8 Aralık 2012  CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28491

YÖNETMELİK

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden:

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE

ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/10/2011 tarihli ve 28082 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c) ALES sınavından Tezli Yüksek Lisans Programında ilgili anabilim dalı için öğrenci kabul ilanında belirtilen puanı almış olmak. Tezsiz Yüksek Lisans Programında ALES notu getirme şartı aranmaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 17 – (1) Yüksek lisans giriş sınavı; ilgili anabilim dalında görevli en az üç öğretim üyesinden oluşan bir jüri tarafından yapılır ve anabilim dalındaki tüm öğretim üyelerine açıktır. Adayların başarı durumları; tezsiz yüksek lisans programına başvuranlar için mülakat sonuçları, tezli yüksek lisans programına başvuranlar için ise mülakat ve ilgili tezli yüksek lisans programı için belirlenen türden ALES sınav sonuçları değerlendirilerek belirlenir. Başarılı bulunan adaylar başvurdukları programlara kabul edilirler. Jüri tarafından hazırlanan sınav sonuçlarına ilişkin tutanak ve evrak, anabilim dalı başkanlığınca enstitü yönetim kurulu kararı ile kesinleştirildikten sonra ilan edilir.

(2) Tezli yüksek lisans programına başvuran adayların başarı notu ilgili tezli yüksek lisans programı için belirlenen türden ALES sınav sonucunun % 50’si ve 100 üzerinden dikkate alınan mülakat sınav sonucunun % 50’si toplanarak belirlenir. Tezsiz yüksek lisans programına başvuran adayların başarı notu ise mülakat sonuçları ile değerlendirilir. Adayların başvurduğu programa kabul edilebilmesi için başarı notunun en az 65 olması gerekir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(3) Tezsiz yüksek lisans öğrencisi sadece Enstitü bünyesinde II. öğretim kapsamında açılan diğer tezsiz yüksek lisans programlarından da ders/dersler alabilir. Bu durumda alınacak kredi, öğrencinin aldığı toplam kredinin ½’sinden fazla olamaz.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

12/10/2011

28082