3 Ekim 2013  PERÞEMBE

Resmî Gazete

Sayý : 28784

YÖNETMELÝK

Ýçiþleri Bakanlýðý ile Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýndan:

BELEDÝYELERÝN ARSA, KONUT VE ÝÞYERÝ ÜRETÝMÝ, TAHSÝSÝ, KÝRALAMASI

VE SATIÞINA DAÝR GENEL YÖNETMELÝKTE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 29/9/2005 tarihli ve 25951 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Belediyelerin Arsa, Konut ve Ýþyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralamasý ve Satýþýna Dair Genel Yönetmeliðin 15 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn (f) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

f) Ödeme planý: Konut ve iþyeri satýþlarýnda alýnacak peþinat tutarý, satýþ bedelinin %50sinden az olmamak üzere belirlenir. Kalan miktar en çok 2 yýl içerisinde ve belirlenecek plana göre ödenir. Belediye meclis kararý ile tamirat ve imalat niteliðindeki mesleklerin icrasý amacýyla, küçük sanayi siteleri için, belediyelerce yapýlan iþyerleri, satýþ bedelinin en az %20sine kadarý peþin, kalan miktarý ise 10 yýl içerisinde ödenmesi þartýyla satýlabilir. Bu bent kapsamýnda yapýlan taksitli satýþlar için belediye meclisince belirlenecek vade farký uygulanýr. Borcun zamanýnda ödenmemesi halinde sözleþme hükümlerine göre hareket edilir. Konut ve iþyerlerinin satýþýnda banka kredisi ve diðer finansman araçlarýndan yararlanýlabilir.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 26 ncý maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 26 Bu Yönetmelik hükümlerini Ýçiþleri Bakaný ile Çevre ve Þehircilik Bakaný yürütür.

MADDE 3 Ýçiþleri ile Çevre ve Þehircilik Bakanlýklarýnca müþtereken hazýrlanan bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 4 Bu Yönetmelik hükümlerini Ýçiþleri Bakaný ile Çevre ve Þehircilik Bakaný yürütür.