6 Ocak 2013  PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 28520

YÖNETMELİK

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 24/9/2011 tarihli ve 28064 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Yabancı dil hazırlık eğitim öğretimini; Arapça dışındaki yabancı dillerde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü, Arapça dilinde ise İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yürütür.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) ve (ç) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Ara sınav, hazırlık eğitimi-öğretimi süresince her yarıyıl içinde en az bir kez yapılan sınavdır. Ara sınav tarihleri, Arapça dilindeki hazırlık sınıfları için İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, diğer dillerdeki hazırlık sınıfları için ise Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından en az iki hafta öncesinden ilan edilir.”

“ç) Yıl sonu sınavı, eğitim-öğretim yılı sonunda yapılan sınavdır. Öğrencinin yıl sonu sınavına girebilmesi için devam zorunluluğunu yerine getirmesi gerekir. Bu şartı sağlayamayan öğrenci başarısız sayılır ve yıl sonu sınavına alınmaz. Sınavlar akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır ve sınav tarihleri, Arapça dilindeki hazırlık sınıfları için İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, diğer dillerdeki hazırlık sınıfları için ise Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından en az iki hafta öncesinden ilan edilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Sınav sonuçlarının ilanından sonraki bir hafta içerisinde olmak şartıyla sınav notlarında maddi bir hata olduğunu düşünen Arapça hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler İlahiyat Fakültesi Dekanlığına, diğer dillerdeki hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler ise Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğüne bir dilekçeyle başvurabilir.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

24/9/2011

28064

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

21/5/2012

28299