9 Ocak 2012 PAZARTESÝ

Resmî Gazete

Sayý : 28168

YÖNETMELÝK

Ýçiþleri Bakanlýðýndan:

BELEDÝYE ÝTFAÝYE YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

             MADDE 1 21/10/2006 tarihli ve 26326 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Belediye Ýtfaiye Yönetmeliðinin 6 ncý maddesinin birinci fýkrasýnýn (d) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

             d) 27/11/2007 tarihli ve 2007/12937 sayýlý Bakanlar Kurulu Kararýyla yürürlüðe konulan Binalarýn Yangýndan Korunmasý Hakkýnda Yönetmelik ile verilen görevleri yapmak,

             MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 17 nci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

             MADDE 17 (1) Ýlk defa memuriyete atanacaklardan;

             a) Atama baþvuru formu,

             b) Diplomanýn veya mezuniyet belgesinin aslý ya da Kurumca onaylý sureti,

             istenir. Atama baþvuru formunda baþvuru sahiplerinin T.C. Kimlik numaralarý, sabýka kaydý olmadýðýna dair beyanlarý, askerlikle iliþiði olmadýðýna dair beyanlarý ve görevini devamlý olarak yapmaya engel bir saðlýk durumu olmadýðýna dair beyanlarý yer alýr.

             MADDE 3 Ayný Yönetmeliðe aþaðýdaki Ek 1 inci madde eklenmiþtir.

             Belediye itfaiye raporlarýnýn verilmesine iliþkin uyulacak usul ve esaslar

             EK MADDE 1 (1) Belediye itfaiye teþkilatýna, Ýþyeri Açma ve Çalýþma Ruhsatlarýna Ýliþkin Yönetmeliðin ilgili hükümlerine göre yangýna karþý gerekli önlemlerin alýndýðýný gösteren itfaiye raporunun düzenlenmesi için baþvurulmasý halinde belediye itfaiye teþkilatýnýn ilgili görevlisi baþvuruya konu iþyerini yerinde inceler ve raporunu, yaptýðý tespitleri esas alarak hazýrlar. Ýtfaiye raporu verilmesi iþlemleri sýrasýnda baþvuru sahiplerinden yangýn söndürme cihazý belgesi (fatura veya dolum fiþi fotokopisi), iþyerinden yangýn tedbirlerini aldýðýna dair taahhütname veya diðer bir belge istenmez.

             (2) Ýþyeri Açma ve Çalýþma Ruhsatlarýna Ýliþkin Yönetmeliðin ilgili hükümlerine göre itfaiye raporu gerektirmeyen iþyeri kapsamýnda yer alan iþyerleri için belediye itfaiye teþkilatýnca itfaiye raporu düzenlenmez. Ýtfaiye raporu gerektirmeyen iþyerleri için itfaiye raporu alýnmak üzere baþvurulmasý halinde baþvuru sahibine itfaiye raporu düzenlenmeyeceði hususu yazýlý olarak bildirilir.

             (3) Binalarýn Yangýndan Korunmasý Hakkýnda Yönetmeliðin ilgili hükümlerine göre yangýna karþý gerekli önlemlerin alýndýðýný gösteren itfaiye raporunun düzenlenmesi için yapýlan iþlemler sýrasýnda itfaiye raporuna konu binaya ait yapý ruhsatý belgesine gerek duyulmasý halinde yapý ruhsatýna iliþkin bilgiler Kimlik Paylaþým Sistemi üzerinden alýnýr. Ýtfaiye raporunun düzenlenmesine iliþkin iþlemler sýrasýnda baþvuru sahiplerinden ayrýca yapý ruhsatý belgesinin sureti istenmez.

             (4) Ýþyeri Açma ve Çalýþma Ruhsatlarýna Ýliþkin Yönetmelik ile Binalarýn Yangýndan Korunmasý Hakkýnda Yönetmeliðin ilgili hükümleri gereði yangýna karþý gerekli önlemlerin alýndýðýný gösteren itfaiye raporlarýna iliþkin bilgiler elektronik ortamda kayýt altýnda tutulur ve itfaiye raporunun düzenlendiði gün itfaiye raporuna iliþkin kayýtlar yetkili idareyle elektronik ortamda paylaþýlýr.

             MADDE 4 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

             MADDE 5 Bu Yönetmelik hükümlerini Ýçiþleri Bakaný yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

21/10/2006

26326

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

11/4/2007

26490