9 Temmuz 2014  ÇARÞAMBA

Resmî Gazete

Sayý : 29055 (Mükerrer)

YÖNETMELÝK

Toros Üniversitesinden:

TOROS ÜNÝVERSÝTESÝ ÖNLÝSANS VE LÝSANS EÐÝTÝM-ÖÐRETÝM

VE SINAV YÖNETMELÝÐÝNDE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA

DAÝR YÖNETMELÝK

MADDE 1 24/8/2012 tarihli ve 28391 sayýlý Resmî Gazetede yayýmlanan Toros Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliðinin 23 üncü maddesinin birinci fýkrasýnýn (ç) bendi aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmiþtir.

“ç) Tek Ders Sýnavý: Zorunlu stajýný tamamlamamýþ olsa bile, mezuniyeti için devam koþulunu yerine getirmiþ olma koþulunu saðlamýþ tek dersi kalan öðrenciler ile mezun olabilmek için ilgili programýn tüm derslerinden baþarýlý olduðu ya da baþarýlý sayýldýðý halde genel akademik ortalamasý 2,00nin altýnda olmasý nedeni ile mezun olamayan öðrenciler, genel akademik ortalamalarýný yükseltmek üzere son dört yarýyýla ait diledikleri tek bir dersten, dilekçeyle baþvurmalarý halinde ilgili yönetim kurulu kararýyla bu duruma geldikleri yarýyýlý izleyen ilk yarýyýlda, mezuniyet aþamasýnda ise ayný yarýyýlda verilecek tek ders sýnavýna girebilirler. Tek ders sýnavlarý, program haftasý ile ders alma-býrakma günleri arasýnda yapýlýr ve akademik takvimde belirtilir. Her öðrenci tek ders sýnav hakkýndan bir kez yararlanabilir.

MADDE 2 Ayný Yönetmeliðin 34 üncü maddesine aþaðýdaki fýkralar eklenmiþtir.

(2) Yatay geçiþle gelen öðrencilerin önceki diploma programýndan aldýðý ve baþarýlý olduðu derslerin intibakýnýn yapýlarak, bu derslere iliþkin daha önce alýnan notlar ilgili fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararlarýna istinaden transkripte iþlenir.

(3) Dikey geçiþ ile lisans programlarýna yerleþen öðrencilerin diploma programýndan mezuniyet koþullarýný saðlamasý halinde, lisans not ortalamalarý ön lisans programýnda alarak lisans programýnda intibaký yapýlan dersler ile lisans eðitimi sýrasýnda aldýðý dersler üzerinden hesaplanýr.

MADDE 3 Bu Yönetmelik yayýmý tarihinde yürürlüðe girer.

MADDE 4 Bu Yönetmelik hükümlerini Toros Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliðin Yayýmlandýðý Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayýsý

24/8/2012

28391