30 Ekim 2011 PAZAR

Resmî Gazete

Sayý : 28100

YÖNETMELÝK

Vakýflar Genel Müdürlüðünden:

VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI ÝHALE YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 10/9/2008 tarihli ve 26993 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Vakýf Kültür Varlýklarý Ýhale Yönetmeliðinin 23 üncü maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde, beþinci fýkrasýndaki en düþük teklif ibaresi ekonomik açýdan en avantajlý teklif þeklinde deðiþtirilmiþtir.

(1) Belli istekliler arasýnda ihale usulü, restorasyonu yapýlacak özgün nitelikte ve karmaþýk yapýdaki vakýf kültür varlýklarýnýn; kullaným durumu, konumu, fonksiyonu, ziyaretçi yoðunluðu ile tarihi ve sanatsal özellikleri dikkate alýnarak; ihale katýlým koþullarý, mesleki ve teknik yeterlik ile mali yeterliðe iliþkin deðerlendirme kriterlerinin belirlendiði ilan ve ön yeterlik þartnamesi çerçevesinde, yeterliði tespit edilen firmalardan en az beþ firmaya davet yapýlarak ihale edildiði usuldür. Davet edilecek adaylarýn tespiti için;

a) Mesleki ve teknik yeterliklerinin deðerlendirilmesine yönelik olarak, 34 üncü, 37 nci ve 55 inci maddelerde belirtilen esaslar çerçevesinde, yaklaþýk maliyetin %50 ile %100’ü arasýnda ihale konusu iþ veya benzer iþe iliþkin parasal deðer olarak tespit edilen tutarda tek sözleþmeye ait bedel içeren iþ deneyim belgesi istenir.

b) Firmalar (a) bendindeki kriterlerin saðlanmasý koþuluyla, yeterlik kriteri olarak deðerlendirilmemek ve yalnýz puanlamaya esas olmak üzere, ihale konusu iþ veya benzer iþe iliþkin ve toplamlarý (a) bendinde tespit edilen parasal tutarýn %30undan az olmamak üzere en fazla iki adet iþ deneyim belgesi sunabilirler ve bu belgeler belli istekliler ön yeterlik tip þartnamesi esaslarýna göre puanlamaya tabi tutulur.

c) Firmalar yeterlik kriteri olarak deðerlendirilmemek ve yalnýz puanlamaya esas olmak üzere, ön yeterlik ilaný ile belli istekliler ön yeterlik tip þartnamesinde belirtilen personel yapýsýna iliþkin belgeler sunabilirler ve bu belgeler belli istekliler ön yeterlik tip þartnamesi esaslarýna göre puanlamaya tabi tutulur.

ç) Mali yeterliklerin deðerlendirilmesine yönelik olarak firmalar, bankalar nezdindeki kullanýlmamýþ nakit veya gayrinakdi kredi veya üzerinde kýsýtlama bulunmayan mevduatý veya bunlarýn toplam tutarý (a) bendindeki parasal tutarýn %20sinden az olmamak üzere ve kendi belirleyecekleri oranda banka referans mektubu sunarlar. Bu tutarlar toplamý belli istekliler ön yeterlik tip þartnamesi esaslarýna göre puanlamaya tabi tutulur.

MADDE 2 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 3 Bu Yönetmelik hükümlerini Vakýflar Genel Müdürlüðünün baðlý olduðu Bakan yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

10/9/2008

26993

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

19/1/2011

27820