2 Ekim 2011 PAZAR

Resmî Gazete

Sayý : 28072

YÖNETMELÝK

Kamu Ýhale Kurumundan:

YAPIM ÝÞLERÝ ÝHALELERÝ UYGULAMA YÖNETMELÝÐÝNDE

DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159 sayýlý mükerrer Resmî Gazetede yayýmlanan Yapým Ýþleri Ýhaleleri Uygulama Yönetmeliðinin Ek-1ine, Standart Form KÝK023.3/Y Avans Teminat Mektubundan sonra gelmek üzere ekte yer alan Standart Form KÝK023.4/Y Kesin Hesap Teminat Mektubu ve Standart Form KÝK023.5/Y Geçici Kabul Noksanlarý Teminat Mektubu standart formlarý eklenmiþtir.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin Ek-7sinde yer alan Yapým Ýþlerine Ait Tip Sözleþmenin 30 uncu maddesine ait (25) numaralý dipnot aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Anahtar teslimi götürü bedel sözleþmelerde madde metni, aþaðýdaki (I) ve (II) numaralý seçenekten biri seçilerek düzenlenecektir:

I Madde 30-Geçici kabul noksanlarý

30.1. Geçici kabul noksanlarý için düzenlenen her hakediþte yapýlan iþ tutarýnýn % 3’üne karþýlýk gelen kýsmý tutulur ve bu tutar, geçici kabul noksaný bulunmayan iþlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksaný bulunan iþlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasýný müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye ödenir. Fiyat farký ödenen iþlerde bu tutar, sözleþme tarihinden itibaren aylýk TEFE (Türkiye Ýstatistik Kurumu tarafýndan yayýmlanan Toptan Eþya Fiyatlarý Ýndeksi) üzerinden güncelleþtirilmek suretiyle kesilir.

II Madde 30-Geçici kabul noksanlarý

30.1. Geçici kabul noksanlarý için düzenlenen her hakediþte yapýlan iþ tutarýnýn % 3’üne karþýlýk gelen kýsmý karþýlýðýnda teminat mektubu alýnýr ve bu teminat mektubu, geçici kabul noksaný bulunmayan iþlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksaný bulunan iþlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasýný müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye iade edilir. Fiyat farký ödenen iþlerde teminat tutarý, sözleþme tarihinden itibaren aylýk TEFE (Türkiye Ýstatistik Kurumu tarafýndan yayýmlanan Toptan Eþya Fiyatlarý Ýndeksi) üzerinden güncelleþtirilmek suretiyle belirlenir. Yüklenicinin teminat mektubu vermemesi durumunda; düzenlenen her hakediþte yapýlan iþ tutarýnýn % 3’üne karþýlýk gelen kýsmý tutulur ve bu tutar, geçici kabul noksaný bulunmayan iþlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksaný bulunan iþlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasýný müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye ödenir. Fiyat farký ödenen iþlerde bu tutar, sözleþme tarihinden itibaren aylýk TEFE (Türkiye Ýstatistik Kurumu tarafýndan yayýmlanan Toptan Eþya Fiyatlarý Ýndeksi) üzerinden güncelleþtirilmek suretiyle kesilir.

(2) Birim fiyat sözleþmelerde madde metni, aþaðýdaki (I) ve (II) numaralý seçenekten biri seçilerek düzenlenecektir:

I Madde 30-Ýþin devamý sýrasýnda kesin hesaplarýn yapýlmasý

30.1. Yüklenici, kesin hesaplarýn zamanýnda tamamlanmasýný teminen iþin devamý süresince gerekli elemaný iþbaþýnda bulundurmaya ve her kalem imalatýn tamamlanmasýný takiben yapý denetim görevlisiyle birlikte hesaplarýný hazýrlatarak peyderpey tetkik için Ýdareye vermeye mecburdur.

30.2. Düzenlenen hakediþlerde; tamamlanmýþ, ancak kesin hesabý Ýdareye verilmemiþ imalatlara ait tutarlarýn % 5i tutulur ve kesin hesaplar Ýdare tarafýndan onaylanmadýkça bu tutarlar ödenmez.

II Madde 30-Ýþin devamý sýrasýnda kesin hesaplarýn yapýlmasý

30.1. Yüklenici, kesin hesaplarýn zamanýnda tamamlanmasýný teminen iþin devamý süresince gerekli elemaný iþbaþýnda bulundurmaya ve her kalem imalatýn tamamlanmasýný takiben yapý denetim görevlisiyle birlikte hesaplarýný hazýrlatarak peyderpey tetkik için Ýdareye vermeye mecburdur.

30.2. Düzenlenen hakediþlerde; tamamlanmýþ, ancak kesin hesabý Ýdareye verilmemiþ imalatlara ait tutarlarýn % 5i karþýlýðýnda teminat mektubu alýnýr ve kesin hesaplar Ýdare tarafýndan onaylanmadýkça bu teminat mektubu iade edilmez. Yüklenicinin teminat mektubu vermemesi durumunda ise kesin hesabý Ýdareye verilmemiþ imalatlara ait tutarlarýn % 5i tutulur ve kesin hesaplar Ýdare tarafýndan onaylanmadýkça bu tutarlar ödenmez.

(3) Karma sözleþmelerde madde metni aþaðýdaki (I) ve (II) numaralý seçenekten biri seçilerek düzenlenecektir:

I Madde 30 Ýþin devamý sýrasýnda kesin hesaplarýn yapýlmasý ve geçici kabul noksanlarý

30.1. Yüklenici, iþin birim fiyat teklif alýnan kýsýmlarýnýn kesin hesaplarýnýn zamanýnda tamamlanmasýný teminen iþin devamý süresince gerekli elemaný iþbaþýnda bulundurmaya ve her kalem imalatýn tamamlanmasýný takiben yapý denetim görevlisiyle birlikte hesaplarýný hazýrlatarak peyderpey tetkik için Ýdareye vermeye mecburdur. Düzenlenen hakediþlerde; tamamlanmýþ, ancak kesin hesabý Ýdareye verilmemiþ imalatlara ait tutarlarýn % 5i tutulur ve kesin hesaplar Ýdare tarafýndan onaylanmadýkça bu tutarlar ödenmez.

30.2. Ýþin anahtar teslimi götürü bedel teklif alýnan kýsmýnda, geçici kabul noksanlarý için düzenlenen her hakediþte yapýlan iþ tutarýnýn % 3’üne karþýlýk gelen kýsmý tutulur ve bu tutar, geçici kabul noksaný bulunmayan iþlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksaný bulunan iþlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasýný müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye ödenir. Fiyat farký ödenen iþlerde bu tutar, sözleþme tarihinden itibaren aylýk TEFE (Türkiye Ýstatistik Kurumu tarafýndan yayýmlanan Toptan Eþya Fiyatlarý Ýndeksi) üzerinden güncelleþtirilmek suretiyle kesilir.

II Madde 30 Ýþin devamý sýrasýnda kesin hesaplarýn yapýlmasý ve geçici kabul noksanlarý

30.1. Yüklenici, iþin birim fiyat teklif alýnan kýsýmlarýnýn kesin hesaplarýnýn zamanýnda tamamlanmasýný teminen iþin devamý süresince gerekli elemaný iþbaþýnda bulundurmaya ve her kalem imalatýn tamamlanmasýný takiben yapý denetim görevlisiyle birlikte hesaplarýný hazýrlatarak peyderpey tetkik için Ýdareye vermeye mecburdur. Düzenlenen hakediþlerde; tamamlanmýþ, ancak kesin hesabý Ýdareye verilmemiþ imalatlara ait tutarlarýn % 5i karþýlýðýnda teminat mektubu alýnýr ve kesin hesaplar Ýdare tarafýndan onaylanmadýkça bu teminat mektubu iade edilmez. Yüklenicinin teminat mektubu vermemesi durumunda ise kesin hesabý Ýdareye verilmemiþ imalatlara ait tutarlarýn % 5i tutulur ve kesin hesaplar Ýdare tarafýndan onaylanmadýkça bu tutarlar ödenmez.

30.2. Ýþin anahtar teslimi götürü bedel teklif alýnan kýsmýnda, geçici kabul noksanlarý için düzenlenen her hakediþte yapýlan iþ tutarýnýn % 3’üne karþýlýk gelen kýsmý karþýlýðýnda teminat mektubu alýnýr ve bu teminat mektubu, geçici kabul noksaný bulunmayan iþlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksaný bulunan iþlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasýný müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye iade edilir. Fiyat farký ödenen iþlerde teminat tutarý, sözleþme tarihinden itibaren aylýk TEFE (Türkiye Ýstatistik Kurumu tarafýndan yayýmlanan Toptan Eþya Fiyatlarý Ýndeksi) üzerinden güncelleþtirilmek suretiyle belirlenir. Yüklenicinin teminat mektubu vermemesi durumunda; düzenlenen her hakediþte yapýlan iþ tutarýnýn % 3’üne karþýlýk gelen kýsmý tutulur ve bu tutar, geçici kabul noksaný bulunmayan iþlerde geçici kabul onay tarihinden sonra, geçici kabul noksaný bulunan iþlerde ise bu eksikliklerin tamamlanmasýný müteakip, geçici kabul onay tarihinden sonra yükleniciye ödenir. Fiyat farký ödenen iþlerde bu tutar, sözleþme tarihinden itibaren aylýk TEFE (Türkiye Ýstatistik Kurumu tarafýndan yayýmlanan Toptan Eþya Fiyatlarý Ýndeksi) üzerinden güncelleþtirilmek suretiyle kesilir.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðe aþaðýdaki geçici madde eklenmiþtir.

Baþlamýþ olan ihaleler

GEÇÝCÝ MADDE 10 (1) 8/10/2011 tarihinden önce ilaný veya duyurusu yapýlmýþ olan ihaleler, ilan edildiði veya duyurulduðu tarihte yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandýrýlýr.

MADDE 4 Bu Yönetmelik 8/10/2011 tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 5 Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu Ýhale Kurumu Baþkaný yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

4/3/2009

27159 (Mükerrer)

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

1

3/7/2009

27277

2

8/9/2009

27343

3

4/3/2010

27511

4

2/4/2010

27540

5

26/6/2010

27623

6

16/3/2011

27876

7

16/7/2011

27996

8

30/7/2011

28010

 

Yönetmeliðin eklerini görmek için týklayýnýz