19 Aralýk 2012  ÇARÞAMBA

Resmî Gazete

Sayý : 28502

YÖNETMELÝK

Tütün ve Alkol Piyasasý Düzenleme Kurumundan:

TÜTÜN MAMULLERÝ VE ALKOLLÜ ÝÇKÝLERÝN SATIÞINA VE SUNUMUNA
ÝLÝÞKÝN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELÝKTE

DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 7/1/2011 tarihli ve 27808 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Tütün Mamulleri ve Alkollü Ýçkilerin Satýþýna ve Sunumuna Ýliþkin Usul ve Esaslar Hakkýnda Yönetmeliðin 4 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (d) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

d) Ýþyeri: Toptan satýcýlarýn satýþýný/daðýtýmýný yaptýklarý ürünlerin muhafaza edildiði depolar da dahil olmak üzere, Yönetmelik kapsamýna giren ticari nitelikteki faaliyetlere tahsis edilen yerleri,

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 7 nci maddesinin birinci fýkrasýnýn (b) bendinin birinci cümlesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

“Ürünlerin satýþa sunulduðu her bir yer ile muhafaza edildiði her bir depo için ayrý satýþ belgesi alýnmasý zorunludur.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 14 üncü maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Satýþ belgelerinin alýndýðý veya süre uzatým iþleminin yapýldýðý tarihe bakýlmaksýzýn, faaliyetine devam etmek isteyen satýcýlar takip eden yýlýn Ocak ayý baþýndan Mart ayý sonuna kadar süre uzatým iþlemini yaptýrmak zorundadýr. Süre uzatým iþlemi; iþlemin yapýldýðý tarihte geçerli olan süre uzatým iþlem bedelinin, Kurumun ilan ettiði banka hesabýna Kurum sicil numarasý beyan edilerek yatýrýlmasý suretiyle yapýlýr. Son rakamý tek olan yýllarda yapýlan süre uzatým iþlemlerinde, kamu kurum ve kuruluþlarý tarafýndan iþletilen kantin ve sosyal tesis gibi yerler hariç, satýcýlarýn 12 nci maddede faaliyet konusuna göre istenilen iþyeri açma ve çalýþma ruhsatý ve/veya izin belgelerinin Kuruma veya yetkilendirilmiþ mercie ibrazý zorunludur. Bu yýllarda, iþyeri açma ve çalýþma ruhsatý ve/veya izin belgelerini Kuruma veya yetkilendirilmiþ mercie ibraz etmeyenler ile ibraz edememe nedenlerini yetkili makamlardan gerekçelendiremeyenlerin süre uzatým iþlemi yapýlmaz. Süre uzatým iþlemi belge üzerinde gösterilir.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 19 uncu maddesinin birinci fýkrasýnýn ikinci cümlesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

Tütün mamullerinin kullanýmýný ve satýþýný özendirici veya teþvik edici kampanya, promosyon, reklam ve tanýtým yapýlamaz.

MADDE 5 Ayný Yönetmeliðe aþaðýdaki geçici madde eklenmiþtir.

Süre uzatýmý

GEÇÝCÝ MADDE 6 (1) 14 üncü maddenin birinci fýkrasýnda yer alan hususlar, 2013 yýlý süre uzatým iþlemlerinde de uygulanýr.

MADDE 6 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 7 Bu Yönetmelik hükümlerini Tütün ve Alkol Piyasasý Düzenleme Kurumu Baþkaný yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

7/1/2011

27808

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

1-

17/6/2011

27967

2-

9/10/2011

28079

3-

30/11/2011

28100