16 Ocak 2012 PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28175

YÖNETMELİK

Beykent Üniversitesinden:

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE

ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Beykent Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin yönetim, çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Kapsam 

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Beykent Üniversitesine bağlı olarak kurulan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 –  (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Merkez (BEYSEM): Beykent Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini,

b) Müdür: Merkezin Müdürünü,

c) Rektör: Beykent Üniversitesi Rektörünü,

ç) Üniversite: Beykent Üniversitesini,

d) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Faaliyet Alanları, Organları ve Organların Görevleri

Merkezin faaliyet alanları

MADDE 5 –  (1) Merkezin faaliyet alanları; amaçları doğrultusunda tüm kamu, özel, ulusal, uluslararası kuruluşlara ve kişilere ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık hizmeti vermek, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları, kurslar, seminerler, sertifika programları, konferanslar düzenlemek, bu faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak ve Üniversitenin bu alandaki olanaklarını tanıtmaktır.

Merkezin organları

MADDE 6 –  (1) Merkezin organları şunlardır:

a) Müdür,

b) Yönetim Kurulu.

Müdür

MADDE 7 – (1) Müdür; Rektör tarafından Üniversitenin tam zamanlı öğretim üyeleri arasından bir yıl süre ile görevlendirilir. Süresi sona eren Müdür tekrar aynı süre ile görevlendirilebilir. Müdür altı aydan fazla görevi başında bulunmadığı durumda görevi sona erer. Göreve vekâlet altı ayı aştığı takdirde Rektör yeni bir Müdür görevlendirir.

(2) Müdür, Üniversitenin tam zamanlı öğretim üyeleri arasından en fazla iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektöre önerir. Müdür yardımcılarının görev süresi bir yıldır. Müdürün görev süresinin sona ermesi ile yardımcılarının da görev süresi sona erer. Müdür, görevinde bulunmadığı durumlarda yardımcılarından birisini vekil tayin eder.

Müdürün görevleri

MADDE 8 – (1) Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek,

b) Merkez çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak,

c) Yönetim Kurulu kararlarını uygulamak,

ç) Yönetim Kurulunu toplantıya çağırmak, bu toplantıların gündemini hazırlamak ve toplantılara başkanlık etmek,

d) Her faaliyet dönemi sonunda Merkezin yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını hazırlayıp Yönetim Kurulunun görüş ve onayına sunmak,

e) Her faaliyet dönemi sonunda ve talep edilmesi halinde raporu Rektörlüğe sunmak.

Yönetim kurulu

MADDE 9 – (1) Müdür, varsa müdür yardımcıları ile Rektör tarafından  Üniversitenin tam zamanlı öğretim elemanları arasından görevlendirilen üç öğretim elemanından oluşur. Yönetim Kurulu üyeliğinin görev süresi bir yıldır. Süresi dolan üye yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine kalan süreyi doldurmak üzere ilgili birimce önerilen aday Rektör tarafından Yönetim Kurulu üyesi olarak görevlendirilir.

(2) Yönetim Kurulu; Müdürün daveti üzerine her yarıyılda en az bir defa toplanır ve Merkezin faaliyetlerini gözden geçirerek ilgili konularda karar alır. Müdür, gerekli durumlarda Yönetim Kurulunu her zaman toplantıya çağırabilir. Yönetim Kurulu salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çoğunluğu ile alınır.

Yönetim kurulunun görevleri

MADDE 10 – (1) Yönetim Kurulunun görevi; Müdürün her faaliyet dönemi sonunda hazırlayacağı faaliyet raporunun düzenlenmesine ilişkin esasları tespit etmek, sunulan raporu değerlendirmek ve Merkez tarafından verilecek başarı belgesi, sertifika, katılım belgesi ve benzeri belgelerin verilme koşulları ile gerekli düzenlemeleri, görevlendirmeleri ve planlamaları Rektörlüğün onayına sunulmak üzere karara bağlamaktır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 11 –  (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde ilgili diğer mevzuat hükümleri ile Senato kararları uygulanır.

Yürürlük

MADDE 12 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 13 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Beykent Üniversitesi Rektörü yürütür.