31 Ekim 2011 PAZARTESÝ

Resmî Gazete

Sayý : 28101

YÖNETMELÝK

Doðuþ Üniversitesinden:

DOÐUÞ ÜNÝVERSÝTESÝ ÝNGÝLÝZCE HAZIRLIK SINIFI EÐÝTÝM VE ÖÐRETÝM
Y
ÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA
DA
ÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 27/8/2011 tarihli ve 28038 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Doðuþ Üniversitesi Ýngilizce Hazýrlýk Sýnýfý Eðitim ve Öðretim Yönetmeliðinin adý Doðuþ Üniversitesi Ýngilizce Hazýrlýk Sýnýfý Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði olarak deðiþtirilmiþtir.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 17 nci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 17 (1) Üniversite Yönetim Kurulu kararý ile;

a) Kendi isteði ile kaydýný sildirmek isteyen öðrencilerin,

b) 13/1/1985 tarihli ve 18634 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Yükseköðretim Kurumlarý Öðrenci Disiplin Yönetmeliðine göre Üniversiteden çýkarma cezasý alan öðrencilerin,

c) Saðlýk raporu ile belgelenen saðlýk sorunlarý nedeniyle öðrenimine devam edemeyeceði anlaþýlan öðrencilerin

Üniversite ile iliþiði kesilir.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 18 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 18 (1) Hazýrlýk Sýnýfý azami öðrenim süresi sonunda baþarýlý olamayan öðrencilere DÜÝYES II sýnav haklarý verilir. DÜÝYES II sýnavýnda veya eþdeðerliði kabul edilmiþ ulusal veya uluslararasý sýnavlarda baþarýlý olduklarýný belgeleyenler önlisans/lisans öðrenimlerine baþlarlar.

(2) Hazýrlýk sýnýfýnda öngörülen azami öðrenim süresi içinde baþarýlý olamayan öðrencilerin kullanacaklarý ek süreler, 2547 sayýlý Kanunda öngörülen önlisans/lisans programý için belirlenen azami öðrenim süresinden sayýlýr.

(3) Öðrenciler bu maddede belirtilen ek sýnav haklarýný, sýnav tarihinden en az bir hafta önce yazýlý olarak baþvurmak ve sýnav için tespit edilen ücreti yatýrmak suretiyle kullanabilirler.

(4) Öðrenciler bu maddede belirtilen ek sýnav haklarýný kullandýklarý süre içinde öðrencilik haklarýndan yararlanamazlar.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðe aþaðýdaki geçici 2 nci madde eklenmiþtir.

“Üniversite ile iliþiði kesilenlerin sýnav haklarý

GEÇÝCÝ MADDE 2 (1) Derslere devam yükümlülüklerini yerine getirdikleri halde iki yýl sonunda baþarýlý olamadýklarý için Üniversite ile iliþiði kesilen Hazýrlýk Sýnýfý öðrencileri, 13/2/2011 tarihinden önce 2547 sayýlý Kanunun 44 üncü maddesi ile verilen sýnav haklarýný 2012-2013 eðitim-öðretim yýlý sonuna kadar kullanabilirler.

(2) Öðrenciler bu haklarýný, sýnav tarihinden en az bir hafta önce yazýlý olarak baþvurmak ve sýnav için tespit edilen ücreti yatýrmak suretiyle kullanýr.

MADDE 5 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 6 Bu Yönetmelik hükümlerini Doðuþ Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

27/8/2011

28038