2 Aralýk 2013  PAZARTESÝ

Resmî Gazete

Sayý : 28839

YÖNETMELÝK

Hacettepe Üniversitesinden:

HACETTEPE ÜNÝVERSÝTESÝ LÝSANSÜSTÜ EÐÝTÝM-ÖÐRETÝM VE SINAV

YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

             MADDE 1 28/6/2013 tarihli ve 28691 sayýlý Resmî Gazete'de yayýmlanan Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliðinin 13 üncü maddesinin baþlýðý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþ, maddeye aþaðýdaki ikinci fýkra eklenmiþtir.

             “Ýlan, baþvuru ve ön deðerlendirme

             (2) Güzel sanatlar, müzik ve sahne sanatlarý alanlarýnda yüksek lisans programlarý ile tezsiz yüksek lisans programlarý hariç diðer programlara yapýlan baþvurularýn ilan edilen toplam kontenjanýn üç katýndan fazla olmasý halinde, yapýlacak giriþ sýnavýna çaðrýlacak adaylarýn belirlenmesi için tüm adaylar ön deðerlendirmeye tabi tutulur. ALES puanýnýn % 60’ý ve mezuniyet not ortalamasýnýn % 40’ý dikkate alýnarak elde edilecek puan sýrasýna göre kontenjanýn üç katýna kadar aday giriþ sýnavýna çaðrýlýr. Sýralamaya göre son sýrada ayný puana sahip birden fazla adayýn olmasý halinde bu adaylarýn tamamý giriþ sýnavýna çaðrýlýr.

             MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 14 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (c) bendi ile beþinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

             (c) Senato tarafýndan kabul edilerek baþarý taban puaný belirlenen ve ÖSYM tarafýndan eþdeðerliliði kabul edilen ulusal ve uluslararasý geçerliliði olan dil sýnavlarýnda asgari taban puanýna veya Hacettepe Üniversitesi Yabancý Diller Yüksek Okulu tarafýndan yapýlacak olan dil yeterlilik sýnavýndan ilgili programýn giriþ koþullarýnda belirtilen ve Senato tarafýndan eþdeðerliliði kabul edilen asgari puana sahip olmak.

             (5) Baþvurduðu yüksek lisans programýnýn yabancý dil koþulunu saðlamayan adaylarýn baþvurularý kabul edilir. Bu Yönetmeliðin 16 ncý maddesine göre yapýlacak genel baþarý deðerlendirmesi sonucu yabancý dil koþulu dýþýnda enstitüye kayýt koþullarýný saðlayan adaylarýn enstitüye kayýt haklarý saklý kalmak koþuluyla ilgili programýn giriþ koþullarýnda belirlenen yabancý dil koþulunu saðlamalarý için en fazla bir yýl yabancý dil geliþtirme süresi verilir. Tanýnan süre sonunda ilgili programýn giriþ koþullarýnda belirlenen yabancý dil koþulunu saðlayamayan aday enstitüye kayýt hakkýný kaybeder.

             MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 21 inci maddesine aþaðýdaki beþinci fýkra eklenmiþtir.

             (5) Akademik takvimde belirlenen süre sonuna kadar program kaydý yaptýrmamýþ veya özel konular dersinden iki kez üst üste (K) notu almýþ öðrenciler pasif öðrenci olarak kabul edilirler. Öðretim üyelerinin danýþmanlýk yapabilecekleri öðrenci sayýlarýnýn belirlenmesinde pasif öðrenci sayýsý dikkate alýnmaz.

             MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 38 inci maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

             (1) Yeterlik sýnavýnda baþarýlý bulunan öðrenci için bir ay içinde danýþmanýn ve akademik anabilim kurulunun görüþü, anabilim dalý baþkanlýðýnýn önerisi üzerine enstitü yönetim kurulunun onayý ile tez izleme komitesi oluþturulur. Tez izleme komitesi; biri tez danýþmaný, biri farklý bir yükseköðretim kurumundan olmak üzere üç öðretim üyesinden oluþur. Ýkinci tez danýþmaný dilerse komite toplantýlarýna katýlabilir.

             MADDE 5 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

             MADDE 6 Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

28/6/2013

28691