28 Şubat 2014  CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 28927 (Mükerrer)

YÖNETMELİK

Mersin Üniversitesinden:

MERSİN ÜNİVERSİTESİ ODA MÜZİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 24/9/2008 tarihli ve 27007 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mersin Üniversitesi Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin adı “Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, organlarına ve yönetimine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Çalışma grupları: Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezinde oluşturulan çalışma gruplarını,”

“b) Merkez (KODAMER): Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezini,”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5 – (1) Merkezin amacı; Devlet Sanatçısı Prof. Nevit Kodallı’nın eserlerini toplayarak bir arşiv oluşturmak, el yazması olan notaların tekrar basılmasını sağlayarak gelecek kuşaklara kalmasını temin etmek, eserlerini seslendirerek onların kayıtlarının yapılmasını sağlamak, müzikle ilgili kuruluşlarla ilişkileri kuvvetlendirmek, mevcut bilgi ve deneyimlerle ülkenin bilimsel, sanatsal alt yapısının güçlendirilmesine katkı sağlamak, ulusal ve uluslararası müzik eğitim öğretimine katkı sağlamak, müzik sanatının tüm alanlarının uygulanması ve geliştirilmesi için sanatsal, bilimsel çalışmalar gerçekleştirmektir.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki (k) ve (l) bentleri eklenmiştir.

“b) Merkezin bünyesinde oda orkestrası ve benzeri faaliyetleri yürütmek amacıyla oluşturulan çalışma gruplarının yıllık programları ile davet ettiği uluslararası nitelikli yerli ve yabancı sanatçılara öğrencilerle çalışma yaptırmak, Türk bestecilerinin ve özellikle de Devlet Sanatçısı Prof. Nevit Kodallı’nın eserlerini seslendirmek ve kayda almak,”

“k) Devlet Sanatçısı Prof. Nevit Kodallı’nın adına belli aralıklarla bir beste yarışması düzenlemek,”

“l) Devlet Sanatçısı Prof. Nevit Kodallı’nın adına her yıl Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı’nda eğitimini sürdüren başarılı öğrencileri destekleyecek kişi ve kurumların bulunmasını sağlamak,”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 12 – (1) Merkez Danışma Kurulu; Merkez Yönetim Kurulu tarafından önerilen ve Rektörlükçe uygun görülen Üniversite içinden ve dışından konu ile ilgili uzman kişilerden ve Devlet Sanatçısı Prof. Nevit Kodallı’nın eserlerinin kanuni mirasçısı veya bu amaçla kurulan kuruluşlardan bir temsilciden oluşur. Merkez Danışma Kuruluna, Merkez Müdürü başkanlık eder. Merkez Danışma Kurulu; Merkez Müdürünün çağrısı üzerine toplanır, Merkezin faaliyetleri ile ilgili konularda görüş ve önerilerde bulunur ve Merkez Yönetim Kuruluna danışmanlık yapar.”

MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Mersin Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

24/9/2008

27007