27 Ağustos 2014  ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 29101 (Mükerrer)

YÖNETMELİK

Murat Hüdavendigar Üniversitesinden:

MURAT HÜDAVENDİGAR ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 8/7/2014 tarihli ve 29054 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Murat Hüdavendigar Üniversitesi İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Yabancı Diller Bölümü Koordinatörlüğü: İngilizce hazırlık eğitimini yürüten Rektörlüğe bağlı Murat Hüdavendigar Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Koordinatörlüğünü,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin madde başlığı ile birinci ve ikinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Muafiyet ve seviye tespit sınavları

“(1) Üniversiteye kayıt olan öğrenciler, İngilizce muafiyet sınavına tabi tutulurlar.” 

 “(2) Muafiyet sınavında başarılı olabilmek ve kayıt olunan programda eğitime başlayabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 almak gerekir. Muafiyet sınavında 100 tam puan üzerinden 70’in altında puan alan öğrenciler başarısız kabul edilip Seviye Tespit Sınavına tabi tutularak İngilizce hazırlık sınıfında seviyelerine uygun modüle yerleştirilirler.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 8 – (1) Hazırlık sınıflarında öğretim süresi B2 modülünün başarıyla bitirildiği yarıyıl sonuna kadar devam eder. Haftalık ders saat yükü 20’den ve bir yarıyılda 260 saatten az olmamak üzere Yabancı Diller Bölümü Koordinatörlüğünce belirlenir. Her modülün sonunda yapılan modül bitirme sınavına girebilmek için derslerin %90’ına devam edilmesi zorunludur. Haklı ve geçerli nedenler olmadan devam şartını yerine getirmeyen öğrenciler o modül için başarısız sayılır.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Ancak bir öğrenci iki yarıyıl yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen B2 modülünü başarı ile bitirememesi halinde talebi üzerine, başka bir üniversitede ya da Üniversitenin öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa, eşdeğer programın bulunmaması halinde, yakın programlardan birine yerleştirilmek üzere müracaat edebilir.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Murat Hüdavendigar Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

8/7/2014

29054