11 Ekim 2011 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28081

YÖNETMELİK

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden:

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 9/8/2011 tarihli ve 28020 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında yabancı dil sınav puanı zorunlu değildir; ancak yüksek lisans programına öğrenci kabulünde ilgili anabilim dalı akademik kurulunun önerisi ve enstitü yönetim kurulunun onayı ya da enstitü yönetim kurulunun kararı ile yabancı dil koşulu aranabilir. ÜDS ve eşdeğeri sınavlarla değerlendirilemeyen diller için yabancı dil sınavları enstitü yönetim kurulunca belirlenecek jüriler tarafından merkezi olarak yapılır. Yabancı uyruklu öğrencilerin, ana dilleri dışındaki lisansüstü eğitimin öngördüğü yabancı dilin Senato tarafından kabul edilen sınavlarının birinden yeterli puanı almaları gerekir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (ç) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Doktora programlarında yabancı dil sınav puanı zorunlu değildir; ancak doktora programına öğrenci kabulünde ilgili anabilim dalı akademik kurulunun önerisi ve enstitü yönetim kurulunun onayı ya da enstitü yönetim kurulunun kararı ile yabancı dil koşulu aranabilir. ÜDS ve eşdeğeri sınavlarla değerlendirilemeyen diller için yabancı dil sınavları enstitü yönetim kurulunca belirlenecek jüriler tarafından merkezi olarak yapılır. Yabancı uyruklu öğrencilerin, ana dilleri dışındaki lisansüstü eğitimin öngördüğü yabancı dilin Senato tarafından kabul edilen sınavlarının birinden yeterli puanı almaları gerekir.”

“ç) Doktora programlarına yapılan başvurular arasından mülakat/yazılı sınava çağırılacakların belirlenmesinde; yabancı dil şartının olduğu doktora programlarında ALES puanının %50’si, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalamasının %35’i ve yabancı dil puanının %15’i; yabancı dil şartının olmadığı doktora programlarında ise ALES puanının %50’si, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalamasının %50’si alınarak bunların toplanmasıyla elde edilen puanlara göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapılır. Belirlenen kontenjanın dört katı oranında aday mülakat/yazılı sınava çağrılır.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) ve  (ç) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Sanatta yeterlik programlarında yabancı dil sınav puanı zorunlu değildir; ancak sanatta yeterlik programına öğrenci kabulünde ilgili anabilim dalı akademik kurulunun önerisi ve enstitü yönetim kurulunun onayı ya da enstitü yönetim kurulunun kararı ile yabancı dil koşulu aranabilir. ÜDS ve eşdeğeri sınavlarla değerlendirilemeyen diller için yabancı dil sınavları enstitü yönetim kurulunca belirlenecek jüriler tarafından merkezi olarak yapılır. Yabancı uyruklu öğrencilerin, ana dilleri dışındaki lisansüstü eğitimin öngördüğü yabancı dilin Senato tarafından kabul edilen sınavlarının birinden yeterli puanı almaları gerekir.”

“ç) Sanatta yeterlik programlarına yapılan başvurular arasından mülakat/yazılı sınava çağırılacakların belirlenmesinde; yabancı dil şartının olduğu sanatta yeterlik programlarında ALES puanının %50’si, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalamasının %35’i ve yabancı dil puanının %15’i; yabancı dil şartının olmadığı sanatta yeterlik programlarında ise ALES puanının %50’si, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalamasının %50’si alınarak bunların toplanmasıyla elde edilen puanlara göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapılır. Belirlenen kontenjanın dört katı oranında aday mülakat/yazılı sınava çağrılır.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

9/8/2011

28020

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

23/8/2011

28034