6 Ekim 2011 PERÞEMBE

Resmî Gazete

Sayý : 28076

YÖNETMELÝK

Kilis 7 Aralýk Üniversitesinden:

KÝLÝS 7 ARALIK ÜNÝVERSÝTESÝ ÖÐRENCÝ SAÐLIK ÝÞLERÝ

YÖNETMELÝÐÝ

BÝRÝNCÝ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanýmlar

Amaç

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliðin amacý; Kilis 7 Aralýk Üniversitesi öðrencilerinin beden ve ruh saðlýðýný korumak, muayene ve tedavilerini yaptýrmak ve psikolojik danýþmanlýk hizmetleri vermek ve saðlýk iþlemlerinin yürütülmesine iliþkin usul ve esaslarý düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Kilis 7 Aralýk Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarýna kayýtlý öðrencilerini kapsar.

(2) Üniversitede özel öðrenci olanlar, saðlýk nedeni dýþýnda herhangi bir nedenle iki veya daha fazla dönem izin alan öðrenciler, iki dönem süre ile Üniversiteden uzaklaþtýrma cezasý alan öðrenciler, herhangi bir sosyal güvenlik kurumunun saðlýk yardýmýndan yararlanan öðrenciler bu Yönetmeliðin mali hükümleri kapsamý dýþýndadýr.

Dayanak

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayýlý Yükseköðretim Kanununun 14 üncü maddesi ile 47 nci maddesine dayanýlarak hazýrlanmýþtýr.

Tanýmlar

MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Daire Baþkanlýðý: Kilis 7 Aralýk Üniversitesi Saðlýk, Kültür ve Spor Daire Baþkanlýðýný,

b) Öðrenci: Üniversitenin enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda kayýtlý bulunan öðrencileri,

c) Rektörlük: Kilis 7 Aralýk Üniversitesi Rektörlüðünü,

ç) Üniversite: Kilis 7 Aralýk Üniversitesini,

d) Yönetim Kurulu: Kilis 7 Aralýk Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ifade eder.

ÝKÝNCÝ BÖLÜM

Muayene ve Tedavi Baþvurularý

Baþvuru yöntemi

MADDE 5 (1) Öðrencilerin saðlýk sorunlarý ile ilgili muayene ve tedavileri için ilk olarak baþvuracaklarý yer, Daire Baþkanlýðýdýr. Kendisinin ve bakmakla yükümlü olduðu anne ve babasý ile eþinin/çocuðunun sosyal güvencesi olmadýðýný belgeleyen öðrencilere, baþvurmalarý halinde Daire Baþkanlýðý tarafýndan saðlýk karnesi verilir. Saðlýk karnesi, Daire Baþkanlýðýnca her yýl vize edilmek zorundadýr.

(2) Muayene ve tedavi olmak isteyen öðrencinin; bölümünden alacaðý sevk kaðýdý, saðlýk karnesi ve öðrenci kimlik belgesi ile herhangi bir saðlýk kuruluþuna baþvuru yapmasý gerekir.

(3) Yabancý uyruklu öðrenciler hakkýnda, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayýlý Sosyal Sigortalar ve Genel Saðlýk Sigortasý Kanununun ilgili hükümlerine göre iþlem yapýlýr.

Acil durum ve tatillerde baþvuru

MADDE 6 (1) Öðrenciler, acil durumlarda ve hafta sonu tatili ile dini bayram ve resmi tatil günlerinde doðrudan bulunduklarý yerdeki saðlýk kurumlarýna baþvurabilir. Yarýyýl tatili ve yaz tatillerinde bulunduklarý yerdeki Üniversiteye ait ilgili birimlere, Üniversiteye ait birim yoksa hükümet tabipliðine baþvururlar.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Ýlaç ve Hastane Giderleri

Ýlaç ve hastane giderleri

MADDE 7 (1) Bu Yönetmeliðin 2 nci maddesinin birinci fýkrasýnda belirtilen öðrencilerin saðlýk giderleri ile 5 inci maddesinin ikinci fýkrasýnda belirtilen tedavi giderleri ödenecekler kapsamýnda bulunan yabancý uyruklu öðrencilerin tedavi giderleri, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde karþýlanýr.

(2) Bir sosyal güvenlik kurumu kapsamýnda olan öðrencilerin ilaç ve hastane giderleri, ilgili sosyal güvenlik kurumu tarafýndan karþýlanýr.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeþitli ve Son Hükümler

Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller

MADDE 8 (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, 2547 sayýlý Kanun ile ilgili diðer mevzuat hükümleri uygulanýr.

Yürürlükten kaldýrýlan yönetmelik

MADDE 9 (1) 26/9/2007 tarihli ve 26655 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Kilis 7 Aralýk Üniversitesi Öðrenci Saðlýk Ýþleri ve Saðlýk Raporlarý Yönetmeliði yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

Yürürlük

MADDE 10 (1) Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

Yürütme

MADDE 11 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Kilis 7 Aralýk Üniversitesi Rektörü yürütür.