3 Ekim 2013  PERÞEMBE

Resmî Gazete

Sayý : 28784

YÖNETMELÝK

Ýstanbul Aydýn Üniversitesinden:

ÝSTANBUL AYDIN ÜNÝVERSÝTESÝ ÖNLÝSANS VE LÝSANS EÐÝTÝM-ÖÐRETÝM

VE SINAV YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA

DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 15/5/2012 tarihli ve 28293 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Ýstanbul Aydýn Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliðinin 4 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (r) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

r) Ön koþullu ders: Alýnabilmesi için alt yarýyýllarda yer alan derslerden bir veya birkaçýnýn final sýnavýna girme hakkýný elde etmek, proje derslerinde ise projesini teslim etmiþ olmak koþulu aranýlan dersi,

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 10 uncu maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 10 (1) Bir öðrencinin bir yarýyýldaki normal iþ yükü 30 AKTS, düzensiz öðrenciler için azami iþ yükü ise 42 AKTSdir. Düzenli öðrenci; bulunduðu dönemin dýþýnda ders almakla yükümlü olmayan GNOsu 3.00 ýn altýnda olan öðrencidir. Düzensiz öðrenci; bulunduðu dönemin dýþýndaki dönemlerden ders alabilen öðrencidir.

MADDE 3 Ayný  Yönetmeliðin 21 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 21 (1) Fakülte ve yüksekokullarda verilen derslerde kýsa süreli sýnavlar, ara sýnavlarý, ödev ve proje deðerlendirme ve dönem sonu sýnavlarý yapýlýr.

(2) Ara sýnav yer ve tarihleri, bölüm ve program baþkanlýðý tarafýndan ilan edilir. Ara sýnav dönemindeki sýnav yeri ve tarih deðiþiklikleri dekanýn/müdürün onayý ile yapýlýr. Ara sýnavlar dýþýndaki kýsa süreli sýnavlar, ödev ve proje deðerlendirmeleri önceden tarih belirlenmeden ilgili öðretim elemanýnca yapýlabilir.

(3) Öðrencilerin, sýnavlara önceden belirlenen tarihlerde ve yerlerde girmeleri, sýnava girerken yanlarýnda kimlik belgesi ile istenecek diðer belgeleri bulundurmalarý gerekir.

(4) Dönem sonu sýnavlarý; dekanlýk veya müdürlük tarafýndan belirlenen ve ilân edilen yer ve zamanlarda yapýlýr. Bir öðrenciye verilecek baþarý notu, dönem baþýnda belirlenen en az bir ara sýnav, bir ödev ve iki kýsa sýnavdan veya proje ve benzeri çalýþmalardan alýnan notlarýn ortalamasýnýn %60’ý ve dönem sonu final sýnavýnýn %40’ý alýnarak hesaplanýr.  Ancak, uzaktan eðitim ve online þeklinde verilen derslerin baþarý notu; ara sýnavlarýn %40’ý ve dönem sonu final sýnavýnýn %60’ý alýnarak hesaplanýr. Yýl içi yapýlan aktivitelerin baþarý notuna etki oranlarý EÖBS deki ders tanýmlarýnda dönem baþlamadan önce ilgili öðretim üyesince öðrencilere dönem baþýndaki ilk derslerinde açýklanýr.

(5) Yerinde uygulama için ara sýnav ve final sýnavý yapýlmaz. Sadece bu uygulamaya iliþkin çalýþmalar ile dosyalar incelenir ve bu inceleme sonucu (P) veya (F) notu verilir.

(6) Ara sýnav ve/veya dönem sonu sýnavý gerektirmeyen dersler (Projeler, tasarým dersleri, bitirme çalýþmalarý, mezuniyet projeleri ve benzeri gibi), ilgili bölüm ve program baþkanlýðýnca belirlenerek ilgili kurullarýn ve Senatonun onayý alýnýr. Bu durumda, dönem sonu baþarý notu, öðrencinin dönem içi çalýþmalarý da göz önünde bulundurularak ilgili öðretim elemanýnca harf notu olarak verilir. Deðerlendirme sonucu devamsýzlýk hariç, eksik ve/veya düzeltme gerektiren öðrencilere (I) notu verilebilir. Bu durumdaki öðrencilere 22 nci maddenin beþinci fýkrasýnýn (a) bendi hükümleri uygulanýr.   Bir ders ve o dersin uygulama ve/veya laboratuvarý ayrý ayrý deðerlendirilebilir.

(7) Dönem sonu notlarýnýn öðretim elemanlarý tarafýndan dönem sonu sýnavlarýný izleyen beþ iþ günü içinde AYSISe girilmesi ve not listelerinin baðlý bulunduklarý bölüm/program baþkanlýklarýna ve dekanlýklara/müdürlüklere verilmesi gerekir. Dekan ya da müdürün her döneme ait bütün not listelerinin orijinal kopyalarýný, dönem sonu sýnavlarýný izleyen on beþ gün içerisinde Öðrenci Ýþleri Dairesi Baþkanlýðýna göndermesi gerekir.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 28 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 28 (1) Üniversitede öðrenim gören öðrencilerin disiplin iþ ve iþlemleri, 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Yükseköðretim Kurumlarý Öðrenci Disiplin Yönetmeliði hükümlerine göre yürütülür.

MADDE 5 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 6 Bu Yönetmelik hükümlerini Ýstanbul Aydýn Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

15/5/2012

28293

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

1-

28/5/2012

28306

2-

31/1/2013

28545