30 Aralýk 2012  PAZAR

Resmî Gazete

Sayý : 28513 (2. Mükerrer)

YÖNETMELÝK

Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumundan:

ELEKTRÝK PÝYASASI TARÝFELER YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 11/8/2002 tarihli ve 24843 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Elektrik Piyasasý Tarifeler Yönetmeliðinin 4 üncü maddesinin birinci fýkrasýndaki 36, 40 ve 44 numaralý tanýmlar aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

36. Perakende satýþ hizmeti: Perakende satýþ lisansýna sahip þirketler tarafýndan, elektrik enerjisi ve/veya kapasite satýmý dýþýnda, tüketicilere saðlanan faturalama ve tahsilat gibi diðer hizmetleri,

40. Serbest olmayan tüketici: Elektrik enerjisi ve/veya kapasite alýmlarýný sadece, bölgesinde bulunduðu görevli perakende satýþ þirketinden yapabilen gerçek veya tüzel kiþiyi,

44. Tarifeleri düzenlemeye tabi tüzel kiþiler: TEÝAÞ, TETAÞ, daðýtým lisansý sahibi tüzel kiþiler ile görevli perakende satýþ þirketlerini,

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 9 uncu maddesine üçüncü fýkradan sonra gelmek üzere, dördüncü fýkra olarak aþaðýdaki fýkra eklenmiþtir.

Kayýp ve kaçak enerji miktarý daðýtým lisansý sahibi tüzel kiþiler tarafýndan temin edilir. Kayýp kaçak bedeli, Daðýtým Sistemi Gelirinin Düzenlenmesi Hakkýnda Teblið hükümleri esas alýnarak hesaplanýr.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 10 uncu maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 10 Görevli perakende satýþ þirketleri tarafýndan serbest olmayan tüketicilere, serbest tüketici olmasýna raðmen tedarikçisini seçmemiþ olan tüketicilere ve son kaynak tedariði kapsamýndaki tüketicilere yapýlan elektrik enerjisi ve/veya kapasite satýþý için hazýrlanan perakende satýþ tarifesi; perakende satýþ fiyatý ile tarifenin uygulanmasýna iliþkin usul ve esaslardan oluþur.

Perakende satýþ hizmet tarifesi; ilgili daðýtým bölgesinde yer alan serbest olmayan tüketicilere, serbest tüketici olmasýna raðmen tedarikçisini seçmemiþ olan tüketicilere ve son kaynak tedariði kapsamýndaki tüketicilere verilen perakende satýþ hizmetine iliþkin fiyat ile tarifenin uygulanmasýna iliþkin usul ve esaslardan oluþur.

Perakende satýþ ile perakende satýþ hizmeti tarifeleri Perakende Satýþ Hizmet Geliri ile Perakende Enerji Satýþ Fiyatlarýnýn Düzenlenmesi Hakkýnda Teblið hükümleri esas alýnarak hesaplanýr.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 32 nci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 32 Elektrik piyasasý hesap planý, düzenlemeye tabi unsurlar ve raporlamaya iliþkin teblið ile ilgili mevzuattaki diðer hükümler uyarýnca hesaplanan ve tanýmlanan gelir farký düzeltme bileþeni ve yatýrým farký düzeltme bileþeninden oluþan düzeltme bileþenleri toplam tutarýnýn, lisanslarýn sona ermesi veya iptali durumunda ilgili tarifelere yansýtýlmasýný saðlamak üzere gerekli düzenlemeler Kurumca yapýlýr.

MADDE 5 Bu Yönetmelik hükümleri, 1/1/2013 tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 6 Bu Yönetmelik hükümlerini Baþkan yürütür.