2 Aðustos 2012 PERÞEMBE

Resmî Gazete

Sayý : 28372 (Mükerrer)

YÖNETMELÝK

Bitlis Eren Üniversitesinden:

BÝTLÝS EREN ÜNÝVERSÝTESÝ SÜREKLÝ EÐÝTÝM UYGULAMA

VE ARAÞTIRMA MERKEZÝ YÖNETMELÝÐÝ

BÝRÝNCÝ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanýmlar

Amaç

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliðin amacý; Bitlis Eren Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezinin amacýna, faaliyet alanlarýna, organlarýna, organlarýnýn görevlerine ve çalýþma þekline iliþkin usul ve esaslarý düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik; Bitlis Eren Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezinin amacý, faaliyet alanlarý, organlarý, organlarýnýn görevleri ve çalýþma þekline iliþkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayýlý Yükseköðretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fýkrasýnýn (d) bendinin (2) numaralý alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanýlarak hazýrlanmýþtýr.

Tanýmlar

MADDE 4 (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Merkez (BESEM): Bitlis Eren Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezini,

b) Müdür: Merkezin Müdürünü,

c) Rektör: Bitlis Eren Üniversitesi Rektörünü,

ç) Üniversite: Bitlis Eren Üniversitesini,

d) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu,

ifade eder.

ÝKÝNCÝ BÖLÜM

Merkezin Amacý ve Faaliyet Alanlarý

Merkezin amacý

MADDE 5 (1) Merkezin amacý; Üniversitenin eðitim verdiði ve araþtýrma yaptýðý tüm alanlarda, akademik programlar dýþýnda kýsa ve uzun süreli çeþitli eðitim programlarý düzenlemek, araþtýrma ve danýþmanlýk projeleri geliþtirmek ve bu etkinlikler aracýlýðýyla Üniversitenin kamu, özel sektör ve uluslararasý kuruluþlarla iþbirliðinin geliþmesine katkýda bulunmaktýr.

Faaliyet alanlarý

MADDE 6 (1) Merkezin faaliyet alanlarý þunlardýr:

a) Merkezin amaçlarý doðrultusunda kamu, özel sektör ve uluslararasý kurum, kuruluþ ve kiþilere ihtiyaç duyduklarý alanlarda araþtýrma yapmak veya yaptýrmak,

b) Danýþmanlýk hizmeti vermek,

c) Çeþitli alanlarda eðitim programlarý planlamak,

ç) Ulusal ve uluslar arasý düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar ve benzeri etkinlikler düzenlemek.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Merkezin Yönetim Organlarý ve Görevleri

Merkezin yönetim organlarý

MADDE 7 (1) Merkezin yönetim organlarý þunlardýr:

a) Müdür,

b) Yönetim Kurulu.

Müdür

MADDE 8 (1) Müdür, Rektör tarafýndan Üniversitenin öðretim elemanlarý arasýndan üç yýl için görevlendirilir. Müdür ayný zamanda Yönetim Kurulu baþkanýdýr. Süresi sona eren Müdür tekrar görevlendirilebilir.

(2) Müdürün teklifi üzerine Üniversite öðretim elemanlarýndan en fazla iki kiþi Rektör tarafýndan müdür yardýmcýsý olarak görevlendirilir. Müdür yardýmcýlarýnýn görev süresi de üç yýldýr. Süresi sona eren müdür yardýmcýsý tekrar görevlendirilebilir.

(3) Müdürün katýlmadýðý toplantýlara, görevlendireceði müdür yardýmcýsý katýlýr. Müdür yardýmcýsý, Müdürün görevde bulunmadýðý sürelerde Müdüre vekâlet eder. Müdürün daveti üzerine, müdür yardýmcýlarý Yönetim Kurulu toplantýsýna oy hakký olmadan katýlabilir.

Müdürün görevleri

MADDE 9 (1) Müdürün görevleri þunlardýr:

a) Merkezin kýsa, orta ve uzun vadeli amaç ve politikalarýný ve bunlara dayalý eðitim, araþtýrma ve danýþmanlýk plan ve programlarýný hazýrlayýp Yönetim Kurulunun onayýna sunmak ve uygulamak,

b) Yönetim Kuruluna baþkanlýk etmek ve alýnan kararlarý uygulamak,

c) Merkezin bütçe taslaðýný ve personel ihtiyacýný belirleyip Yönetim Kuruluna sunmak,

ç) Araþtýrma ve proje çalýþma ekipleri oluþturmak,

d) Merkezin çalýþmalarýyla ilgili raporlarý hazýrlayýp Yönetim Kuruluna sunmak.

Yönetim kurulu ve görevleri

MADDE 10 (1) Yönetim Kurulu, Müdürün baþkanlýðýnda Üniversite öðretim elemanlarý arasýndan Rektör tarafýndan görevlendirilen altý üye olmak üzere toplam yedi üyeden oluþur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yýldýr. Süresi dolan üyeler yeniden görevlendirilebilir. Süreleri bitmeden ayrýlan üyelerin yerine kalan süreyi doldurmak üzere yenileri görevlendirilir.

(2) Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine her ay, gerektiðinde daha sýk toplanýr ve Merkezin faaliyetlerini gözden geçirerek ilgili konularda karar alýr. Yönetim Kurulu salt çoðunlukla toplanýr, oy çokluðu ile karar alýr.

(3) Yönetim Kurulunun görevleri þunlardýr:

a) Merkezin faaliyetleri ve yönetimi ile ilgili konularda kararlar almak,

b) Bir önceki yýla ait faaliyet raporunu ve bir sonraki yýla ait çalýþma programýný deðerlendirmek ve Rektörlüðe iletmek üzere karara baðlamak,

c) Merkezin bütçesini hazýrlayarak Rektörlüðe sunmak,

ç)  Eðitim programlarý sonunda katýlanlara verilecek baþarý belgesi, sertifika ve benzeri belgelerin verilme koþullarýný belirleyerek Senatoya sunmak.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeþitli ve Son Hükümler

Personel ihtiyacý

MADDE 11 (1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacý, 2547 sayýlý Kanunun 13 üncü maddesine göre Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafýndan görevlendirilecek personelce karþýlanýr.

Harcama yetkilisi

MADDE 12 (1) Merkezin harcama yetkilisi Rektördür. Rektör bu yetkisini rektör yardýmcýlarýndan birine veya Müdüre devredebilir.

Yürürlük

MADDE 13 (1) Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

Yürütme

MADDE 14 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü yürütür.