6 Ocak 2013  PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 28520

YÖNETMELİK

Atılım Üniversitesinden:

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT, KABUL ÖNLİSANS VE LİSANS

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 20/6/2012 tarihli ve 28329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Atılım Üniversitesi Öğrenci Kayıt, Kabul Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Danışmanın önerisi ve bölüm başkanının onayı ile üçüncü dönemden itibaren genel not ortalaması en az 2.00 olan öğrencinin dönem ders yükü, 10 krediyi geçmemek kaydıyla en fazla üç ders artırılabilir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve altıncı fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“(1) Sınavlar; ara sınavlar, kısa süreli sınavlar, dönem (yarıyıl) sonu ve bütünleme sınavlarıdır. Her dönemde en az bir ara sınav yapılır.”

“(5) Güz ve bahar dönemlerinin sonunda kayıt yaptırdıkları derslerin dönem sonu sınavına girme hakkı elde edip sınava girmeyenler ile dönem sonu sınavına girdikleri derslerden FF, FD, DD ve DC notu alan öğrencilere her ders için bütünleme sınav hakkı verilir. Bu sınav dönem sonu sınavı yerine geçer. Ancak uzaktan eğitim programlarında kayıtlı bulunan öğrencilerin bütünleme sınav notu, doğrudan o dersin başarı notu olarak değerlendirilir.”

“Bu dersler için ayrıca bütünleme sınav hakkı verilmez.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Kayıtlı bulundukları dönem sonunda genel not ortalaması 1.70’ten daha düşük olan öğrenciler, öncelikle FF, FD, NA ve U notu aldıkları dersleri almak şartı ile bulundukları dönemin ders kredi yükü ile sınırlı olmak ve toplam 10 krediyi geçmemek şartıyla daha önce almadıkları derslerden en fazla üç ders alabilirler.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bir dersten FF, FD, NA, W ve U notu alan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk dönemde almak zorundadır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiş ve üçüncü fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu sınavlar sonunda genel not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler bu maddenin ikinci fıkrasında belirtilen sınav haklarından yararlanamaz.”

“Durumları bu maddeye uyan öğrenciler bütünleme sınav sonuçları ilan edildikten sonra üç gün içinde bölüm başkanlığına bir dilekçe ile başvururlar.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci ve altıncı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Haklı ve geçerli nedenleri olan öğrenciler, izinli sayılmak istedikleri döneme ait eğitim ücretlerinin yarısını ödemek şartı ile fakülte dekanlıklarına veya yüksekokul müdürlüklerine başvurarak öğrencilik statüsünü askıya aldırmak isteyebilirler. Bu istek ilgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulu ve Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile kesinleşir.”

“(6) Ara sınavlar için alınan sağlık raporları, ilgili yönetim kurulunda görüşülerek karara bağlanır. Sağlık raporları uygun görülen öğrenciler, bu süreler içinde mazeretli kabul edilir. Öğrenciler, ilgili öğretim elemanınca belirlenecek tarihlerde mazeret sınavlarına girerler. Mazeret sınavının, dönem sonu sınavının, bütünleme sınavının ve ek sınavların mazereti yoktur. Bunlar için mazeret sınavı yapılmaz.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Muafiyetlerde; diğer yükseköğretim kurumlarından alınan ve başarılı olunan derslerin notları genel not ortalamasına katılmaz. Ancak daha önce Atılım Üniversitesinde alınan ve muaf olunan derslerin notları genel not ortalamasına katılır.”

MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Atılım Üniversitesi Rektörü yürütür.