðretim dönemindeki tüm dersleri almýþ ve baþarmýþ olmasý ve mezuniyet aðýrlýklý not ortalamasýnýn en az 2.00  olmasý gerekir.

MADDE 6 Ayný Yönetmeliðin 34 üncü maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 34 (1) Fakültede öðrenim süresi azami dokuz yýldýr. Bu süre içinde mezun olamayan öðrenciler ilgili döneme ait öðrenci katký payý veya öðrenim ücretlerini ödemek koþulu  ile öðrenimlerine devam etmek için kayýt yaptýrabilirler. Bu durumda, ders ve sýnavlara katýlma ile tez hazýrlama  hariç, öðrencilere tanýnan diðer haklardan yararlandýrýlmaksýzýn öðrencilik statüleri devam eder.

MADDE 7 Ayný Yönetmeliðin 19 uncu maddesinin üçüncü fýkrasý, 24 üncü maddesinin ikinci fýkrasýnýn (c) bendi, 31 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (a) ve (b) bendi ile ikinci fýkrasý yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 8 Bu Yönetmelik 19/9/2011 tarihinden geçerli olmak üzere yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 9 Bu Yönetmelik hükümlerini Yüzüncü Yýl Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

19/9/2007

26648

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

1

21/4/2008

26854

2

25/11/2008

27065