10 Aralık 2012  PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 28493

YÖNETMELİK

İstanbul Ticaret Üniversitesinden:

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 22/6/2011 tarihli ve 27972 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Ticaret Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) AKTS kredisi: Teorik ders, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler ve benzeri, öğrencinin bir dersi başarıyla tamamlayabilmesi için yapması gereken çalışmaların tümünü,

b) Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS): Avrupa yükseköğretim alanındaki ülkeler arasında kredi transferi ile eğitim sistemlerinin şeffaflığını arttırmak, öğrenci hareketliliğini kolaylaştırmak ve eğitim-öğretim programı için hedeflenen öğrenme kazanımlarına ulaşabilmek amacıyla öğrencinin harcadığı zaman (çalışma yükü) dikkate alınarak oluşturulan kredi aktarma ve biriktirme sistemini,

c) Dönem: İlgili mevzuat hükümlerine göre belirlenen ve sayısı Senato tarafından kararlaştırılan eğitim-öğretim zaman dilimini,

ç) İlgili kurul: Fakültelerde fakülte kurulunu, yüksekokullarda yüksekokul kurulunu, meslek yüksekokullarında meslek yüksekokulu kurulunu,

d) İlgili yönetim kurulu: Fakültelerde fakülte yönetim kurulunu, yüksekokulda yüksekokul yönetim kurulunu, meslek yüksekokulunda meslek yüksekokulu yönetim kurulunu,

e) Mütevelli Heyet: İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyetini,

f) Rektör: İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörünü,

g) Senato: İstanbul Ticaret Üniversitesi Senatosunu,

ğ) Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesini,

h) Üniversite Yönetim Kurulu: İstanbul Ticaret Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ifade eder.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Bir sonraki akademik yılla ilgili program değişiklikleri her yıl en geç Mayıs ayı sonuna kadar bu maddede belirtilen esaslara göre belirlenir ve sonuçlandırılır. Lisans programlarının en az 240 AKTS kredilik dersi, önlisans programının ise en az 120 AKTS kredilik dersi kapsaması gerekir. Haftalık eğitim-öğretim programlarında toplam en az 30 AKTS kredilik dersin yer alması zorunludur.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın önlisans programlarını azami dört yıl, lisans programlarını azami yedi yıl içinde başarı ile tamamlayarak mezun olamayanlar, Üniversite tarafından belirlenen ilgili döneme ait öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma hariç, öğrencilere tanınan diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10 – (1) Öğrencilerin kayıt, kayıt yenileme ve kendi isteği ile ilişik kesme işlemleri dışında; intibak, yatay ve dikey geçiş, bölüm değiştirme, sınav sonuçlarına itiraz, kayıt dondurma ve diğer işlemleri hakkında ilgili yönetim kurulu kararları uygulanır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Yabancı öğrencilerin kabulüne ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir. Kabul edilecek öğrenci ve bursluluk oranları Mütevelli Heyet tarafından kararlaştırılır.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 14 – (1) Üniversite öğrencilerinin; Senatoca hazırlanan akademik takvimde belirlenen ve Rektörlükçe ilan edilen tarihlerde, bu Yönetmeliğin 23 üncü ve 24 üncü maddelerinde belirtilen esaslara göre derslere yazılmaları ve öğretim ücretini ödeyerek kayıt yenilemeleri gerekir. Belirlenen süre içinde kayıtlarını yenilemeyen öğrenciler derslere ve sınavlara giremezler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Bu programlar çerçevesinde öğrenciler bir yıla kadar ilgili üniversitelere gönderilebilir. Bu öğrencinin, öğrenci değişim programları kapsamında aldığı veya özel öğrenci olarak aynı düzeyde başka bir yükseköğretim kurumundan aldığı ders veya uygulamaların kredi ve notları, ilgili yönetim kurulu kararı ile geçerli sayılır. Değişim programları çerçevesinde öğrenim görmek üzere gönderilen ve çift diplomaya yönelik ortak program yürüten program öğrencilerinin alacağı dersler, ilgili yönetim kurulu kararıyla; kodu, adı ve AKTS kredisi ile birlikte transkriptine işlenir.

(3) Öğrencinin değişim programında geçirdiği süre, öğretim süresine dâhildir.

(4) Öğrencinin değişim programına katılarak aldığı derslerin kredisinin toplamı, kayıtlı olduğu programın toplam kredisinin 1/3’ünden fazla olamaz.

(5) Değişim programındaki öğrencilerin, öğretim ücretlerini Üniversiteye ödemeleri gerekir.

(6) Üniversiteye değişim programları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilere Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından aldıkları dersleri ve başarı durumlarını gösteren bir belge verilir.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin madde başlığı “ Geçiş, çift anadal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi ve muafiyet” olmak üzere ve aynı maddenin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Üniversiteye giriş ve yerleştirme sınavları ile başka bir yükseköğretim kurumuna yerleşmiş veya YÖK tarafından eşdeğerliği onaylanmış bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmüş öğrencilerden, üniversiteye giriş ve yerleştirme sınavına yeniden girerek Üniversitenin bağlı birimlerinin birinci sınıflarına kayıt yaptıranlar; öğretime başlayacakları eğitim-öğretim yılının ilk onbeş günü içinde muafiyet talebi için başvurmaları halinde, daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumlarında başardıkları derslerin AKTS kredileri ve ders içerikleri dikkate alınarak ilgili birim yönetim kurulu kararı ile muaf kabul edilebilirler. Muafiyetin kabulü halinde öğrencinin ders hanesine dönemi de belirtilerek ilgili yönetim kurulu kararı ile o dersin AKTS değeri yazılır. Bu takdirde YÖK tarafından zorunlu kılınan dersler hariç en çok 48 AKTS kredilik ders için muafiyet uygulanır.”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Dersler, zorunlu, seçmeli, ön koşullu ve ortak zorunlu olarak öğretim programlarında yer alır. Bir dersin kredisi, AKTS çerçevesinde değerlendirilebilecek öğrenim faaliyetlerini doğrudan ilgilendiren diğer eğitim-öğretim faaliyetlerini de kapsar. AKTS çerçevesindeki dersler ve diğer eğitim-öğretim faaliyetleri şunlardır:

a) Zorunlu dersler; öğretim programlarında yer alan ve öğrencinin mezun olabilmesi için alıp başarılı olması gereken derslerdir.

b) Seçmeli dersler; öğrencinin kayıtlı olduğu öğretim programları ile alaniçi/alandışı seçimlik ders olarak açılan ve öğrencinin mezun olabilmesi için önerilen belirli dersler veya ders grupları arasından seçebildiği ve başarılı olması gereken derslerdir.

c) Önkoşullu dersler; alınabilmesi için önceki yarıyıllardaki derslerden bir veya birkaçının başarılması ve/veya devam koşulunun yerine getirilmesi gereken derslerdir. Önkoşullu dersler, ilgili kurulların önerisi ve Senatonun kararıyla belirlenir.

ç) Ortak zorunlu dersler; 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinde belirlenen Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ile yabancı dil hazırlık programı olmayan programlardaki yabancı dil dersleridir.

d) Diğer eğitim öğretim faaliyetleri; öğrenim faaliyetlerini doğrudan ilgilendiren her türlü çalışma ve etkinliği ifade eder. Dersler ve kredinin tespiti AKTS çerçevesinde değerlendirilebilecek diğer lisans ve önlisans öğrenim faaliyetlerini de kapsar.”

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Akademik takvim, örgün eğitim, yaygın eğitim ve diğer eğitim programları için akademik birimlerin görüşleri alınmak suretiyle Rektörlükçe hazırlanır, Senato tarafından karar verilir ve Rektörlükçe ilan edilir.”

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Öğrenciler akademik takvimde belirtilen tarihlerde, o dönem için alacakları dersleri seçerek danışmanlarına onaylatmak suretiyle belirler ve derslere yazılırlar.”

“(3) Ders planında ilgili dönem için gösterilen toplam kredi yükünü aşan öğrenciler almakta oldukları bir veya daha fazla dersten danışmanlarının onayı ile yedinci hafta sonuna kadar çekilebilir. Danışmanın onayladığı bir mazeretin varlığı halinde ve tüm öğrenim süresi içinde en çok iki kere olmak üzere öğrenciler alması gereken kredinin altına inebilir. Bu hallerde, öğrenim ücreti konusunda bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası hükümleri uygulanır.”

MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 24 – (1) Bir öğrencinin bir dönemdeki kredi yükü, ders planında ilgili dönem için gösterilen toplam kredi yükünü danışman onayıyla en çok 12 AKTS kredisi aşabilir. Bu rakam, normal öğrenim süresini dolduran öğrenciler hariç ağırlıklı not ortalaması en az 3.00 olan öğrenciler için danışmanın önerisi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile 6 AKTS kredisi daha arttırılabilir.”

MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Tekrarlanan derslerde, önceki dönemde devam şartı yerine getirilmişse, verilen ödev, proje ve benzeri görevler yerine getirilmek ve ara sınavlara girilmek kaydıyla dersin öğretim elemanınca devam koşulu aranmayabilir.”

MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 26 – (1) Staj zorunluluğu olan fakülte, bölüm ve programlarda stajlara ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 27 – (1) Bitirme projesine ilişkin esaslar ilgili mevzuat hükümlerine göre fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokulunun ilgili kurulları tarafından, ilgili programların/bölümlerin özellikleri dikkate alınarak hazırlanır ve Senatonun onayı ile uygulamaya konulur.”

MADDE 16 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Mezuniyet için en fazla iki dersi kalan öğrenciler, ilgili yönetim kurulundan önceden izin almak şartıyla, bir defaya mahsus olmak üzere diğer üniversitelerden bu dersleri alabilir ve bu derslerden aldıkları notları bir sonraki dönemin genel sınav dönemi sonuna kadar transkriptlerine işletebilirler.”

MADDE 17 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 29 – (1) Üniversitede, kısa süreli sınavlar, ara sınavları, dönem sonu sınavları, bütünleme sınavları, mazeret sınavları, tek ders sınavları, ortalama yükseltme sınavları ve yabancı dil yeterlik sınavları yapılır. Sınavlara ilişkin esaslar şunlardır:

a) Kısa süreli sınavlar; öğrencilere önceden haber verilmesi zorunluluğu olmayan sınavlardır.

b) Ara sınavları; öğretim elemanınca akademik takvimde ilan edilen tarih/tarihlerde en az bir, en çok üç kez yapılabilen sınavlardır.

c) Dönem sonu sınavları; ilan edilen eğitim-öğretim dönemini takip eden, akademik takvimde yer alan ve ilan edilen sınav dönemi sonunda yapılan sınavlardır. Proje ve laboratuvar testleri gibi niteliği gereği ilgili yönetim kurulunca sınav yapılmasına gerek görülmeyen dersler aynı sınav dönemi sonunda değerlendirilerek ilan edilir. Bunların dışındaki tüm dersler için dönem sonu sınavı yapılır. Dönem sonu sınavlarının tarihleri ve sınavların yapılacağı yerler, ilgili dekanlık veya müdürlükçe ilan edilir. Öğrenciler sınavlara önceden belirlenen yer ve tarihte girmek, yanlarında kimlik belgesi ile istenecek diğer belgeleri ya da yardımcı ders araçlarını bulundurmak zorundadır.

ç) Bütünleme sınavları; dönem sonu sınavına girmeyen veya dönem sonu sınavında başarı notu elde edemeyen öğrenciler için Senato tarafından belirlenen tarihlerde yapılan sınavlardır.

d) Mazeret sınavları; haklı ve geçerli mazeretleri olan öğrenciler için yapılan ve usul ve esasları Senatoca belirlenen sınavlardır.

e) Tek ders sınavları; mezuniyet için tek dersten başarısız durumda olan öğrencilere Senato tarafından belirlenen tarihlerde yapılan sınavlardır.

f) Ortalama yükseltme sınavları; mezuniyet için gereken bütün derslerden başarılı olan son sınıf öğrencilerinin bu Yönetmeliğin 35 inci maddesi kapsamında girebilecekleri sınavlardır.

g) Yabancı dil yeterlik sınavları, yabancı dil hazırlık programına devam zorunluluğu bulunan veya bulunmayan öğrencilere yönelik bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesi kapsamındaki sınavlardır.”

MADDE 18 – Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin birinci, ikinci ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Öğretim elemanları, öğrencilerin başarı durumlarını, başarıyı belirleyen her türlü belge, sınav evrakı, sınav soruları ve cevap anahtarları ile birlikte sınavları izleyen on gün içinde ilgili dekanlığa, yüksekokul veya meslek yüksekokulu müdürlüğüne iletir.”

“(2) Öğrencilerin dersin öğretim elemanı tarafından onaylanmış notları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca sınavların bittiği günden itibaren en geç üç gün içinde öğrencilere ilan edilir. Sınav evrakı ve cevap anahtarı iki yıl süreyle Rektörlükçe saklanır.”

“(5) Öğretim elemanı, dönem içi sınavı, kısa sınav, ödev, proje, laboratuvar çalışması gibi dönem içi çalışmalarıyla dönem sonu veya bütünleme sınavının, başarı notunun belirlenmesinde esas alınacak değerlendirme kriter ve oranlarını dönem başında öğrencilere duyurur.”

MADDE 19 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 31 – (1) Bir öğrencinin bir dersteki başarı notu, dönem içi sınav ve çalışmaları ile dönem sonu veya bütünleme sınavından aldığı notlar bağıl değerlendirme sistemine göre değerlendirilerek belirlenir. Yarıyıl içi sınav ve çalışmalarının ve dönem sonu sınavının her birinin ağırlığı % 40’dan az, % 60’dan fazla olamaz. Bağıl sistemin uygulama usul ve esasları Senato tarafından belirlenir. Başarı için dönem sınav notunun, bu Yönetmeliğin 32 nci maddesinde belirlenen en düşük başarı notu kadar olması gerekir.”

MADDE 20 – Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ğ) W: Dersten Çekilme (Withdrawal); öğrencinin bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen süre içinde dersten çekilmiş olduğunu gösterir.”

MADDE 21 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 34 – (1) Dönem sonunda, her öğrenci için dönem ağırlık not ortalaması (DNO) ve Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GNO) şeklinde iki ayrı ağırlıklı not ortalaması hesaplanır.

(2) DNO, ilgili dönemde öğrencinin bütün derslerden aldığı toplam kredi tutarının, aldığı derslerin kredi değerleri toplamına bölünmesi yoluyla hesaplanır. Elde edilen ortalama, virgülden sonra iki hane olarak gösterilir; üçüncü hanede yer alan rakam beş veya üstü ise ikinci rakam bir üste tamamlanır.

(3) GNO, birinci yarıyıldan itibaren alınmış olan bütün derslerin başarı notu sayısal eşdeğerlerinin ders kredileri ile ağırlıklı ortalamasıdır.

(4) Diploma notunun AKTS puan ve tanım karşılıkları şöyledir:

 

Harfli Başarı Notu

AKTS Karşılıkları

AKTS Karşılığı Tanım

AA

A

Mükemmel

BA

B

Çok İyi

BB

C

İyi

CB

 

D

 

Orta

CC

CD

E

Geçer

DD

DF

FX

Şartlı Başarılı

F

F

Başarısız

IA

 

Devamsız

 

(5) Öğrencinin mezuniyet genel not ortalamasının hesabında, bu Yönetmeliğin 32 nci maddesinde belirtilen harfli ve 4’lük sistem uyarlaması esas alınır. Ortalamanın 100’lük sisteme dönüşümünün hesabında, YÖK tarafından kabul edilen dönüşüm tablosu aynen uygulanır.

(6) DF ve F alınan ders tekrarlanabileceği gibi sadece sınavına da girilebilir. Ders tekrarında ders başına ücret, sadece sınava girilmesi halinde ise sınav ücreti ödenir.”

MADDE 22 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 35 – (1) Mezuniyet için gerekli kredi, YÖK tarafından belirlenen zorunlu dersler ve staj dahil, önlisans programında en az 120, lisans programında ise en az 240 AKTS kredisidir.

(2) Mezuniyet için bütün derslerden başarılı olan ve alması gereken kredi yükünü en az 2.00 GNO ile tamamlayan öğrenciler, devam ettikleri öğretim programına göre fakülte lisans diploması, yüksekokul lisans diploması veya meslek yüksekokulu önlisans diploması almaya hak kazanırlar. Mezuniyet için gereken bütün derslerden başarılı olan ancak 2.00 GNO’ya ulaşamayan son sınıf öğrencileri istedikleri derslerin ortalama yükseltme sınavına girebilirler.

(3) Öğrenimlerini lisansta sekiz, önlisansta dört dönemde, F notu ve disiplin cezası almadan en az 3.75 GNO ile tamamlayan öğrencilere diplomaları ile birlikte üstün onur belgesi; 3.25-3.74 GNO aralığında tamamlayanlara ise diplomaları ile birlikte onur belgesi verilir.

(4) Başka bir yükseköğretim kurumundan dikey veya yatay geçiş yoluyla gelen öğrencilerin onur ve üstün onur belgesi alabilmeleri için, hazırlık programı zorunlu olan lisans ve önlisans programlarında hazırlıkta başarılı olmak kaydıyla, hiç F notu ve disiplin cezası almamış olması ve Üniversitenin lisans programlarında en az 144 AKTS kredilik, önlisans programlarında en az 72 AKTS kredilik ders almış olup, genel not ortalamasının bu maddenin ikinci fıkrasına uygun olması gerekir.

(5) Diplomanın kaybı halinde, dilekçe ile başvurulması kaydıyla diplomanın onaylı bir örneği verilir. Tekrar kaybedilmesi halinde, diploma suretinin kaçıncı kez verildiği belirtilerek diploma sureti yeniden verilebilir.

(6) Fakültesinde dördüncü dönem sonuna kadar zorunlu ve seçmeli ders kredilerini başarı ile tamamlayan ve en az 2.00 GNO’yu sağlayan öğrencilere ilgili yönetim kurulu kararı ile önlisans diploması verilir. Önlisans diploması verilmesine ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 23 – Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 40 – (1) Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrencilerin, ilgili dekanlığa veya müdürlüğe bir dilekçe ile başvurmaları gerekir. Bu başvuru üzerine kaydı silinen öğrencilere lise diplomaları ile üniversiteye giriş sınav sonuç belgesi iade edilir ve isterlerse kendilerine not durumu belgesi verilir. Diplomanın tasdikli örneği ve kayıt sırasında alınan diğer belgeler, öğrencinin dosyasında muhafaza edilir.”

MADDE 24 – Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 41 – (1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri hakkında, 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır.”

MADDE 25 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

“Başarı değerlendirmesi

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başından itibaren başarı değerlendirmesi AKTS’ye göre yapılır.”

MADDE 26 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin beşinci fıkrası, 15 inci maddesinin yedinci ve sekizinci fıkraları ile 38 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 27 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 28 – Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

22/6/2011

27972