3 Ekim 2013  PERÞEMBE

Resmî Gazete

Sayý : 28784

YÖNETMELÝK

Millî Savunma Bakanlýðýndan:

AKARYAKIT ÝKMAL VE NATO POL TESÝSLERÝ ÝÞLETME BAÞKANLIÐI

PERSONELÝ YER DEÐÝÞTÝRME SURETÝYLE ATANMA ESASLARINA

DAÝR YÖNETMELÝKTE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA

DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 4/1/2009 tarihli ve 27100 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Akaryakýt Ýkmal ve NATO POL Tesisleri Ýþletme Baþkanlýðý Personeli Yer Deðiþtirme Suretiyle Atanma Esaslarýna Dair Yönetmeliðin 6 ncý maddesinin birinci fýkrasýndaki tabloda yer alan 8 yýl ibaresi 4 yýl, 10 yýl ibaresi 6 yýl olarak deðiþtirilmiþtir.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 8 inci maddesinin birinci fýkrasýnýn birinci cümlesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

Yer deðiþtirme suretiyle atamalar, 10 uncu ve 10/A maddelerinde belirtilen nedenler hariç olmak üzere, her yýlýn Haziran, Eylül aylarýný kapsayan dönemde yapýlýr.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 9 uncu maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 9 (1) Yer deðiþtirme suretiyle atamalar; personelin adil ve dengeli bir þekilde daðýlýmý amacý gözetilerek, öðrenimi, uzmanlýðý, iþ tecrübesi, mesleki bilgisi, boþ kadro durumu ve hizmet bölgelerindeki iþ ve personel ihtiyaçlarý dikkate alýnarak hazýrlanan bir plan dâhilinde yapýlýr.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 10 uncu maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Haklarýnda yapýlan adli ve idari bir soruþturma sonucunda yerinde kalmasýnda sakýnca görülenlerin, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalýþma sürelerine bakýlmaksýzýn, hizmetin gereði olarak yer deðiþtirme suretiyle atamalarý yapýlýr.

MADDE 5 Ayný Yönetmeliðin 10 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aþaðýdaki maddeler eklenmiþtir.

“Ýsteðe baðlý yer deðiþtirmeler

MADDE 10/A (1) Aþaðýda belirtilen özürlerin belgelendirilmesi halinde, hizmet bölgelerindeki zorunlu çalýþma süreleri tamamlanmadan, memurun isteði üzerine yer deðiþtirme suretiyle atama;

a) Memurun saðlýk durumuna baðlý olarak yer deðiþtirme isteðinde bulunabilmesi için; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduðu kimselerden birinin, bulunduðu yerde kalmasýnýn saðlýk durumunu tehlikeye koyacaðýný ya da tam teþekküllü hastane bulunan bir yerde oturma zorunluluðu bulunduðunu, tam teþekküllü resmi hastaneden alýnacak saðlýk kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde,

b) Memurun eþ durumuna dayanarak yer deðiþtirme isteðinde bulunabilmesi için; eþinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayýlý Devlet Personel Baþkanlýðý Kuruluþ ve Görevleri Hakkýnda Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur statüsünde çalýþtýðýný, görev yeri belgesi ve vukuatlý nüfus kayýt örneði ile belgelendirmesi halinde,

yapýlabilir.

Olaðanüstü hallerde yer deðiþtirmeler

MADDE 10/B (1) Genel hayatý etkileyen savaþ, sýkýyönetim, afet ve diðer olaðanüstü hallerde, ihtiyacý karþýlamak amacýyla herhangi bir þarta baðlý kalmaksýzýn yer deðiþtirme suretiyle atama yapýlabilir.

MADDE 6 Ayný Yönetmeliðin 11 inci maddesinin birinci, ikinci ve dördüncü fýkralarý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Yer Deðiþtirme Kurulu; bu Yönetmelik kapsamýna giren personelin yer deðiþtirme suretiyle yapýlacak atama iþlemlerini incelemek ve deðerlendirmek üzere, Ýnsan Kaynaklarý Dairesi Baþkaný baþkanlýðýnda, Personel Þube Müdürü, Ýnsan Kaynaklarý Planlama ve Geliþtirme Þube Müdürü, Memur Personel Þefi ve Personel Þube Müdürlüðünde görev yapan bir memur olmak üzere toplam 5 üyeden oluþur.

(2) Kurul, Baþkanýn çaðrýsý üzerine müracaat döneminin sona erdiði tarihi izleyen 10 gün içinde ve salt çoðunluðun katýlýmýyla toplanýr. Baþkan ve üyelerin görevde bulunmamalarý halinde toplantýya vekilleri katýlýr. Ýhtiyaç duyulmasý halinde birden fazla toplantý da yapýlabilir. Kararlar oy çokluðu ile alýnýr. Çekimser oy kullanýlamaz. Kurul toplantýlarý ve alýnan gerekçeli kararlar bir tutanak ile tespit edilir ve Baþkanlýk onayýna sunulur. Karara muhalif kalan üye gerekçesini tutanakta belirtmek zorundadýr.

(4) Kurul, atanma istek formu, tercih sýrasý, boþ veya boþalacak kadro durumlarýný; liyakat, öðrenimi, uzmanlýðý, iþ tecrübesi, mesleki bilgisi, hizmet gerekleri ve kamu yararý ilkelerini gözeterek karar verir.

MADDE 7 Ayný Yönetmeliðin 12 nci maddesinin ikinci fýkrasý ve üçüncü fýkrasýnýn son cümlesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(2) Hizmet bölgesinde zorunlu çalýþma süresini tamamlayanlar ile tamamlamayarak 10/A maddesinde belirtilen neden ve özürlerini belgeleyen personel; bu Yönetmeliðin ekinde yer alan EK-2 Yer Deðiþtirme Suretiyle Atanma Ýstek Formunu istedikleri hizmet alanlarýnýn belirtilmesi suretiyle doldurarak üçüncü fýkrada belirtilen yerlere baþvururlar.

Baþvurular, idarece gerekli düzenlemelerin yapýlmasý ve duyurulmasýný müteakip internet ortamýnda da yapýlabilir.

MADDE 8 Ayný Yönetmeliðin 13 üncü maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Görev yaptýðý hizmet bölgesinde ihtiyaç fazlalýðý tespit edilen personel, ihtiyaç olan bölgelere tercih kullandýrýlmak suretiyle; bu Yönetmeliðin ve Devlet Memurlarýnýn Yer Deðiþtirme Suretiyle Atanmalarýna Ýliþkin Yönetmeliðin ilgili hükümleri uygulanarak ayný usulle atanabilir.

MADDE 9 Ayný Yönetmeliðin 7 nci maddesi ile ekinde yer alan EK-3 sayýlý Yer Deðiþtirme Baþvuru Deðerlendirme Formu yürürlükten kaldýrýlmýþtýr.

MADDE 10 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 11 Bu Yönetmelik hükümlerini Akaryakýt Ýkmal ve NATO POL Tesisleri Ýþletme Baþkaný yürütür.

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

4/1/2009

27100

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

28/10/2011

28098