16 Ocak 2013  ÇARÞAMBA

Resmî Gazete

Sayý : 28530

YÖNETMELÝK

Balýkesir Üniversitesinden:

BALIKESÝR ÜNÝVERSÝTESÝ LÝSANSÜSTÜ EÐÝTÝM VE

ÖÐRETÝM YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 14/1/2010 tarihli ve 27462 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Balýkesir Üniversitesi Lisansüstü Eðitim ve Öðretim Yönetmeliðinin 7 nci maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþ ve ayný maddeye aþaðýdaki sekizinci fýkra eklenmiþtir.

(1) Yüksek lisans programýna baþvurabilmek için; adaylarýn bir lisans diplomasýna sahip olmalarý ve Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme Merkezi (ÖSYM) tarafýndan merkezi olarak yapýlan ALESten baþvurduðu programýn puan türünde en az 55 tam puan almýþ olmalarý veya Yükseköðretim Kurulunca ilan edilen ve ALESe eþdeðer kabul edilen bir sýnavdan eþdeðer puan almýþ olmalarý gerekir.

(8) Tezsiz yüksek lisans programýna baþvurabilmek için ALES þartý aranmaz.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 8 inci maddesinin üçüncü fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(3) Lisansüstü programlara yapýlan baþvurularda adaylarýn baþarý notu aþaðýdaki þekilde hesaplanýr:

a) Yüksek lisans baþarý notunun hesaplanmasýnda; lisans mezuniyet notuna % 20, ALES puanýna % 50, mülakat sonucuna % 20, yabancý dil puanýna % 10 aðýrlýk verilir.

b) Tezsiz yüksek lisans baþarý notunun hesaplanmasýnda; lisans mezuniyet notuna % 50, mülakat sonucuna % 50 aðýrlýk verilir.

c) Doktora baþarý notunun hesaplanmasýnda; lisanstan baþvuru yapýlmýþsa lisans, yüksek lisanstan baþvuru yapýlmýþsa yüksek lisans mezuniyet notuna   % 20,  ALES puanýna % 50, mülakat sonucuna % 20, yabancý dil puanýna % 10 aðýrlýk verilir.

MADDE 3 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 4 Bu Yönetmelik hükümlerini Balýkesir Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

14/1/2010

27462