19 Aralýk 2012  ÇARÞAMBA

Resmî Gazete

Sayý : 28502

YÖNETMELÝK

Türkiye Bankalar Birliðinden:

TÜRKÝYE BANKALAR BÝRLÝÐÝ RÝSK MERKEZÝ ÜYELERÝNÝN

MÜÞTERÝLERÝNÝN RÝSK MERKEZÝ NEZDÝNDEKÝ BÝLGÝLERÝNÝN

KENDÝLERÝNE YA DA ONAY VERMELERÝ KOÞULUYLA

BELÝRLEDÝKLERÝ TÜZEL KÝÞÝLERE VERÝLMESÝNE

ÝLÝÞKÝN ESAS VE USULLER HAKKINDA

YÖNETMELÝKTE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR

YÖNETMELÝK

MADDE 1 10/4/2012 tarihli ve 28260 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Türkiye Bankalar Birliði Risk Merkezi Üyelerinin Müþterilerinin Risk Merkezi Nezdindeki Bilgilerinin Kendilerine ya da Onay Vermeleri Koþuluyla Belirledikleri Tüzel Kiþilere Verilmesine Ýliþkin Esas ve Usuller Hakkýnda Yönetmeliðin 16 ncý maddesinin ikinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(2) Raporun baþvuru sahibine veya muvafakat verdiði tüzel kiþiye teslimi, bu Yönetmelikte belirtilen teslim yöntemleri ve Risk Merkezi Yönetimi tarafýndan belirlenen, üyeler aracýlýðýyla teslim yöntemi dahil diðer teslim yöntemleri kullanýlmak suretiyle gerçekleþtirilir. Baþvuru sahibi baþvurusunda Yönetmelikte belirtilen veya Risk Merkezi Yönetimi tarafýndan belirlenen yöntemlerden birini seçmek zorundadýr. Baþvuru sahibi bu yöntemler dýþýnda bir yöntemle Risk Merkezi raporunun teslim edilmesini isteyemez.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 19 uncu maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 19 (1) Baþvuru sahibi, Risk Merkezi raporunu elektronik ortamda almak isterse, Risk Merkezine veya üyeye yapmýþ olduðu baþvuruda kendisine Risk Merkezi Yönetimi tarafýndan belirlenmiþ olan usul ve esaslar çerçevesinde kullanýcý kimliði ve þifre verilir ve baþvuru sahibi, Risk Merkezinin internet sitesinde kullanýcý kimliðini ve þifresini kullanarak gerçekleþtireceði bir iþlem sayesinde Risk Merkezi raporunu dijital metin halinde edinebilir.

             MADDE 3 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

             MADDE 4 Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Bankalar Birliði yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

10/4/2012

28260