21 Aralýk 2012  CUMA

Resmî Gazete

Sayý : 28504

YÖNETMELÝK

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumundan:

TÜRKÝYE RADYO-TELEVÝZYON KURUMUNDA MEMUR STATÜSÜNDE

ÝSTÝHDAM EDÝLEN PERSONEL YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 24/9/2008 tarihli ve 27007 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda Memur Statüsünde Ýstihdam Edilen Personel Yönetmeliðinin 37 nci maddesinin birinci fýkrasýnýn (c) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiþ olsa bile; kasten iþlenen bir suçtan dolayý bir yýl veya daha fazla süreyle hapis cezasýna ya da affa uðramýþ olsa bile devletin güvenliðine karþý suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iþleyiþine karþý suçlar, zimmet, irtikâp, rüþvet, hýrsýzlýk, dolandýrýcýlýk, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karýþtýrma, edimin ifasýna fesat karýþtýrma, suçtan kaynaklanan malvarlýðý deðerlerini aklama veya kaçakçýlýk suçlarýndan mahkûm olmamak.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 42 nci maddesinin ikinci fýkrasýnýn sonuna aþaðýdaki cümle eklenmiþtir.

Ancak, hukuk müþaviri ve avukat unvanlý kadrolara, Kamu Personeli Seçme Sýnavý (B) grubu puan sýrasý dikkate alýnarak, açýktan atama yapýlacak kadro sayýsýnýn beþ katýna kadar belirlenecek adaylar için yapýlacak yazýlý ve/veya sözlü-mülakat sýnavlarýndaki baþarý sýrasýna göre atama yapýlýr.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 66 ncý maddesinin ikinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(2) Kurum içinde, ayrýlmalar dolayýsýyla atanan vekil memurlara vekâlet görevinin üç aydan fazla devam eden süresi için; Kurum dýþýndan veya açýktan atananlara ise göreve baþladýklarý tarihten itibaren vekâlet aylýðý ödenir.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 81 inci maddesi madde baþlýðý ile birlikte aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

Baþarý, üstün baþarý deðerlendirmesi ve ödül

MADDE 81 (1) Kurumda olaðanüstü gayret ve çalýþmalarý ile emsallerine göre baþarýlý görev yapmak suretiyle; kamu kaynaðýnda önemli ölçüde tasarruf saðlanmasýnda, kamu zararýnýn oluþmasýnýn önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarýnýn önemli ölçüde azaltýlmasýnda, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artýrýlmasýnda veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalý olarak katký saðladýklarý tespit edilen memurlara Genel Müdür tarafýndan baþarý belgesi verilebilir. Üç defa baþarý belgesi alanlara üstün baþarý belgesi verilir.

(2) Üstün baþarý belgesi verilenlere Genel Müdür tarafýndan uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylýðýnýn (ek gösterge dâhil) % 200’üne kadar ödül verilebilir.

(3) Bu maddeye göre bir malî yýl içinde ödüllendirileceklerin sayýsý, Kurumun yýlbaþýndaki dolu kadro mevcudunun binde onundan fazla olamaz. Yýl içinde ödüllendirilen personel sayýsý izleyen yýlýn Ocak ayý sonuna kadar Devlet Personel Baþkanlýðýna bildirilir.

(4) Yürütülen hizmetlerin özellikleri göz önünde bulundurularak memurlarýn baþarý, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere Devlet Personel Baþkanlýðýnýn uygun görüþü alýnmak kaydýyla deðerlendirme ölçütleri belirlenebilir.

MADDE 5 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 6 Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

24/9/2008

27007

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

1-

31/3/2009

27186

2-

23/7/2009

27297

3-

5/3/2010

27512

4-

7/9/2010

27695

5-

6/5/2011

27926