13 Aralık 2012  PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28496

YÖNETMELİK

Trakya Üniversitesinden:

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 3/3/1997 tarihli ve 22922 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Trakya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Doktora programını tamamlama süresi; yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için sekiz yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıldır. Ancak, bu Yönetmelikte yer alan tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve doktora tez çalışmasında başarılı olan öğrenciler ilgili anabilim dalının gerekçeli önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun kararı ile daha kısa sürede mezun olabilir. Bu durumda, doktora süresi; yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için sekiz yarıyıldan az olamaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, danışmanın çağrısı ile ocak-haziran ve temmuz-aralık ayları arasında birer kere olmak üzere yılda iki kez toplanır. Öğrenci, toplantı tarihinden en az bir ay önce komite üyelerine yazılı bir rapor sunar.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Trakya Üniversitesi Rektörü yürütür.