2 Temmuz 2014  ÇARÞAMBA

Resmî Gazete

Sayý : 29048 (Mükerrer)

YÖNETMELÝK

Aðrý Ýbrahim Çeçen Üniversitesinden:

AÐRI ÝBRAHÝM ÇEÇEN ÜNÝVERSÝTESÝ ÖN LÝSANS VE LÝSANS

EÐÝTÝM-ÖÐRETÝM VE SINAV YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK

YAPILMASINA DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 27/8/2011 tarihli ve 28038 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Aðrý Ýbrahim Çeçen Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliðinin 15 inci maddesinin birinci fýkrasý aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir, maddeye aþaðýdaki fýkra eklenmiþtir.

(1) Öðrenciler her yarýyýl, ders kaydý yaptýrmak zorundadýr. Fakültelerde, yüksekokullarda ve meslek yüksekokullarýnda bir öðrencinin haftalýk alabileceði derslerin kredi miktarý 30 kredi saati geçmemek üzere ilgili kurulca belirlenir. Bu kredi sýnýrlarý tekrar dersi olan veya AGNOsu 2,50nin altýnda olan öðrencilere üst yarýyýllardan ders alma hakký vermez. Kredi hesabý, 12 nci maddeye göre yapýlýr ve kredi hesabýnda ortak zorunlu dersler ile mezuniyet için gerekli toplam krediden sayýlmayan dersler dikkate alýnmaz. Öðrenciler, öncelikle baþarýsýz olduklarý derslere kayýt yaptýrmak zorundadýr. Öðrenci, kaldýðý dersin/derslerin ön þart durumunda olduðu ön þartlý dersi/dersleri alamaz.

(5) Öðrenci birbirini izleyen iki yarýyýl sonunda mezun olabilecek durumda ise, istemeleri halinde azami kredi saati miktarýna ilaveten her bir yarýyýl için iki ders verilir.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 17 nci maddesinin birinci fýkrasý ile ikinci fýkrasýnýn (b) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

(1) Teorik derslerin %30undan, uygulamalar, laboratuvar ve benzeri çalýþmalarýn %20sinden fazlasýna katýlmayan öðrenci baþarýsýz sayýlýr. Öðrencilerin devam durumlarý, derse giren öðretim elemaný tarafýndan izlenir ve otomasyon programýna usulüne uygun olarak iþlenir. Devamsýzlýklarý sebebiyle sýnava girme hakký kazanamayan öðrencilerin listesi, yarýyýl/yýlsonu sýnavýndan önce derse giren öðretim elemaný tarafýndan yazýlý olarak, Üniversitenin resmi internet sitesinde ve öðrenci ilan panosunda ilan edilir.

b) Dersi tekrar almasý gerektiðinde; o derse devam almadan devam almýþ sayýlýr, bu dersin ara sýnav, yýlsonu ve bütünleme sýnavlarýna girer. Kredisi o dersi aldýðý yarýyýlýn/yýlýn kredi toplamýna dâhil edilir.

MADDE 3 Ayný Yönetmeliðin 21 inci maddesi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

MADDE 21 (1) Sýnav notlarýnýn otomasyona girilip onaylanmasýndan sonra öðretim elemanlarýnca yapýlmýþ olan maddi hatalarýn düzeltilmesi için; O dersi okutan öðretim elemaný beþ iþ günü içerisinde düzeltme isteðinde bulunabilir. Ýlgili dekanýn/ müdürün onayý alýndýktan sonra gerekli düzeltme ilgili dekanlýðýn/müdürlüðün öðrenci iþleri tarafýndan yapýlýr.

(2) Sýnav sonucuna itiraz etmek isteyen öðrenci, bu talebini yazýlý olarak sýnav notlarýnýn otomasyonda onaylanmasýndan sonra beþ iþ günü içinde bölüm baþkanlýðýna bildirir. Ýtiraz iþlemleri akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde sonuçlandýrýlýr.

MADDE 4 Ayný Yönetmeliðin 29 uncu maddesinin birinci fýkrasýnýn (b) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

b) Öðrencinin devamsýzlýðýnýn hesaplanmasýnda, saðlýk raporu ile saðlýk mazeretini belgeleyen öðrencinin devamsýzlýðý, devamsýzlýkta geçen süreden sayýlýr.

MADDE 5 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 6 Bu Yönetmelik hükümlerini Aðrý Ýbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

27/8/2011

28038

Yönetmelikte Deðiþiklik Yapan Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

11/4/2013

28615