18 Kasım 2018 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 30599

YÖNETMELİK

Üsküdar Üniversitesinden:

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE

SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 25/12/2012 tarihli ve 28508 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Üsküdar Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Kayıt yenileme

MADDE 16 – (1) Öğrenciler normal eğitim-öğretim süresi olan ön lisans programlarında ikinci sınıf sonuna kadar, lisans bölümlerinde dördüncü sınıf sonuna kadar her eğitim-öğretim yılı başında akademik takvimde belirtilen süre içerisinde aldığı ders sayısına bakılmaksızın yıllık öğrenim ücretini ödeyerek kayıt yenileme işlemi yaptırmak zorundadır.

(2) Normal eğitim-öğretim süresi ve azami eğitim-öğretim süresini dolduran öğrenciler de her eğitim-öğretim yılı başında akademik takvimde belirtilen süre içerisinde AKTS ders kredileri göz önünde bulundurularak tespit edilen öğrenim ücretini ödedikten sonra kaydını yenilemek zorundadır.

(3) Her yıl mali kayıt yenileme işlemini akademik takvimde belirtilen süre içerisinde yaptırmayan öğrenciler için Mütevelli Heyet tarafından belirlenen gecikme faizi uygulanır.

(4) Belirlenen süre içerisinde haklı ve geçerli neden olmadan kayıt yenilemeyen öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamaz, derslere ve sınavlara giremez. Bu süre öğrenim süresinden sayılır. Kayıt yenilemeyen öğrencinin kimlik kartı ve indirimli seyahat kartı onaylanmaz.

(5) Yıllık öğrenim ücreti isteğe bağlı yaz öğretiminde alınan dersleri kapsamaz. İsteğe bağlı yaz öğretiminde alınan dersler ayrıca öğrenim ücretine tabidir. Yaz öğretiminde alınan dersler için AKTS karşılığı öğrenim ücreti ödenir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Üsküdar Üniversitesi Rektörü yürütür.

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

25/12/2012

28508

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1-

8/10/2017

30204

2-

8/11/2017

30234