12 Ocak 2012 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28171

YÖNETMELİK

Mevlana Üniversitesinden:

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 13/9/2011 tarihli ve 28053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mevlana Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 22 – (1) Her yarıyıl başlangıcında lisansüstü ders programlarında yer alan dersler ve bu derslerle ilgili değişikliklere enstitü kurulu karar verir. Her yarıyıl ilk kez açılacak dersler ve bunların sorumlu öğretim elemanları ile her bir dersin açılabilmesi için gerekli asgari öğrenci sayısı ilgili anabilim dalı başkanlığının teklifi, enstitü kurulunun kararı ile belirlenir. Programlarda bazı dersler anabilim dalının teklifi ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile uzaktan eğitim ve/veya harmanlanmış öğretim modeli ile verilebilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Yüksek lisans öğrencisinin alacağı derslerin en çok ikisi, danışmanının ve anabilim dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararıyla lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması koşuluyla, lisans derslerinden seçilebilir. Ayrıca, öğrencinin izlediği programın gereklerine sayılmak üzere, danışmanının önerisi ve yönetim kurulunun kararı ile en çok iki dersi Üniversite dışı diğer lisansüstü programlarında verilmekte olan derslerden seçilebilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “Üniversite içi ve/veya dışı” ibaresi “Üniversite dışı” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Mevlana Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

13/9/2011

28053